MTI Itthon

Magyarul szólalt meg a Corvinuson az ENSZ-főtitkár

A szíriai konfliktust nem lehet katonai eszközökkel megoldani, az egyetlen járható út a tárgyalásos, politikai megoldás - jelentette ki Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár kedden a Budapesti Corvinus Egyetemen. A dél-koreai politikus a díszdoktori címet vette át az egyetemen, magyarul köszönte meg és azután tartott előadást.

MTI Világ

Észak-Koreába vágyik az ENSZ-főtitkár

A Korea-közi kapcsolatok javítása érdekében Észak-Koreába látogatna Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár. Erről a dél-koreai politikus beszélt hétfőn a sajtó munkatársainak.

MTI Világ

Bostoni merénylet: az ENSZ-főtitkár is megijedt

Értelmetlen erőszakcselekménynek nevezte és elítélte a hétfői bostoni robbantásokat Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár, aki szerint rémületbe ejtő, hogy olyan rendezvényen történt a merénylet, ahová az egész világról érkeztek versenyzők.

MTI Világ

ENSZ-főtitkár: túl messzire jutott az észak-koreai válság

Az ENSZ-főtitkár kedden figyelmeztette az atomlétesítményei újraindítását bejelentő Észak-Koreát, hogy "a válság túlságosan messzire jutott". "Az atomfenyegetés nem játék. Főtitkárként feladatom a háború megakadályozása és a béke felkutatása" – mondta Ban Ki Mun.

MTI Világ

Közvetítene a gázai tűzszünetért az ENSZ-főtitkár

Kairóba érkezett hétfő este Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár, és bejelentették, hogy az izraeli kormányfővel, illetve a palesztin elnökkel is tárgyalni fog a gázai összecsapások beszüntetéséről, amelyeknek palesztin részről már több mint száz halálos áldozata van.

MTI Világ

Áder az ENSZ-főtitkárnál vendégeskedett

Ban Ki Mun, az ENSZ főtitkára csütörtökön fogadta Áder János köztársasági elnököt, aki az ENSZ Közgyűlése ülésszakának általános vitája alkalmából tartózkodik New Yorkban.

MTI Világ

ENSZ-főtitkár: visszataszító az iszlámellenes amatőr film

Az ENSZ-főtitkár visszataszítónak nevezte pénteken az Innocence of Muslims (A muszlimok ártatlansága) című filmet, amely Amerika-ellenes tüntetéshullámot váltott ki az iszlám világban. A muzulmánokat ugyanakkor "nyugalomra" és "józanságra" intette Ban Ki Mun.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk