MTI Itthon

Szijjártó: Magyarországnak ki kell lépnie az ENSZ migrációs csomagjából

A külgazdasági és külügyminiszter szerint az ENSZ globális migrációs csomagjának végleges szövege "teljesen ellentétes a józan ésszel, Magyarország érdekével és az európai biztonság helyreállításának szándékával". Ezért szerdán arra tesz előterjesztést a kormánynak, hogy lépjen ki az elfogadás folyamatából.

MTI Világ

Visszavonták a Vojislav Seseljt felmentő ítéletet

Emberiesség elleni bűncselekmények miatt tíz év börtönre ítélte az ultranacionalista szerb politikust az ENSZ nemzetközi törvényszéki mechanizmusa (MICT). Megbízatásának lejárta után ez vette át a hágai Nemzetközi Törvényszék fennmaradó ügyeit.

MTI Itthon

Felszólítást kapott Magyarország az ENSZ-től

Az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága csütörtökön felszólította Magyarországot, hogy lépjen fel a politikusi gyűlöletbeszéd ellen, melynek célkeresztjében a kisebbségek, a többi között a romák és a muszlimok állnak.

MTI Világ

Megtámadták az ENSZ egyik közép-afrikai bázisát, sokan meghaltak

Megtámadta az anti-Balaka keresztény milícia az ENSZ Közép-afrikai Békefenntartó Missziójának (MINUSCA) egyik bázisát a Közép-afrikai Köztársaság szívében fekvő Tagbara településnél, a többórás tűzpárbajban a misszió mauritániai kontingense 33 lázadót megölt, egy kéksisakos életét vesztette, 11 megsebesült – közölte szerdán a mauritániai hadsereg.

MTI Világ

Izrael felmondta az ENSZ-szel kötött menekültmegállapodást

Mintegy 32 ezer afrikai menekült közül 16 ezret nyugati országok vettek volna át, további 16 ezer, menedékjogért folyamodó bevándorló pedig oltalmazotti státuszt kapott volna, és még legalább öt évig Izraelben maradhatott volna. Most nem tudni, mi lesz velük.

MTI Világ

Washington megvétózta, hogy az ENSZ BT nyilatkozzon Gázáról

A világszervezet visszafogottságra szólított volna fel, és vizsgálatot követelt volna az izraeli hadsereggel történt összecsapások ügyében, melyek 16 halálos áldozatot követeltek - tudta meg helyi idő szerint szombaton diplomáciai forrásból az AFP francia hírügynökség.

hvg.hu Világ

Melyik a legboldogabb ország?

Finnország átvette a legboldogabb ország tisztét az eddigi bajnoktól, Norvégiától – legalábbis az ENSZ fenntartható fejlődési hálózatának „Boldogság jelentése” szerint. Az élen az észak-európai államok taroltak, Magyarország a középmezőnyben.

1 2 3 4 5 6 7
64

A címlapról ajánljuk