hvg.hu Világ

Ki kaphat díjat idén a "gondolatszabadságért"?

Egy palesztin nőgyógyász, egy eritreai származású író-újságíró, illetve egy orosz emberi jogvédő csoport a három jelöltje az idei Szaharov-díjnak, amelyet a demokrácia és az emberi jogok élharcosainak ítél oda évente az Európai Parlament.

MTI Gazdaság

Senki sem elégedett az uniós büdzsétervezettel

Az Európai Unió költségvetésének tervezetével jelenleg senki sem elégedett - állapította meg a javaslat keddi strasbourgi vitájában az Európai Parlament jelentéstevője, Surján László (KDNP).

MTI Világ

Strasbougrban vitatkozik tovább a szlovák és magyar fél

Élesen bírálták magyar európai parlamenti képviselők a nyáron módosított szlovákiai államnyelvtörvényt az Európai Parlament plenáris ülésén, hétfőn Strasbourgban. A szlovák HZDS képviselője szerint a magyarok "a hazugságtól sem riadnak vissza, hogy manipulálják az európai közvéleményt".

MTI Világ

EP: jövő szerdán szavaznak Barroso újabb mandátumáról

Úgy döntöttek az Európai Parlament frakcióinak vezetői csütörtökön Brüsszelben, hogy az uniós képviselőtestület jövő heti plenáris ülésén megtartják a szavazást José Manuel Durao Barroso európai bizottsági elnök újabb ötéves megbízatásáról, amire a tagországok kormányait képviselő tanács tett egyhangú javaslatot.

MTI Világ

Támogatják Barroso újraválasztását

Támogatja José Manuel Durao Barroso európai bizottsági elnök újabb ötéves megbízatását az Európai Parlament legnagyobb képviselőcsoportja, a kereszténydemokrata-konzervatív pártokat tömörítő Európai Néppárt.

MTI Világ

Francia hetilap Morvai Krisztináról és a szélsőjobbról

Morvai Krisztina "obszcenitásairól" nem lenne érdemes beszélni, ha vezetésével a szélsőjobboldali Jobbik nem szerzett volna három képviselői helyet az Európai Parlamentben: az eredmény azonban nem váltott ki heves érzelmeket Magyarországon, ahol a cigányok kirekesztése széles körben elfogadott - írta csütörtökön megjelent számában a Le Nouvel Observateur című francia hetilap.

MTI Világ

Európai Parlament: házszabályt módosítanának a Gárda-ruha miatt

Házszabály-módosítást kér Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) szocialista képviselőcsoportjának vezetője az EP elnökétől annak érdekében, hogy a jövőben ne lehessen katonai, félkatonai egyenruhában megjelenni az ülésteremben - közölte Göncz Kinga, az MSZP EP-képviselője az MTI-vel szombaton. A szocialista politikus azt is elmondta: kíváncsian várják, hogy a Fidesz az EP-pozícióit miként használja fel arra, hogy tegyen a kirekesztés ellen.

BruxInfo Világ

Óriási többséggel szavazták meg az EP elnökének a lengyel ex-kormányfőt

Példátlan többséggel - az érvényes szavazatok 86 százalékával - elsőre Jerzy Buzeket választották kedden az EP következő elnökévé a parlament alakuló ülésén Strasbourgban. Megbízatás két és fél évre szól, majd - a jelenlegi megállapodások szerint - a szocialista Martin Schultz fogja őt váltani.

MTI Világ

Továbbra sem biztonságos az EP strasbourgi épülete

A tűzvédelmi rendszer kisebb hiányosságát fedezték fel Strasbourgban az Európai Parlament székházában tavaly leszakadt álmennyezet javítási utómunkálatai közben, de átmeneti kiegészítő intézkedésekkel az épület üzemeltetői garantálni tudják az üvegpalota biztonságosságát - jelentette be közleményben az EP sajtószolgálata.

HVG Itthon

Széthúzás a Jobbik EP-képviselők között

Elválhat egymástól az Európai Parlamentbe (EP) jutott három jobbikos képviselő útja. A HVG információja szerint Morvai Krisztina nem ugyanabban a képviselőcsoportban foglal majd helyet, mint a vele egy listán bekerült Balczó Zoltán és Szegedi Csanád.

MI Itthon

Elnököt választottak az EP frakciói

Az Európai Parlament két legnagyobb frakciója újjáválasztotta kedden az elnökét, s ismét alelnöki megbízatást kapott a néppárti csoportban Szájer József, a Fidesz delegációvezetője.

MTI Itthon

EP-választások: változatok kampánycsendre

A június 7-ei európai parlamenti (EP) választásra listát állító pártok a szavazás előtti szombatig kampányolhatnak, ekkortól az urnák lezárásáig az egész ország területén kampánycsend lép életbe.

hvg.hu Gazdaság

Szigorúbb szabályok a pénzügyi válságok elkerülése érdekében

Az Európai Parlament (EP) elfogadta a tőkekövetelményről szóló irányelv módosítását. A jogszabály szerint a bankok a kockázatok csökkentése érdekében főszabályként nem adhatnak saját tőkéjük negyedénél nagyobb hitelt egy-egy ügyfélnek vagy ügyfélcsoportnak és szigorítanák az értékpapírosítást.

MTI Gazdaság

EP: zöld út az ötmilliárd eurós gazdaságélénkítési programnak

Megszavazta az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén azt az európai uniós programot, amelynek keretében Brüsszel a tagországokban összesen ötmilliárd euró értékben támogat energia-összeköttetési, távközlési és más beruházásokat a gazdaság élénkítésének érdekében.

1
10 11 12 13 14 15 16

A címlapról ajánljuk