MTI Világ

Sietnek az EP-ben, már holnap szavaznak a 120 ezer menekült áttelepítéséről

Az Európai Parlament (EP) sürgősségi eljárással, már csütörtök délelőtt szavaz arról az európai bizottsági javaslatról, amelynek értelmében 120 ezer menekültet telepítenének át Görögországból, Olaszországból és Magyarországból más tagállamokba - döntött az EP plenáris ülése szerdán Brüsszelben.

MTI Itthon

KGBéla mentelmi jogáról volt szó az EP jogi bizottságában

Kovács Béla jobbikos európai parlamenti (EP-) képviselő mentelmi joga felfüggesztésének a kérdése volt napirenden az EP jogi bizottságának hétfőn Brüsszelben, zárt ajtók mögött tartott ülésén, de határozatot nem hozott a testület.

MTI Világ

Átírnák a dublini szabályokat az EU-ban

Az EP szerint a jelenlegi dublini szabályokat egy olyan új, állandó mechanizmussal kellene felváltani, amely meghatározná, hogy melyik tagállam felel egy adott menedékkérelem elbírálásáért.

hvg.hu Itthon

A magyar kormányt keményen bíráló határozatot fogadott el az EP

A magyar kormányt a halálbüntetés bevezetésének lebegtetéséért, illetve a bevándorlókról szóló nemzeti konzultációért súlyosan bíráló határozatot fogadott el az Európai Parlament. Orbán Viktor néhány hete vitába szállt az EP-képviselőkkel, a testület mégis inkább a kritikusabb baloldali/liberális/zöld szöveget fogadta el, a megengedőbb, ám mégis bíráló néppártival szemben.

Dercsényi Dávid Itthon

Orbán menekültügyben csúsztatott

Az EU-t okolja Orbán a menekültügyi kudarcokért, holott a menekültáradatnak nincs köze semmilyen közös szabályozásnak, de még a határaink védelmének problémáit is inkább oldja, mint okozza az Unió.

MTI Világ

Verhofstadt: "Az Orbán-kormányt ma nem fogadnák be az EU-ba"

Orbán Viktor támogatásának a megvonására szólította fel szerdán a jobbközép, kereszténydemokrata irányzatú Európai Néppártot Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakciójának elnöke, aki szerint Orbán kijelentései szembemennek azokkal az alapértékekkel, amelyeket Európa képvisel.

MTI Világ

Most az alkohollal akarnak valamit kezdeni Brüsszelben

Olyan új alkoholstratégia bemutatását várja az Európai Parlament (EP), amely foglalkozik a fiatalok alkoholfogyasztásával, valamint felhívja a figyelmet a várandós kismamák alkoholfogyasztásának és az ittas vezetésnek a veszélyeire.

MTI Itthon

Heteken belül meghallgatja Kovács Bélát az EP

A mentelmi jogának felfüggesztéséről szóló első körös vita március elején zajlott, de a kémkedés gyanújába keveredett Kovács Béla azon még nem vehetett részt, április 16-án azonban zárt ajtók mögött mondhatja el álláspontját.

MTI Világ

Áder táviratot írt Brüsszelbe

Áder János köztársasági elnök táviratban köszöntötte Jean-Claude Junckert és az általa vezetett új Európai Bizottságot, amelynek összetételét szerdán hagyta jóvá az Európai Parlament (EP).

MTI Itthon

A Fidesz szerint megint megtámadták Magyarországot

Az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának fideszes elnöke az ország elleni újabb támadásként értékelte a magyarországi demokráciáról kedd estére szervezett európai parlamenti (EP-) vitát és azt a DK kezdeményezte közmeghallgatást, amelyet előző nap tartottak Strasbourgban a magyar médiahelyzetről.

MTI Világ

Megszűnt az EP euroszkeptikus frakciója

Alig négy hónappal az új Európai Parlament megalakulását követően összeomlott csütörtökön a brit Nigel Farage vezette euroszkeptikus frakció az Európai Parlamentben - közölte az EP szóvivője.

MTI Világ

Navracsicsnak újabb kérdésekre kell válaszolnia az EP-ben

Az Európai Parlament (EP) kulturális bizottságának képviselői egyelőre nem döntöttek arról, támogatják-e a biztosjelöltet. A bizottság képviselőcsoportonként csütörtök délután háromig 2-2 kérdést fogalmazhat meg az oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági ügyekért felelős biztosnak kijelölt magyar politikusnak.

1 2 3 4 5 6 7
16

A címlapról ajánljuk