hvg.hu Világ

EP-választás: kicsit csökkent Orbán barátainak előnye

Összeurópai szinten kicsit javítani tudtak a szocialisták egy összesített közvélemény-kutatás és mandátumbecslés szerint, de még így is a Fideszt is a soraiban tudó néppárti képviselők lennének a legtöbben az EP-ben.

MTI Itthon

Magyar Nemzet: Kémkedés miatt nyomozhatnak egy jobbikos EP-képviselő után

A jobbikos Kovács Béla EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kérte a magyar legfőbb ügyész az Európai Parlamenttől – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a politikus után kémkedés gyanúja miatt nyomoznak, de a főügyészség szóvivője csak annyit közölt, súlyos bűncselekmény miatt nyomoznak Kovács ellen, de részleteket a nyomozás természete miatt nem közölt.

MTI Itthon

Az EP-elnök is hozzászólt a szkinhed-témához

Nemtetszésének adott hangot Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke, az európai szocialisták jelöltje az Európai Bizottság élére egy szerdai brüsszeli sajtóeseményen azzal összefüggésben, hogy a jobbikos Sneider Tamást kedden az Országgyűlés alelnökévé választották.

MTI Világ

A maga módján "gratulált" Orbánnak az EP szocialista frakcióvezetője

Az Európai Parlament szocialista frakcióvezetője szerint Orbán Viktor "az elmúlt néhány évet azzal töltötte, hogy átírta az alkotmányt, és olyan törvényeket vitt keresztül, amelyek rendszeresen túlmentek azon, ami elfogadható egy európai demokráciában". Hannes Swoboda arra kéri az EU-t, hogy legyenek résen, tiszteletben tartja-e a magyar kormányfő az európai jogot.

MTI Itthon

Nem tévedés, szombaton újabb kampány kezdődik

Szombaton kezdődik a Magyarországon műjus 25-én tartandó EP-választások kampánya. A Magyarországnak jutó 21 képviselői helyért eddig 33 párt jelezte indulási szándékát a Nemzeti Választási Bizottságnál.

MTI Világ

Fideszes politikus lett az Év Képviselője az EP-ben

A különböző kategóriákban azok a jelöltek lettek díjazottak, akik képviselőtársaiktól a legtöbb titkos szavazatot kapták. Gál Kinga az alapvető szabadságjogok kategóriájában lett az Év Képviselője.

MTI Tech

Akadálymentesítik a közszféra honlapjait az EU-ban

Az Európai Parlament (EP) szerdán Strasbourgban megszavazta azt az előterjesztést, amelynek értelmében a közszférához tartozó, illetve létfontosságú közfeladatokat ellátó szervezetek weboldalait a jövőben úgy kell kialakítani, hogy azok a fogyatékos személyek részére is hozzáférhetőek legyenek.

MTI Világ

EP-döntés született a virágporról

Döntött az Európai Parlament (EP) szerdán arról, hogy a virágport a méz természetes alkotóelemének kell tartani, nem pedig összetevőnek. Ennek értelmében a genetikailag módosított (GMO) virágpor jelenlétét gyakorlatilag nem kellene feltüntetni a címkéken, mert a virágpor aránya nem haladja meg a mézben azt a mértéket, amely fölött az alkotóelemeket jelölni. Az ügyben az EP-nek még meg kell egyeznie a tagállamok képviselőivel. Magyar EP-képviselők bírálták a döntést.

MTI Világ

Eladó állapolgárságok: Brüsszel csóválja a fejét

Hevesen bírálta az Európai Bizottság szerdán, hogy több tagállam is "eladásra" kínálja állampolgárságát Európán kívülieknek jelentős befektetésekért cserébe, amint azt legutóbb Málta is tette egy vitatott törvénytervezettel.

MTI Világ

Meghallgatná az EP Snowdent, aki még nem biztos, hogy akarja ezt

Nagy többséggel szavazott támogatást csütörtökön az Európai Parlament (EP) állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága annak az indítványnak, hogy hallgassák meg az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) által végzett tömeges adatgyűjtést leleplező Edward Snowdent. A javaslatot 36-an támogatták, s ketten szavaztak ellene.

MTI Gazdaság

Életbe léphet az EU hétéves büdzséje

Elfogadta hétfőn a tagállamok szakminisztereit tömörítő Európai Unió Tanácsa az EU következő, 2014 és 2020 közötti hétéves időszakra vonatkozó keretköltségvetését.

MTI Világ

Az EP-hez fordultak a Békemenetesek a székelyföldi magyarokért

Petícióval fordult kedden az Európai Parlamenthez (EP) a Békementeket is szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF), a Szellemi Honvédelmi Mozgalom és a Székelyföldért Társaság annak érdekében, hogy az erdélyi magyar kisebbség egy egységes régióban élhessen Románia területén.

MTI Vállalkozás

Az EP szakbizottságai elé került a győri Audi-gyár bővítésének ügye

Beadvánnyal fordult az Európai Parlamenthez (EP) Zsák Ferenc Tibor, a Tiszántúli Környezetvédők Társulatának nevében, mert úgy ítéli meg, hogy az Európai Bizottság a közösségi joggal ellentétesen adott pozitív értékelést a győri Audi-gyár természetvédelmi területen történő bővítéséről. Az ügyben hétfőn tartottak meghallgatást.

MTI Világ

Jóváhagyta az EP az új kohéziós politikát

Jóváhagyta szerdán Strasbourgban az Európai Parlament (EP) azokat az új szabályokat, amelyek szerint ki kell osztani az eltérő fejlettségű európai régióknak a 2014 és 2020 közötti időszakban járó 325 milliárd eurós támogatást.

MTI Világ

Napirenden lesz Tóásó Előd ügye az EP-ben

Novemberi plenáris ülésének napirendjére tűzte a bolíviai igazságszolgáltatás helyzetének kérdését az Európai Parlament (EP), különös tekintettel a terrorizmussal vádolt Tóásó Előd és a horvát Mario Tadic ügyére.

MTI Gazdaság

Swoboda szúrja Selmeczi Gabriella szemét

A rezsicsökkentés elleni harc európai éllovasának nevezte Hannes Swobodát, az Európai Parlament (EP) szocialista frakcióvezetőjét Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője csütörtökön.

1 2 3 4 5 6 7
16

A címlapról ajánljuk