hvg.hu Ingatlan

Kilakoltatások jönnek a fóti gyermekvárosban

Életük végéig lakhatnának a fóti Károlyi-kastélyban kialakított szolgálatai lakásban azok a nyugdíjas gondozók, akik egész életüket a gyerekeknek szentelnék – erről szól legalábbis az érvényes szerződésük. A kormánynak azonban más tervei vannak.

hvg.hu Itthon

Bőkezűen áldoztak személyi fejlesztésre és pszichológusokra az Emminél

Összesen 18 millió forintért foglalkoztak pszichológusok az Emberi Erőforrások Minisztériumának dolgozóival – derül ki a kormány.hu-ra feltöltött szerződésekből. A tárca két megállapodást kötött összesen négy hónapra egy céggel, hogy közreműködjenek személyi fejlesztési célok meghatározásában. A tárca szerint azért kellettek a pszichológusok, hogy megtalálják a minisztériumi dolgozók számára a legmegfelelőbb munkaköröket, és végül „csak” 13 milliót költöttek erre – hangzott el a keddi RTL Híradóban.

hvg.hu Gazdaság

Mégis jár a sokmilliós jutalom a maratoni kajak-kenusoknak

Első fokon a kajak-kenu maratoni szakág versenyzőinek adott igazat a Fővárosi Törvényszék abban a perben, amelynek tétje 216 millió forint és az összeg kamata volt – adta hírül az Átlátszó. A pénzt három éve várják a sportolók.

hvg.hu Itthon

Becsaptak több mint ezer idős tanárt

Sokan csak a tanévnyitó értekezleten döbbentek rá: hiába van hátra hét vagy kevesebb évük a nyugdíjig, kimaradtak az automatikus átsorolásból, és ezzel a majd' 26 ezer forintos béremelésből is.

Gergely Zsófia Itthon

Négyszer kapnak enni a gyerekek a suliban: na de hogyan?

Bő egy év múlva borulhat a tízórai-ebéd-uzsonna szentháromsága: a kormány tervei szerint naponta négyszeri étkezést kapnak majd a gyerekek. Csak egyelőre sem a közétkeztető cégek, sem a tanárok nem értik, miként lehetne ezt megvalósítani, főleg, ha ez azt jelentené, hogy menzareggelivel indul a tanítási nap. Borulhat az alig két hónapja startolt menzareform is, és az sem mellékes kérdés, hogy ki fizesse a plusz étkezést.

Csikász Brigitta Itthon

Iskolakerülőket alig találnak a rendőrök

Törvényben előírt feladat a rendőrök számára, hogy az iskolából lógó fiatalokat visszaültessék a padba, ám a jelek szerint nem igazán boldogulnak ezzel. Tavaly a fővárosban 15 diákot kísértek vissza a tanintézményekbe, míg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 72-t – derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság a hvg.hu megkeresésére adott válaszából. Ugyanakkor az egyenruhások csak Budapesten tavaly áprilisban 116 csavargó gyermeket és fiatalkorút állítottak elő, egy felmérés szerint pedig 5 659 gyerek hiányzott ötven óránál többet az általános iskolából az elmúlt tanévben.

MTI Itthon

Maruzsa: Nyolc gyakorlóiskolánál jönnek változások szeptembertől

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma áttekintette a gyakorlóiskolák átszervezésének lehetőségét, és három esetben összevonás, ötben pedig fenntartóváltás várható szeptembertől – mondta Maruzsa Zoltán felsőoktatási helyettes államtitkár keddi budapesti sajtótájékoztatón.

Gergely Zsófia Itthon

Játssza az értetlent Balog Zoltán minisztériuma

Nagyon nem akar válaszolni az emberi erőforrások minisztere a megszűnésre ítélt pesti általános iskola, a Neptun ügyében, ennek érdekében Balog sajtóosztálya a szövegértelmezési problémák és a mellébeszélés kombóját villantotta. Nem véletlenül: nehéz megmagyarázni, mitől illetékesebb az iskola megszűnése ügyében az expolgármester-fideszes képviselő, mint az erre felkent szervezet, a Klik. Nézze meg, hogyan próbál kifarolni közérdekű kérdéseknél a minisztérium!

1 2 3 4 5 6 7 8

A címlapról ajánljuk