M. László Ferenc Én és a Cégem

Nincs pénz, vagy átvert a kormány 1600 fiatal vállalkozót?

Többmilliós „ingyenpénzt” ígért a kampányban a Fidesz a fiatal vállalakozóknak, de a már két éve futó program a választások után megtorpant. A felhívásra jelentkező 1600 vállalkozó hónapok óta arra vár, hogy a kormány végre eldöntse, kinek a pályázatát támogatja. A minisztériumnál „kilincselő” fiataloknak eddig be kellett érniük egy automatikus rendszerüzenettel: köszönik a türelmüket.

Zubor Zalán Itthon

Eltűnt Hoffmann Rózsa levele?

Egyelőre kérdéses, hogy eljutott-e az érintettekhez Hoffmann Rózsa levele, pedig az iskoláknak már csak egy szűk hét áll rendelkezésre a válaszadáshoz. A helyettes államtitkár elvileg még decemberben küldött levelet az iskolafenntartóknak, amelyben a PISA-eredmények javításához kért tanácsot. De hiába hívtunk végig nagyjából két tucat tankerületet, és kerestünk igazgatókat, túlnyomó többségük tőlünk hallott a levélről először. Akik pedig tudtak róla, azok szerint is fölösleges az egész felmérés.

MTI Plázs

Az Emminek is gyanús már az orvosi kamara gazdálkodása

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma vizsgálatot kezdeményezett a Magyar Orvosi Kamaránál a feltárt gazdálkodási problémák miatt – közölték a tárcától hétfőn. A kamara felügyelőbizottsága fordult kérelemmel ebben az ügyben a minisztériumhoz, amely részletes tájékoztatást küldött az Állami Számvevőszéknek és a Miniszterelnökségnek. Ebben jelezték, hogy indokoltnak tartják a vizsgálat megindítását.

MLF Itthon

Akadozik és drága az új iskolai szuperszoftver

Még mindig akadozik az a szoftvert, aminek bevezetése év elején káoszt okozott az iskolákban. A minisztérium arra büszke, hogy megszüntette a korábbi évek pazarlását, ám a papíron 543 millióért megvett rendszer a fejlesztése miatt ennél sokkal többe kerül. Ráadásul egy fél év múlva újat kell venni.

Zubor Zalán Itthon

"A tanárokat arra kényszerítik, hogy hazudjanak"

Abszurd, hiteltelen, megalázó adminisztrációra kényszerítik a magasabb illetményi kategóriát megcélzó pedagógusokat a kötelezően feltöltendő portfólióval, állítják a hvg.hu-nak nyilatkozó tanárok. A portfólióban saját maguk eddigi teljesítményét is értékelniük kell, illetve vázlatokat kell bemutatni akár évtizedekkel ezelőtti óráikról is. Egyelőre nem világos, miként ellenőrzik majd, hogy igazat írt-e egy tanár.

hvg.hu Kult

Világhírű fesztivál költözhet Budapestre

2015-ben Budapesten rendezhetik a világhírű WOMEX világzenei expót, melynek tető alá hozásához már előre, közel félmilliárdos támogatást ítélt meg a kormány.

MTI Gazdaság

Januárra ígérik a következő nyugdíjemelést

Ebben az évben a nyugdíjak vásárlóértéke nőtt, az év eleji 5,2 százalékos nyugdíjemelés jelentősen meghaladta az infláció mértékét, így a következő nyugdíjemelés januárban várható – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

MTI Sport

Csaknem félmilliárdot kapnak a sportlövők

A kormány csaknem 479 millió forintos központi költségvetési forrást nyújt 2014 júniusáig a Magyar Sportlövők Szövetségének (MSSZ) - tájékoztatta az MSSZ az MTI-t.

MTI Itthon

Kiemelt ápolási díjat vezethetnek be

Kiemelt ápolási díjat vezethetnek be a nagyon súlyos élethelyzetben lévő emberek esetében, az összeg több mint 40 százalékkal magasabb lesz, mint a jelenlegi emelt támogatás – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyi államtitkára pénteken az MTI-nek nyilatkozva. Soltész Miklós ezt azzal kapcsolatban közölte, hogy Székesfehérváron a Fogyatékos emberek a társadalomban című kétnapos konferencián tart előadást.

Gergely Zsófia Itthon

Még az idén újra átszabhatja a kormány a felsőoktatást

Már idén ősszel nekiveselkedne a közösségi főiskolák bevezetésének a felsőoktatási államtitkárság, ehhez viszont át kellene írni a felsőoktatási törvényt. Információink szerint a háttérben már a puhatolózás is elindult, hogyan fogadnák az érintett régiók az intézményeik átvariálását. A helyi vállalkozók pénzére bazírozó modell máshol jól működik, kérdés, hogy nálunk nem bélyegzik-e a lemaradtak iskolájának a community college-ot. És persze nem húzza-e keresztül az egész reformot a közelgő választás miatt borítékolható konfliktuskerülés.

MTI Plázs

Elégedett az Emmi a gyógyszertárak elosztásával

Magyarországon az egy lakosra jutó gyógyszertárak száma európai viszonylatban is magasnak tekinthető, és a földrajzi eloszlásuk is megfelelő - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyi államtitkársága szerdán az MTI megkeresésére.

MTI Itthon

Tetszik az uniónak az Emmi felzárkóztatási stratégiája

Az Európai Bizottság kimondottan pozitívan értékeli a felzárkózási stratégia megvalósulását, és javasolja, hogy az uniós források felhasználásánál Magyarország is prioritásként kezelje a romák felzárkózásának támogatását a 2014-2020 közötti időszakban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán az MTI-vel.

MTI Plázs

"Nem terveztük be" – magyarázkodik az Emmi

Az európai uniós HIV/AIDS-megelőző programokra való pályázathoz szükséges önerőt nem tervezték be az egészségügyi költségvetésbe, de a prevenciót végző civil szervezetek számára van pályázható forrás – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkársága csütörtökön az MTI megkeresésére.

1 2 3 4 5 6 7 8

A címlapról ajánljuk