Dezső András Itthon

Rémhírözön a Corvinuson

Vadabbnál vadabb pletykák terjednek az oktatók között a Budapesti Corvinus Egyetemen azzal kapcsolatban, hogy mi lesz az "ára" a nehéz anyagi helyzetbe került intézmény kormányzati megsegítésének, de ezek többségének egyelőre semmi alapja nincs. Információnk szerint egy-másfél milliárd forinttal segítené ki az állam a súlyos adósságokat felhalmozó intézményt, de azt még nem tudni, mit kér cserébe. Az egyetem vezetése mindenesetre nyugdíjazásokkal, a bürokrácia csökkentésével, szervezetátalakítással, karok összevonásával racionalizálná az intézmény működését.

MTI Itthon

A gyűlöletbeszéd ellen kampányolna a Szaniszlót kitüntető minisztérium

A fiatalokat megszólító kampány indul az online gyűlöletbeszéd ellen - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért és ifjúságért felelős államtitkársága kedden, alig pár nappal azután, hogy a minisztérium vezetője kitüntette az emberi méltóságot sértő nyilatkozatairól ismert Szaniszló Ferenc tévés újságírót.

MTI Itthon

Szabad piacra vinné az Emmi a fogyatékosok által készített termékeket

Tovább bővítené a fogyatékos emberek foglalkoztatási lehetőségeit a kormány, ezért azt akarja elérni, hogy a megváltozott munkaképességű emberek által gyártott termékeket ne csak az önkormányzati és az állami szférában, de a "szabad piacon" is értékesíteni lehessen - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális államtitkára pénteken Budapesten.

MTI Itthon

Emmi: csak lakcímkártya kell az óvodai beiratkozáshoz

Nincs szükség "személyi igazolványra" az óvodai beiratkozáshoz, a médiában megjelent téves beszámolókkal szemben a szülőknek nem kell ilyen okmányt készíttetniük gyermekük számára - tájékoztatott hétfőn az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

M. László Ferenc Itthon

Simulékony karrierpolitikus birkózhat meg Fekete Györggyel

Az „elmúltnyolcévezésben” Budai Gyulával versenyt futó Halász János kényelmes állást veszített el, amikor minisztere pénteken L. Simon László helyére jelölte. Míg a parlamentben csak az ellenzékkel kellett birkóznia, kulturális államtitkárként a jobboldali lobbik kereszttűzébe kerülhet, azok pedig a forrásmegvonás miatt igencsak bosszúsak. Pedig Halász eddig pont úgy jutott előre a politikai ranglétrán, hogy kerülte a veszélyes helyzeteket, igyekezett mindenkinek kedvében járni. Az SZDSZ-ből indult politikusnak most politikai hátország nélkül kellene küzdenie.

MTI Itthon

Emmi: "alulmúlja önmagát" a Jobbik a cigánykollégiumos felvetésével

Társadalomellenes és az emberi méltóságot sérti a Jobbiknak az a felvetése, amely épp az általa gerjesztett előítéleteket meglovagolva javasol embertelen megoldásokat a társadalmi integráció szándékára hivatkozva - írta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága pénteki közleményében.

MTI Itthon

Szívesen tárgyalna a bányászokkal az Emmi

Továbbra is nyitott a tárgyalásokra a szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkárság a bányászok nyugdíjszabályainak módosítása miatt az előzőleg, kedden demonstráló Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezetével (BDSZ) - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán.

M. László Ferenc Itthon

Az egyházakat is bosszantja a kormány bénázása

A kormánynál is előbbre tartanak a történelmi egyházak a hittanoktatás megszervezésében, akiknek egyébként is kedvez a rendszer, hiszen a kisebb felekezetekkel ellentétben nekik van elég oktatójuk, és jelen tudnak lenni a beiratkozásnál, ahol eldől, hogy a szülők mit választanak. Ennek ellenére információink szerint nem mindegyik egyház örül a hittan és az etika kötelezővé tételének, ráadásul a kormány késlekedése miatt szinte semmit nem tudni arról, hogyan zajlik majd az oktatás.

hvg.hu Itthon

Mégis lesz ma bányásztüntetés az Emminél

Az Emmi közleménye ellenére megtartják mai demonstrációjukat Budapesten a bányászok, akik a bányászok nyugdíjának, valamint a számukra kedvező nyugdíjátlag-számítás visszaállítását követelik, valamint azt, hogy a rokkantsági nyugdíjasok is kapják vissza az eredeti járandóságukat.

Ivanyos Judit Itthon

Idegen spermára kényszerítik a "vadházasságban" élő párokat

Hiába szeretne évek óta gyereket egy pár, csak akkor kaphatnak orvosi segítséget, ha az állam előtt „papíron” is vállalják a kapcsolatukat. Bár felajánlották, hogy állják a drága beavatkozás költségeit, kapcsolatuk szentesítése nélkül nem kerülhetnek be a lombikbébiprogramba. Viszont egy ismeretlen spermadonorral már más a helyzet. Az illetékes minisztérium segítség helyett kioktatta őket.

hvg.hu Itthon

A HÖOK sem tudja elfogadni a minisztérium tervezetét

A vasárnap este folyamán nyilvánosságra került formában a HÖOK sem tudja elfogadni a minisztérium tervezetét, ezért fontos tartalmi módosításokat kértek. Ezek közé tartozik többek között az is, hogy az egyeztetések minél szélesebb körben történjenek - derül ki a HÖOK Facebook-oldaláról. A hvg.hu birtokába jutott dokumentum szerint a részmegállapodásban legitimálnák, hogy a miniszter csak az általa választott szervezetekkel egyeztet, és azt is elismernék, hogy a hallgatók által követelt hat pontból néhányban már megállapodtak.

MTI Kult

Fajsúlyos levelet kapott az Emmi minisztere

A Magyar Táncművészeti Főiskola fennmaradását veszélyezteti a művészeti egyetemeket sújtó pénzügyi elvonás, ezért az intézmény rektora egyeztetést kezdeményezett Balog Zoltánnal, az emberi erőforrások miniszterével.

hvg.hu Kult

Vidnyánszky lesz a Nemzeti Színház új igazgatója

Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere hétfő reggel sajtótájékoztatón ismertette a pályázat eredményét. Nincs meglepetés, Vidnyánszky Attila egyhangú támogatást kapott a pályázatot elbíráló kuratóriumtól.

1 2 3 4 5 6 7 8

A címlapról ajánljuk