hvg.hu Kult

Ostromgyűrűben Fekete György - Nyílt levél

Fogy a levegő az Emberi Erőforrások Minisztériuma körül. Nyíltan kritizálnak és látványosan lemondanak a jobboldali vezető értelmiségiek, együtt lázadnak a szakmai szervezetek.

MTI Itthon

Egyszerűsíti az Emmi a segélyek igénylését

Egyszerűbbé és gyorsabbá válik a szociális ellátások igénylése, megállapítása és folyósítása az idősek, a megváltozott munkaképességűek, a fogyatékkal élők és hozzátartozóik számára - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága csütörtökön az MTI-vel.

MTI Plázs

Kevesebb orvos vándorol ki az Emmi szerint

Csaknem 60 százalékkal csökkent a kivándorlást tervező egészségügyi dolgozók száma - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken az MTI-vel.

MTI Itthon

Több mint 6400-an használják a rehabilitációs kártyát

Több mint 6400 megváltozott munkaképességű ember él az év elején bevezetett rehabilitációs kártya kedvezményeivel, és 3800 munkaadó veszi igénybe országosan a járulékkedvezményeket - tájékoztatott az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkársága szombaton.

hvg.hu Plázs

Mától pályázhatnak újra ösztöndíjra a rezidensek

Új ösztöndíjat hirdet meg gyermekorvos-jelölteknek az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a szakorvos- valamint a szakgyógyszerész-jelöltek pedig újra pályázhatnak idén. Összesen 624 millió forintot osztanak szét. A felhívások az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal honlapján találhatóak, pályázni december 15-ig lehet – közölték szombaton.

hvg.hu Kult

Kétségbeesett videó terjed a Facebookon

A VI-os kategóriában nyilvántartásba vett, független előadó-művészeti szervezetek részére megítélt, 2012. évi működési hozzájárulásokra az Emberi Erőforrások Minisztériuma - törvényi kötelezettsége ellenére - 2012. november 6-áig még mindig nem kötötte meg a támogatási szerződéseket. Az érintettek egy videoüzenetben mondják el véleményüket a történtekről, amely a közösségi portálokon is villámgyorsan terjed.

hvg.hu Itthon

Fotók: hullazsákban feküdtek aktivisták az Emmi elé

Nyílt levélben fordult A Város Mindenkié hajléktalan érdekvédelmi csoport kedden Balog Zoltán miniszterhez és Soltész Miklós szociális államtitkárhoz, hogy kifejezze felháborodását amiatt, hogy noha november elsejével elkezdődött a téli krízisidőszak a hajléktalan-ellátásban, a kormányzat még ki sem írta az ezt finanszírozó pályázatokat.

MTI Itthon

1,3 milliárdot kapnak a hajléktalanellátó szervezetek

Országszerte összesen több mint 1,3 milliárd forint jut a hajléktalanok ellátásával foglalkozó szervezetek támogatására az Új Széchenyi Terv keretében tavaly kiírt pályázat alapján - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) hétfőn.

MTI/Népszava Itthon

Újabb 2,5 milliárdot bukott a Nemzeti fenntartója

A többek között a Nemzeti Színházat és a Szépművészeti Múzeumot is fenntartó kulturális államtitkárság büdzséjében 2-2,5 milliárd forintot zárolnak - számolt be a Népszava.

eduline.hu Itthon

A legnehezebb munkát végző tanárok díjait szüntetné meg az Emmi

Megszüntetné a gyógypedagógusok egyetlen állami elismerését, az Éltes Mátyás-díjat az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), emellett halmozottan hátrányos helyzetű diákokkal foglalkozó tanároknak és tanítóknak adományozható díjakat is törölnének.

MTI Kult

Módosítja a kormány a filmtörvényt

A mozgóképről szóló törvény módosítására tett javaslatot a kormány: az Emberi Erőforrások Minisztériuma által készített előterjesztés többek között kiterjeszti a filmszakmai adókedvezmény igénybevételi lehetőségét, az értelmező rendelkezések keretében fogalmakat pontosít és változtat a korhatár-besorolási szabályokon.

1 2 3 4 5 6 7 8

A címlapról ajánljuk