hvg.hu Gazdaság

És akkor 3,5 millióan tengődtek Magyarországon

Élesítette az atomfegyvert Magyarországgal szemben az EU. A lakosság harmada még mindig a létminimum alatt él, a gáz ára nálunk drágult a legjobban. Hatcsillagos szálloda lesz Etyeken, a mezőkövesdi foci pedig szárnyal. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Kálmán Attila Itthon

Orbán és a menekültek – újabb nagy átverés lepleződött le

A kormány a migránsok iránti "nyitottabb hozzáállás ösztönzését", a "multikulturalizmus felé történő elmozdulás elősegítését" tervezi, legalábbis a 2014-2020-as időszakra szóló Migrációs Stratégiában ezt fogalmazták meg. Mindez az Európa Tanács frissen nyilvánosságra hozott országjelentéséből derül ki, amelyben súlyos problémák olvashatók roma-, menekült- és melegjogok érvényesülése területén.

Baksa Roland Gazdaság

Bandaháború dúl a szervezett áfacsaló csoportok között

Konferenciát szerveztek az áfacsalásról és korrupcióról az Európa Parlamentben, Horváth Andrásék a magyar helyzet kilátástalanságát tudták felmutatni, a románok lekapcsolt csaló politikusokat. Bandaháború a szervezett áfacsaló csoportok között.

Tóth Sándor Gasztro

Védett lett a Sangría - nem spórolhatnak a borral

Még az idei enyhe télben sem sokunknak juthatott eszébe, hogy leüljünk sangríázni, de már a nyarat idézi az Európa Parlamentnek egy minap hozott döntése. Eredetvédettnek minősítette az Ibériai-félsziget hűsítő italát, a Sangríát.

hvg.hu Autó

2020-ra lehalkíttatná az autókat az EU

Elfogadta az Európai Unió környezetvédelmi bizottsága azt a rendelkezést, amelynek értelmében az autógyártóknak a jövőben jelentősen csökkenteniük kell a járművek zajkibocsátási szintjét. A véleményeket erősen megosztó határozat életbe lépése előtt azt az Európai Parlamentnek és az Európai Bizottságnak is jóvá kell hagynia.

MTI Világ

Oroszország felháborodott az EP egyik határozata miatt

Az orosz belügyekbe való durva beavatkozásnak nevezte Alekszandr Lukasevics orosz külügyi szóvivő az Európai Parlamentben csütörtökön elfogadott határozatot, amelyben a testület aggodalmát és sajnálkozását fejezte ki, hogy az orosz hatóságok megtagadták az ellenzéki Népi Szabadság Pártja (PARNASZ) bejegyzését.

hvg.hu Világ

A görög kommunisták kilépnének az unió nagytőkés összeesküvéséből

Több megszorítást nem bírnak el a görög emberek, mert az utóbbi években így is sokat csökkent az országban az életszínvonal. Ebből a helyzetből egyetlen kiútnak az unióból való kilépés kínálkozik – jelentette ki Brüsszelben Haralamposz Angurakisz, a Görög Kommunista Párt Európai Parlamentbe delegált képviselője a hvg.hu kérdésére.

BruxInfo Világ

A sajtószabadság helyreállítása: kész a médiatörvény elleni EP határozat

A magyarországi sajtószabadság helyreállítására szólítja fel a kormányt az az európai parlamenti határozattervezet, amelyet négy EP-frakció fogalmazott meg, és amelyről várhatóan jövő csütörtökön szavaznak a képviselők Strasbourgban. A BruxInfo birtokába került dokumentumban a frakciók európai jogszabály megalkotását kérik az Európai Bizottságtól.

MTI Itthon

Bokros nem adja vissza az EP-mandátumát

Bokros Lajos nem lép vissza az Európai Parlamenti képviselőségtől - ez derül ki az MDF EP-képviselőjének Makay Zsolt MDF-elnöknek írt válaszleveléből, amelyet pénteken az MTI-hez is eljuttatott Bokros Lajos.

MTI Világ

A médiatörvényről vitáznak ma az EP-ben

A szocialisták, a liberálisok, a zöldek és az Egységes Európai Baloldal közös határozattervezetet kívánnak elfogadtatni az Európai Parlamenttel a magyar médiatörvényről. Kifogásaik között szerepelhet, hogy a magyar jogszabály aláássa a média pluralizmusát és eltörli a közszolgálati média politikai és pénzügyi függetlenségét, a Médiahatóság és a Médiatanács homogén politikai összetételével „átható és központosított kormányzati és politikai ellenőrzést gyakorol minden médián”, és szembemegy az EBESZ alapvető szólásszabadsággal kapcsolatos elveivel.

1 2
A címlapról ajánljuk