Gazdaság

Ezért tepernek jobban az amerikaiak a munkahelyükön, mint az európaiak

Ennek járt utána három közgazdász. A hetvenes években még nem volt jelentős különbség Amerika és Európa között, most viszont igen. Míg Itáliában egy munkavállaló átlagosan alig 18 órát dolgozik egy héten, addig az Egyesült Államokban több mint 25-öt. Magyarországon valamivel több, mint 20-at.

hvg.hu Kult

Hazánk kilóg a mezőnyből a keresztnevek Európa-térképén

Az összes európai ország legnépszerűbb keresztneveit összegezték egy térképen: a lányok között a Sofia és Emma különböző változatai, a fiúknál a Maxim és a Luka variációi a legnépszerűbbek. De nálunk más a helyzet.

MTI Világ

Peresz megvilágosodása Putyin kapcsán

Vlagyimir Putyin orosz elnök nem ellensége Európának, és képes eredményesen együttműködni az Egyesült Államokkal a szíriai konfliktus megoldása érdekében - jelentette ki Simon Peresz volt izraeli államfő vasárnap az RT angol nyelvű orosz állami televíziónak nyilatkozva.

Dercsényi Dávid Világ

Kik ezek a terroristák, akikről az elmúlt hetek hírei szóltak?

Az elmúlt két hétben egymást érték a terrortámadások, fegyveres incidensek Európában. Az Iszlám Állam által kézi vezérelt elkövetők vagy magányos farkasok voltak? Ideológiai meggyőződésből vagy tönkrement életük kétségbeesése által vezérelve öltek? A pszichés problémák jórészt összekötik őket.

hvg.hu Gazdaság

Meglepi? Július közepéig ön is az államnak dolgozott

Sőt, jövőre is 197 napig az állam napszámosa lesz. Egy friss felmérés ugyanis nem csak azt mutatja meg, Európa melyik országában kell a legtöbb adót fizetni, de azt is, hogy ez hány napi munkát jelent. A magyarok csak néhány napja kezdtek el nettó értelemben keresni, az év nagyobbik felét csak az adók és járulékok miatt gürcölték végig.

hvg.hu Világ

Hivatalos: megváltozott a menekültútvonal

A migrációs válság kirobbanása óta először érkezik több menekült Olaszországba, mint a görög szigetekre. Közel 80 százalékkal visszaesett a görög útvonalat használó migránsok száma a török-uniós paktum megkötése óta. Németország már most levegőhöz juthat, Ausztria viszont izgulhat.

Tamás Gáspár Miklós Itthon

TGM: Krikszkraksz

A rezsim egyik leghatásosabb fegyvere a butaság.

Bicsérdi Ádám - Bodnár Zsolt Kult

Isten éltessen, Antikrisztus! – 60 éves az európai film fenegyereke

Lemerészkedett Európa tudatalattijába, aztán könyörtelenül belegázolt Amerika lelkiismeretébe, megcsinálta a tökéletes antimusicalt, legutóbb pedig a nimfomániát vesézte ki. Van, aki szerint kibírhatatlan rendező, a legtöbb színészével forgatás alatt és után is összeveszett, Cannes-ból pedig egyenesen kitiltották – de mindez kit érdekel, ha övé az elmúlt négy évtized legambiciózusabb filmes életműve? A kispolgáriság és az álszentség örök kigúnyolója, Lars von Trier 60 éves, ennek apropójából rangsoroltuk filmjeit.

1 2 3 4 5 6 7
35

A címlapról ajánljuk