Dercsényi Dávid Világ

Schengen vége? – Európában ismét előkerülhetnek a sorompók

Európát egyre jobban fenyegeti a menekültprobléma: egyes országok improvizálnak, kerítést építenek vagy menekültáradattal fenyegetik egymást, a parlamenti választásokon pedig mind többször kerül napirendre a bevándorlásügy szigorítása. Miközben a világban soha ilyen gyorsan nem nőtt az otthonukat elhagyni kényszerülők száma, kérdés, mit tud lépni a súlyosan megosztott Európai Unió. Már a schengeni határrendszer felfüggesztése is opció.

hvg.hu Gazdaság

Szebbnek látjuk a jövőt, de nincs kedvünk vásárolni

Európa és a világ továbbra is inkább pesszimista, viszont a németek és a dánok pozitívan látják a jövőt. Magyarországon emelkedett a fogyasztói bizalmi index és a saját munkahelyi kilátásokat is többen tartják jónak, mint korábban, ugyanakkor csökkent a vásárlási kedvünk.

MTI Plázs

Elhízásjárvány fenyegeti Európát

Az európai régió mind az 53 országának túlsúlyra és elhízásra vonatkozó adatait vizsgálta a WHO és nem jutottak túl sok jóra: "óriási mértékű elhízásválság" veszélyére figyelmeztettek.

hvg.hu Instant tudomány

Térkép: Fellélegezhetünk, nem mi vagyunk a legöregebbek Európában

Átlagéletkor alapján színezték ki Európa országait a Mapsontheweb mikroblogon közzétett térképen. Európa legöregebb országa Monaco, ahol 50 évnél nagyobb az átlagéletkor, a legfiatalabb átlagembereket pedig Európa legfiatalabb országában, illetve Albániában találjuk. Magyarország 41-44 éves átlagéletkorral a középmezőnyben van.

MTI Világ

Magyar elnöke lett a salzburgi bizottságnak

Nikházy Gábor az elnöki kabinetet vezette a Csoóri Sándor-féle Magyarok Világszövetségében, most pedig Európai Tudományos és Művészeti Akadémia Kisebbségi Bizottságának élére nevezték ki.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Nálunk a pénzre hajtanak a fiatalok, nyugaton a karrier fontosabb

Döntő különbségek mutatkoznak az Európa keleti és nyugati felén élő fiatal felnőttek karrierterveiben. Míg keleten a magas jövedelem, nyugaton inkább a szakmai kihívás a fő motiváció. Keleten megoszlik a vélemény a várható nyugdíjazással kapcsolatban, nyugaton viszont stabil az a várakozás, hogy 61-70 éves kor között lehet majd abbahagyni a munkát.

hvg.hu Gazdaság

Ezzel az adattal idén egész Európát verhetjük

Magyarországon idén 2,3 százalékos reálbér-emelkedés várható, ezzel Európa egyik legerősebb reálbér-növekedése valósulhat meg hazánkban a Hay Group felmérése szerint. Európában még a görög és az ír bérek emelkedése lesz jelentős, a legfontosabb fejlődő országokban viszont reálbér-csökkenést tapasztalnak majd a munkavállalók.

hvg.hu/ élelmiszer online Gasztro

Európai toplistán a Budapesti Vásárcsarnok

Míg 2013-ban a CNN választotta Európa legjobb piacai közé a Vámház körúti csarnokot, most az Egyesült Királyság egyik legnépszerűbb lapja, a Guardian sorolta top 10-es listájába.

MTI Gazdaság

Ebben az iparágban dolgoznak a legtöbben Európában

Egy kutatás szerint az évi 535,9 milliárd eurós forgalmával a kreatív-és kulturális ipar az európai gazdaság egyik legmeghatározóbb szereplője, 4,2 százalékkal járul hozzá a kontinens hazai össztermékéhez (GDP). A kreatív szektor a harmadik legnagyobb munkaadó Európában az építőipar és a vendéglátóipar után.

MTI Kult

Kihalás - ezt biztosan nem gondolta volna Európáról

Európa 50 nemzet és 200 nyelv otthona, de a nyelvek közül 24 már kihalófélben van. Hallott már a lívről, a karaimról, a teri számiról, az arbanászról vagy az isztriótáról? Nagy valószínűséggel már nem is fog.

MTI Itthon

Navracsics szép szavakkal beszélt az EU-ról

Az Országgyűlés európai ügyek bizottságának keddi ülésén az uniós biztosnak jelölt Navracsics Tibor azt mondta: bár sok baja van az integrációnak, óriási eredmény, hogy a magyarok Európához tartozhatnak. Azt is elmondta: a brüsszeli meghallgatása alkalmával nem határolódott el a kormánytól, csak a médiatörvénnyel kapcsolatban fogalmazott meg kritikát.

hvg.hu Gazdaság

38 térkép, mely elmagyarázza egész Európát

Európa, mint hely és koncepció sokat változott az évszázadok folyamán. Pár évtizede még durva háborúk szaggatták, most viszont már a béke és prosperitás jelképe, a gazdasági válság ugyanakkor komoly nyomot hagyott a kontinense. Térképek, amelyek bemutatják Európa átalakulását.

hvg.hu Gazdaság

Ördögi módszerrel fosztogatják az ATM-eket

Egy újonnan felfedezett rosszindulatú szoftverrel fosztanak ki ATM-eket világszerte, kelet-európai automaták is érintettek. Semmilyen bankkártya nem szükséges a visszaéléshez, már több millió dollárt lophattak el így a bűnözők.

MTI Instant tudomány

Vulkáni hamu terítette be Európát 1200 évvel ezelőtt

Az alaszkai Mount Churchill tűzhányó 1200 évvel ezelőtti kitörése hamuval terítette be Nyugat-Európát, 7000 kilométerre repítve el a vulkanikus anyagokat - derítette ki egy nemzetközi kutatócsoport, amely eredményeit a Geology című folyóiratban ismertette.

1
5 6 7 8 9
35

A címlapról ajánljuk