MTI Gazdaság

Túlzott deficiteljárás indul négy EU-tag ellen

Túlzott államháztartási hiány miatti eljárást kezdeményez az Európai Bizottság Lengyelország, Litvánia, Málta és Románia ellen, miután deficitjük mértéke meghaladja a bruttó össztermék (GDP) 3 százalékát.

MTI Gazdaság

Lehet, hogy fizetnünk kell az EU-nak tiltott állami támogatás miatt

Az Európai Unió Bizottsága várhatóan július közepén dönt arról, hogy kaptak-e, és ha igen, mennyi tiltott állami támogatást magyar erőművek, s ezért terheli-e őket befizetési kötelezettség az uniós kasszába – közölte Horváth J. Ferenc, a Magyar Energia Hivatal elnöke.

Bari Máriusz Tech

Innovációs újságírás: digitális spanyolviasz?

Európa tíz év múlva az amerikai és ázsiai kutatókkal söpri fel a padlót, hangzik el egy sarokban a brüsszeli Interfacing Innovation konferencia díszvacsoráján. Az esemény az Európai Uniót érintő fejlesztésekel és innovációval, valamint a témában érintett újságírókkal foglalkozott - a harmadik nap végén mégis több kérdőjellel távoztak a média képviselői, mint amennyivel eredetileg érkeztek.

MTI Világ

Sertésinfluenza: a WHO 5-ös fokozatra emelte a riasztást

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a hatos fokozatú skálán 5-ös szintre emelte szerdán a H1N1 vírus okozta sertésinfluenza terjedése miatt a riasztást - közölte az Európai Bizottság és Margaret Chan, az ENSZ szakosított szervezetének főigazgatója.

Vállalkozás

Az EB legjobbjai között egy magyar - videóval

Bekerült a legjobb 5 közé egy magyar videó az Európai Bizottság által kiírt pályázaton. A szerző Ducsai Szabolcs, aki a magyaroszági Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) megbízásából készítette a filmet.

hvg.hu Gazdaság

Eljárást indít a Bizottság a magyar ingatlanvásárlási illeték miatt

Az Európai Bizottság eljárást indít az Európai Bíróságon, mert azok az EU-állampolgárok, akik más tagországban levő ingatlanukat értékesítve vásároltak lakóingatlant Magyarországon, a visszterhes vagyonátruházási illetéket a megvásárolt ingatlan teljes vételára után kötelesek kifizetni és ez hátrányosan érinti őket - olvasható a PricewaterhouseCoopers (PwC) hírlevelében.

MTI Világ

Barrot: "Nem mondtam, hogy Málta rasszista"

Felzúdulást és az érintett uniós főtisztségviselő határozott cáfolatát váltották ki Brüsszelben azok az olasz sajtójelentések, miszerint Jacques Barrot, az Európai Bizottság igazságügyi alelnöke rasszistának bélyegezte volna Máltát a tengeri menekültekkel való bánásmódja miatt.

MTI Vállalkozás

Magyar vonatkozású áfaügyi per az Európai Bíróság előtt

A magyar kormány és az Európai Bizottság szóbeli észrevételeit kifejtő tárgyalást tartottak szerdán az Európa Bíróságon az áfalevonás kérdésével kapcsolatos PARAT Automotive Cabrio ügyben, amely a Nógrád Megyei Bíróságról érkezett a luxembourgi székhelyű testülethez.

MTI Gazdaság

Marad a génmódosított növények tilalma

Elvetették az Európai Unió tagországai hétfőn az Európai Bizottságnak azt a javaslatát, hogy Magyarország és Ausztria szüntesse meg bizonyos génmódosított növények termesztésének és vetőmagimportjának tilalmát.

1
94 95 96 97 98 99 100

A címlapról ajánljuk