hvg.hu Világ

Holland miniszterelnök: Mit keres még Orbán az Európai Néppártban?

Emmanuel Macront és Orbán Viktort is bírálta a liberális Mark Rutte egy fórumon. A francia államfőt azért, mert reformtervei szerinte nem konkrét célok elérést szolgálják: az integráció az integrációért nem old meg semmilyen problémát. A magyar miniszterelnököt és pártját pedig az Európai Néppártnak szánt „oldalvágásban” említette.

hvg.hu Itthon

Szájer: A kormány brüsszelezése miatt olyan EU-pártiak a magyarok

Az Európai Néppárt nagyon heterogén, de össze tud fogni, ha kell, mondja Szájer József a Mandinernek adott interjújában. A Dublini rendszer megbukott és korrekcióra szorul, mondja a Fidesz, de nem jó irányban próbálják megváltoztatni, a LIBE koncepciója ugyanis a Soros-terv. A Lex Ceu-ról az EU csak hisztizett.

Windisch Judit Itthon

Morális karanténba zárhatják Orbánt

Az biztos, hogy az unió végül nem alkalmazza a legszigorúbb büntetést a magyar kormánnyal szemben, azonban okozhat még nekik kellemetlen perceket, hogy jelen állás szerint a Néppárt megszűnt Orbán Viktor stabil hátországának lenni.

MTI/hvg.hu Itthon

A Spiegel megírta, miből áll "Orbán művészete"

Német lapok világnézetüknek megfelelően értékelték Orbán Viktor tegnapi brüsszeli túráját. A magyar miniszterelnök feszegeti az EU határait, és a végén baj nélkül megússza - írta a Spiegel.

hvg.hu Itthon

Szaván fogná Orbán Viktort a CEU

Egyeztetést ígért a kormányfő az Európai Néppárt vezetőinek és azt, hogy tartják magukat az Európai Bizottság elvárásaihoz - az egyetem is ezt várja el tőle.

hvg.hu Itthon

A Néppárt elnöksége keményen odacsapott, Orbán megadta magát

Magyarország mindenben megfelel az Európai Bizottság kéréseinek - biztosította Orbán az Európai Néppárt elnökségét szombat délelőtt Brüsszelben. A Fidesz pártcsaládja kemény hangú közleményben is helyretette a magyar kormányt, szó lehetett a Fidesz tagságának felfüggesztéséről is.

Gergely Márton Itthon

Orbán nyerte a menetet, de az alatta tátongó szakadék tovább mélyült

Az arcára volt írva, hogy Orbán Viktor győzelemként éli meg saját szerdai szereplését az Európai Parlamentben. És valószínűleg nem is értelmezte félre a történteket. Mégsem bízhatja el magát. Azokban, akiknek elegük van a magyar kormány provokációiból, tovább nőhetett az elhatározottság, hogy nagyot üssenek, ha egyszer megtehetik.

1 2 3 4 5 6 7
11

A címlapról ajánljuk