hvg.hu Itthon

Nézze meg, hogy telt Orbán nehéz napja Máltán! - videó

Mi lehet Orbán kivételes munkabírásának titka? Hogyan bírja az egész napos smúzolást, fotózkodást? Erre ugyan nem kaptunk még választ, de egy videónak hála megnézhettünk, milyen kihívásokkal kellett szembe nézni Máltán.

hvg.hu Itthon

Miért hallgatja el a sajtó, hogy Orbánnak még egy oroszellenes állásfoglalásra is volt ideje?

Orbán Viktor Máltán részt vesz az Európai Néppárt kongresszusán, amitől az Origo szerint a nemzetközi sajtó is elájult, mert közelről láthatták munkabírását. Ezen elfogadtak egy, az orosz dezinformációs politikát keményen támadó nyilatkozatot, erről viszont a kormánybarát hírportálokból tájékozódó honfitársaink nem értesülhettek.

MTI / hvg.hu Itthon

Orbán ötleteiből dolgozott az Európai Néppárt

A magyar kormány migrációs politikájának tézisei határozzák meg azt az állásfoglalást, amelyet az Európai Néppárt képvisel az uniós döntéshozásban, és amelyet a Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselője által vezetett munkacsoport dolgozott ki – írta a Magyar Hírlap.

MTI Világ

Timmermans: Aggasztó a Népszabadság bezárása

Aggodalomra ad okot "a Népszabadság bezárása", az ellenzéki lap kiadásának felfüggesztése "bizonyos összefüggésben történt", nyilvánvalóan nem pusztán gazdasági döntésről van szó – jelentette ki Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke.

MTI Világ

Orbán lett Merkel ellenpólusa egy baljós néppárti jóslatban

Ha az Európai Néppárt (EPP) nem látja be, hogy Angela Merkel és Orbán Viktor nézetei összeegyeztethetők egymással, és a kettő csak együttesen tud teljes körűen választ adni a kihívásokra, akkor a választók más, radikális és brutális válaszokat fognak keresni a válságok megoldására - figyelmeztetett Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.

hvg.hu/MTI Világ

Gál Kinga lett az Európai Néppárt alelnöke

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőjét válaszották az európai jobboldali párttömörülés alelnökének a madridi közgyűlésükön. A pártvezetés élén nincs változás, az egyetlen jelölt az eddig is hivatalban lévő Joseph Daul újrázhat.

hvg.hu Világ

Orbán: Ki kell dobni a politikai korrektséget!

"Együtt" - ezzel az üzenettel hirdették az Európai Néppárt vezetőinek csütörtöki találkozóját Madridban, ahol a legfőbb kérdés az alelnökválsztás mellett természetesen a menekültválság volt. A populizmussal többször illetett Orbán Viktor beszédében a problémák nyílt tárgyalása érdekében arra kérte párttásait, hogy dobják el a politikai korrektséget, emellett kérjék ki a választóik véleményét a bevándorlásról.

MTI Itthon

Orbán: "Meg kéne védenünk az életformánkat"

Orbán Viktor csütörtöki, a néppárti kongresszuson tartandó felszólalásáról előzetesen annyit mondott, azt szeretné elsősorban felvetni, "hogy az, ami most történik, az, amit az európai vezetők tesznek, arra nincs felhatalmazás az európai emberektől". Szerinte jól láthatóan számos országban a vezetők álláspontja, politikája nem találkozik az emberek tetszésével.

MTI Világ

Magyar lehet az Európai Néppárt egyik alelnöke

Madridban tartja soron következő kongresszusát az Európai Néppárt szerdán és csütörtökön, ahol új elnököt és 10 alelnököt választanak. A tanácskozáson részt vesz Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke.

MTI Világ

Fotó: Orbán nem akárkinek csókolt kezet Brüsszelben

Orbán Viktor miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár az Európai Néppárt vezetőinek megbeszélése után tartott különtalálkozót Brüsszelben, a belga királyi akadémián. A kormányfő a már védjeggyé vált kézcsókkal köszönt a kancellárnak az esti uniós csúcstalálkozó előtt.

B. Simon Krisztián Itthon

„Soha nem értettek volna egyet Orbán Viktorral” – Milyenek az igazi kereszténydemokraták?

Miért elfogadhatatlan egy német kereszténydemokrata számára, hogy Orbán Viktor Kínáért és Oroszországért rajong, és nacionalista alapokon támadja az Európai Uniót? Miért ilyen befogadó Angela Merkel a menekültekkel szemben? Jan-Werner Müller eszmetörténészt, az amerikai Princeton Egyetem professzorát kérdeztük a háború utáni Európa legnagyobb néppártjáról, az európai integrációról, valamint az illiberalizmus és a kereszténydemokrácia viszonyáról.

1
4 5 6 7 8
11

A címlapról ajánljuk