hvg.hu Itthon

Rászóltak Orbánra, dobta a halálbüntetést

Az Európai Néppárt figyelmeztette Orbán Viktort, hogy a halálbüntetés felvetését is elutasítják, ezért zárja le az erről szóló vitát – Orbán pedig ezt meg is ígérte.

MTI Világ

Orbán kemény kritikát kapott a Fidesz pártcsaládjától

Jövő szerdán tartják a szavazást arról a határozatról az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén, amely a magyarországi helyzetet értékeli. A Fideszt is a tagjai között tudó Európai Néppárt határozati szövegtervezete szerint "a halálbüntetés ellentétes az EU alapelveivel", a bevándorlásról szóló magyar nemzeti konzultáció nyelvezete pedig "erősen félrevezető, elfogult és kiegyensúlyozatlan".

MTI Itthon

Az Európai Néppárt vezetője szerint Orbán tisztázta a halálbüntetés ügyét

Az Európai Néppárt európai parlamenti frakciója csütörtökön Magyarországon tanácskozik, a fő téma a bevándorlás mellett a tisztességes adópolitika. Orbán Viktor ezzel kapcsolatban nyilatkozott a köztévében, azt mondta: arról biztosította Manfred Weber európai néppárti frakcióvezetőt, hogy Magyarország semmilyen, az Európai Unió alapdokumentumaival ellentétes szabályt nem vezet be egyetlen témában sem.

Dercsényi Dávid - Kálmán Attila Itthon

Elmúlt az Orbán-varázs, a követők új jelre várnak

A Fidesz népszerűsége mélyrepülésben, sorra bukták az időközi választásokat, a halálbüntetést pedig már saját képviselőik sem támogatják. A politikai vízió szétfoszlása után csak a kormányzati kapkodás látszik, a jobboldali értelmiség pedig lassan besokall és megtörtént a korábban elképzelhetetlen: már szinte napi szinten veszik elő Orbánt.

MTI Világ

Verhofstadt: "Az Orbán-kormányt ma nem fogadnák be az EU-ba"

Orbán Viktor támogatásának a megvonására szólította fel szerdán a jobbközép, kereszténydemokrata irányzatú Európai Néppártot Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakciójának elnöke, aki szerint Orbán kijelentései szembemennek azokkal az alapértékekkel, amelyeket Európa képvisel.

MLF Itthon

Gyurcsány attól fél, hogy hirtelen túl erős lesz

Attól tart, hogy a túl erős Demokratikus Koalíció (DK) visszahúzná a teljes baloldalt, ezért nem érdekük az MSZP meggyengülése – fejtegette egy háttérbeszélgetésen hétfőn Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke ugyanakkor visszaszólt Tóbiás Józsefnek, és újabb kulisszatitkokat árult el Falus Ferenc jelölésének hátteréről.

Tokfalvi Elek Vélemény

Luxemburgi gyarmat leszünk

Juncker áll majd az Európai Bizottság élén. Az európai döntéshozók ezek szerint még nem értesültek arról, hogy kicsoda Európa erős embere.

MTI Világ

Orbán Európában is rezsicsökkentést akar

Ne csak az ukrán válságot, hanem az oroszokkal való együttélés következő 20-25 évének fontosabb pontjait is állapítsuk meg, kössünk erről megállapodást – mondta a magyar miniszterelnök Portugáliában, a Néppárt tanácskozásán.

MTI Világ

Szájer József marad az EP néppárti frakciójának alelnöke

A május 22. és 25. között tartott EP-választások nyomán most újjáalakult jobbközép, kereszténydemokrata irányzatú néppárti EP-frakció alakuló ülésén a bajor Manfred Weber frakcióvezető mellett megválasztották a frakció tíz alelnökét, köztük a fideszes Szájer Józsefet.

MTI Világ

Bajor vezetője lesz a fideszeseknek az EP-ben

A bajor Manfred Webert, a Keresztényszociális Unió (CSU) európai parlamenti (EP-) képviselőjét választotta meg szerdán vezetőjének az EP jobbközép, kereszténydemokrata irányzatú néppárti frakciója.

hvg.hu Világ

Euronews: Verhofstadt akár nagykoalícióval is lenyomná Orbánékat

A brüsszeli liberálisok frakcióvezetője még egy esetleges nagykoalícióba is beszállna, ha ezzel el lehetne kerülni, hogy az európai parlamenti többség a Fidesz vagy az olasz Forza Italia támogatásától függjön – írják a Euronews oldalán. Guy Verhofstadt azt mondta: pártja hajlandó szavazataival támogatni az Európai Néppárt és az Európai Szocialisták nagykoalícióját Jean-Claude Juncker bizottsági elnökké választásához.

MTI Világ

A friss eredmények szerint is Orbánék pártcsaládja tarolt

A még mindig nem végleges adatok szerint is a jobbközép, kereszténydemokrata irányzatú Európai Néppárt nyerte meg az európai parlamenti választásokat a voksok 28,23 százalékával. 212 mandátumot szerezhetnek a 751 tagú Európai Parlamentben.

MTI Világ

Saját elvbarátainak megy neki Orbán Európában

Az Európai Néppárt elnöke szerint nem lehet becsapni a választókat, ha azt mondták, hogy az ő jelöltjük, Jean Claude Juncker, vagy a szocialistáké, Martin Schulz lesz az Európai Bizottság elnöke, úgy ehhez kell tartaniuk magukat. Csakhogy Joseph Daul ezzel éppen ellentmond a Junckerben a magyaroknak "csak ártó" politikust látó Orbán Viktornak, aki szerint ők nem támogatják a luxembourgi jelöltet.

hvg.hu Világ

Orbán szövetségeseinek győzelmet jósolnak

A Fideszt is tagjai közöt tudó Európai Néppárt (EPP) szerezheti meg a legtöbb képviselői helyet az Európai Parlamentben (EP) a május 22-25-i választások után - közölte az EP az TNS Opinion közvélemény-kutató előrejelzése alapján.

1
5 6 7 8 9 10 11

A címlapról ajánljuk