hvg.hu Vélemény

Szent-Iványi István: rosszkor jött Magyar Bálint javaslata

Mozgósító erejük miatt döntött úgy az SZDSZ, hogy plakátjain a szélsőséges eszmék veszélyeire hívja fel a figyelmet. Az MDF-fel nem egyesülnének, már csak azért sem, mert nem lehet tudni, Dávid Ibolyáék mit akarnak – fejtette ki a hvg.hu-nak Szent-Iványi István, az SZDSZ európai parlamenti listavezetője.

Vélemény

"Illegitim" EP-kampány Magyarországon

Sólyom László szavait kölcsönvéve a legkevésbé demokratikusnak, Orbán Viktor erősebb megfogalmazását a helyzetre adaptálva akár illegitimnek is nevezhető, ami jelenleg Magyarországon európai parlamenti választási kampány címén zajlik.

MTI Világ

Mi vár az Európai Parlamentre?

A június 4. és 7. között megválasztandó, új összetételű Európai Parlament (EP) nyilván számos váratlan, később felmerülő kihívással lesz majd kénytelen szembenézni az elkövetkező öt évben, ám néhány kiemelt feladat már most jól látható. E feladatok egy része várhatóan "begyűrűzik" a 2011 első felében esedékes magyar EU-elnökség időszakába is. Az alábbiakban jelzünk néhány várható témát.

MTI Világ

Nem engedik, hogy Le Pen legyen az EP átmeneti elnöke

Megváltoztatta házszabályát szerdán az Európai Parlament (EP), és ezzel elhárította azt a veszélyt, hogy az új összetételű testület első ülésén - az új tisztségviselők megválasztásáig - korelnökként a szélsőjobboldali Jean-Marie Le Pen elnököljön.

MTI Tech

Elbukott a távközlési reformcsomag

Újra kell tárgyalni az Európai Parlament (EP) és az európai uniós tagországok között a távközlési ágazat átalakításával foglalkozó, ambiciózus szabálycsomagot, miután az EP, az internethasználók jogait szolgáló biztosítékok hiányosságai miatt nem szavazta azt meg szerdai plenáris ülésén.

MTI Gazdaság

EP: zöld út az ötmilliárd eurós gazdaságélénkítési programnak

Megszavazta az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén azt az európai uniós programot, amelynek keretében Brüsszel a tagországokban összesen ötmilliárd euró értékben támogat energia-összeköttetési, távközlési és más beruházásokat a gazdaság élénkítésének érdekében.

MTI Itthon

Végleges az SZDSZ EP-listája

Véglegesítette az európai parlamenti választási listáját az SZDSZ, huszonkét helyről döntöttek a párt országos tanácsának ülésén - jelentette be az ülést követő sajtótájékoztatón Szent-Iványi István, a tanács elnöke.

MTI Tech

Olcsóbb lesz az SMS-küldés külföldre

Megszavazta az Európai Parlament plenáris ülése szerdán Strasbourgban azt az európai uniós jogszabályt, amelynek alapján júliustól több mint 60 százalékkal csökken az EU-tagállamokban a több országot érintő SMS-küldés díja, és mérséklődik az úgynevezett adatroaming, azaz mobiltelefonos internetezés nagykereskedelmi ára.

MTI Itthon

EP-választás: kézbesítették az értesítőket és az ajánlószelvényeket

Lezárult az értesítők és ajánlószelvények kézbesítése a június 7-ei európai parlamenti választásra, a szavazásra jogosult több mint 8 millió választópolgárnak péntekig kellett megkapnia a küldeményeket; akihez nem érkeztek meg az értesítők, április 15-én délutánig ellenőrizheti, hogy szerepel-e a nyilvántartásban, s terjeszthet elő kifogást a kihagyás miatt.

MTI Világ

Augusztus 23. volna a totalitarianizmus áldozatainak emléknapja

Állásfoglalást szavazott meg csütörtökön Brüsszelben az Európai Parlament (EP) a totalitárius rendszerekről, és ebben javasolják, hogy augusztus 23-ika - a Lengyelországot a Szovjetunió és Németország között felosztó 1939-es Molotov-Ribbentrop paktum aláírásának az évfordulója - legyen a totalitárius rendszerek áldozatainak emléknapja.

hvg.hu Tech

Az Európai Parlamentet is megcélozták a svéd kalózok

Az Európai Parlamentbe való bejutáson dolgozik a Svéd Kalózpárt, adta hírül a Wired. Az ötlet akár médiahack is lehetne, ám az újság által megkérdezett politikai elemző szerint nem mindig célszerű elvetni a kisebb pártok hasonló akcióit.

MTI Itthon

A KDNP a Fidesszel közösen kampányol az EP-választás előtt

A Kereszténydemokrata Néppártnak (KDNP) a Fidesszel közös kampánya lesz az európai parlamenti választások előtt, amelyben a frakciószövetség kisebb tagja jelenlegi EP-képviselőjével, országgyűlési képviselőivel, valamint csaknem 2500 helyi önkormányzati testületben dolgozó politikusával a szövetségi politika jegyében vesz részt - mondta a párt szóvivője.

1
44 45 46 47 48 49 50

A címlapról ajánljuk