hvg.hu Tech

Koldusból királyfi: film készül a Facebook történetéből

Film készül a Facebook történetéről, adta hírül a Forbes. A The Social Network forgatókönyvén az Egy becsületbeli ügy című film forgatókönyvírója, Aaron Sorkin dolgozik - aki pedig eddig olvasta, impresszív alkotásnak tartja.

hvg.hu Világ

Felesége fotói buktatták le a brit kémfőnököt

Magánéletükről tett közzé információkat és fotókat a Facebookon a MI6 brit titkosszolgálat ősztől hivatalba lépő vezetőjének felesége, ez pedig komolyan veszélyezteti a kémfőnök biztonságát.

hvg.hu Tech

Elég-e 200 millió a boldogsághoz?

Mi történne, ha nem a Google lenne a web középpontjában, hanem a Facebook? Olyan lenne a világunk, mint amilyen pár évtizede volt, vízszerelőt a szomszéd javasolna, a Microsoft adná a keresőt, csak a sávszélesség lenne nagyobb.

MTI Shake

Barátaink felét hétévente lecseréljük

Lehet, hogy a Facebookon keresztül az évek során több barátra tesz szert az ember, de bizalmas barátainak fele hétévente cserélődik, míg társadalmi kapcsolathálózatának mérete változatlan marad - állapította meg egy holland társadalomkutató.

Shake

Lehet női mell a Facebookon. De inkább a helye

A szoptató anyák felhördülése nem volt elég ahhoz, hogy a közösségi oldal pucér kebleket engedjen a felhasználók fotói közé, egy másik ügynek azonban sikerült elérnie a változást.

hvg.hu Karrier

„Évek óta a főnök szeretője vagyok, mégsem léptetett elő”

Egy rosszul megválasztott és nyilvánosságra hozott kép valamelyik közösségi oldalon, egy kitárulkozó blogbejegyzés vagy a céges címről küldött e-mail ma már könnyen a munkavállaló vesztét okozhatja. Ostoba főnök? Munkaundor? A vállalattól lopott nyalánkság? Lebukásveszély!

MTI Tech

A Facebooktól érkezett vezetővel újul meg a MySpace

Újításokra van szükség a MySpace közösségi portál háza táján, hogy az oldal versenyben tudjon maradni a Facebookkal - erre a következtetésre jutottak a MySpace új vezetői, akik közül az egyik éppen a nagy riválistól érkezett a közelmúltban.

MTI Tech

Elfogadják a Facebookot az indonéz imámok, de nincs flörtölés

A Facebook közösségi portál indonéziai előretöréséről tanácskozó imámok jóváhagyták a szigetországban igencsak népszerű oldal használatát, de korábbi aggodalmuknak hangot adva megszabták: a felhasználók nem flörtölhetnek a portálon.

hvg.hu Tech

Törlik a furcsa nevű felhasználókat a legnagyobb közösségi oldalról

Egy Alicia Istanbul nevű atlantai nő egyik reggel nem tudott belépni a Facebook közösségi oldalon létrehozott profiljába. Bár semmilyen illegális tevékenységet nem folytatott és két éve aktív felhasználó volt, az oldal üzemeltetői azt hitték, kitalált névről van szó, ezért előzetes figyelmeztetés nélkül visszavonták a hozzáférését.

A címlapról ajánljuk