MTI Itthon

Fidesz kontra kormány

Újabb hét telt el érdemi kormányzati cselekvés nélkül, a kormány kudarcot vallott, képtelen a válságkezelésre – közölte Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján. A kormányszóvivői iroda szerint újabb hét telt el anélkül, hogy a Fidesz érdemi javaslatot fogalmazott volna meg a globális gazdasági válság magyarországi hatásainak enyhítéséért.

MTI Itthon

Mi lesz az új médiatörvénnyel?

A Fidesz médiatörvényeként jellemzik baloldali politikusok a médiatörvény napokban nyilvánosságra került harmadik tervezetét; úgy tűnik a kidolgozásban részt vevő MSZP-s szakértők és a párt felső vezetése nem ért mindenben egyet - írta a Népszabadság szombaton.

hvg.hu Itthon

Mit kezd a Fidesz a Jobbikkal: lenyeli vagy kiköpi?

A Jobbik az MSZP kreálmánya – mondta nemrég Kövér László. Ehhez képest az önkormányzati választásokon a Fidesz több közös jelöltet indított a Jobbikkal. Az odamondogatás a ferencvárosi előrehozott választás kampányában folytatódott. Mi folyik a Fidesz és a Jobbik között: násztánc vagy kakasviadal?

MTI Itthon

Magyar Nemzet: kiakadtak Mikolára a Fideszben

A Magyar Nemzet szerint több fideszes politikus is felháborodással fogadta, hogy Mikola István (Fidesz) Kökény Mihály (MSZP) társaságában tett látogatást a napokban a Hospinvest által működtetett kiskunhalasi kórházban, ahol többek között azt mondta: a sokat támadott céget nem tartja profitérdekelt pénzszivattyúnak.

hvg.hu Itthon

„A Fidesznek el kell döntenie, hogy Szabó vagy Lezsák pártja-e”

Több ezer ember vett részt azon az antináci tüntetésen, amelyet magánemberek szerveztek péntek délutánra az újlipótvárosi Hollán Ernő utcába. Közben a Tomcat néven ismert Polgár Tamás pólóárus koncertjegyet vett a Broadway jegyirodában, előtte és utána pedig többszáz – időnként egy-kétezer – ember társaságában végigtüntette a délutánt és az estét, majd a nap végén őrizetbe vették.

MTI Itthon

Parlament elé viszi a mentőszolgálat ügyét a Fidesz

Az Országgyűlés egészségügyi bizottsága elé viszi az Országos Mentőszolgálat helyzetének kérdését a Fidesz, mert a párt szerint csődközelbe került a szervezet -mondta Szijjártó Péter, a párt szóvivője.

Itthon

A Fidesz és Trianon

A bűnbakok és nemzetárulók sorra vétele, kormányellenes kirohanások, 64 vármegye, lobogó árpádsávosok. Magyarnyúzó rácok, tótok, mócok, francúzok. Nincs a teremtésben vesztes, csak mi. Könny és harag. A hétvégi Trianon-megemlékezések nagyjából a szokásos mederben zajlottak volna, ha a fideszes Németh Zsolt nem veszi el a Trianon-specialista revizionisták elől a show-t.

MTI Itthon

Élesen támadja az OVB elnökét a Fidesz

A Fidesz "Gyurcsány Ferenc emberének" tartja az Országos Választási Bizottság (OVB) elnökét, akit ismét lemondásra szólított fel – erről Varga Mihály, a Fidesz alelnöke beszélt. Szigeti Péter válaszában közölte: az OVB a népszavazási kérdések hitelesíthetősége kérdésében az Alkotmány rendelkezései, a népszavazási törvény és a vonatkozó alkotmánybírósági határozatok alapján dönt.

MTI Itthon

Navracsics: árnyékkormány a ciklus közepére

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetőjének véleménye szerint a kormányzati ciklus közepe táján talán lehet értelme egy árnyékkormány megalakulásának, de most még nincs itt az ideje.

HVG Hetilap

Interjú Navracsics Tiborral, a Fidesz frakcióvezetőjével

A pártban szükséges változások egyik garanciájaként tekint Orbán Viktorra a Fidesz új frakcióvezetője, Navracsics Tibor (39 éves). A politológusból lett politikus szerint a pártnak, bár politikája egyelőre képlékeny, kellő tartalékai vannak ahhoz, hogy már az őszi helyhatósági választásokon javítson.

MTI Itthon

Navracsics lett a Fidesz frakcióvezetője

Navracsics Tibort választották a Fidesz új frakcióvezetőjévé a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt hétfői frakciószövetségi ülésén, a KDNP képviselőcsoportjának vezetője Semjén Zsolt lett.

hvg.hu Választás 2006

Az MDF és a Fidesz viharos négy éve

Önállóan vagy pártunióban – ez a kérdés határozta meg az MDF és a Fidesz közötti viszonyt az elmúlt négy évben. A Fidesz a jobboldal teljes egységét próbálta megteremteni, ehhez még attól sem riadt vissza, hogy politikusokat csábítson át az MDF-től. A Dávid Ibolya fémjelezte platform azonban az önállóságban látta a párt túlélésének esélyeit.

MTI Választás 2006

Mikola már nem kormányfőhelyettes-jelölt

A Fidesz előzetesen egyeztetett azzal a személlyel, akit közös miniszterelnök-jelöltnek javasolnak Dávid Ibolya MDF-elnöknek - mondta el Deutsch-Für Tamás, az ellenzéki párt kommunikációs vezetője, aki azonban "sem megerősíteni, sem cáfolni" nem akarta azokat a sajtóértesüléseket, miszerint Bod Péter Ákost, a Magyar Nemzeti Bank volt elnökét, az Antall-kormány miniszterét javasolták közös kormányfő-jelöltnek.


A címlapról ajánljuk