hvg.hu Világ

Hova tűnt Macron fája a Fehér Ház kertjéből?

Nincs a helyén az a tölgyfa, amelyet Emmanuel Macron francia elnök ajándékozott a múlt héten Donald Trump amerikai elnöknek. A facsemetét a két politikus együtt ültette el a Fehér Ház kertjében, ám most már újra egy üres füves terület van a helyszínen.

Illényi Balázs Tech

Iskolai mobilhasználat: tiltják, tűrik, tanítják

Váltakozó szerencsével zajlik a küzdelem az iskolai mobilhasználat frontján. Míg Franciaország most készül bekeményíteni, máshol megpróbálják bevonni a telefonokat az oktatásba. Magyarország egyelőre a tiltás felé hajlik.

hvg.hu Világ

Egyre közelebb a szíriai légicsapás

A brit kormány felhatalmazta Theresa May miniszterelnököt, hogy utasítást adjon a hadseregnek a Szíria elleni esetleges nyugati támadásban való részvételre, így Franciaországgal együtt már két nyugati hatalmon kész támogatni a kelet-gutai állítólagos vegyifegyver-támadás megtorlására tervezett amerikai akciót. Angela Merkel német kancellár viszont közölte, országa nem csatlakozik a koalícióhoz. Közben a hadseregek is készülnek az összecsapásra.

hvg.hu Világ

2500 rendőr zavarta el a franciaországi környezetvédőket

Könnygáz- és hanggránátokat is bevetettek a francia rendőrök, amikor hétfő reggel szétzavarták egy Nyugat-Franciaországba tervezett repülőtér helyszínén sátortábort vert környezetvédőket és anarchistákat. Az akcióban 2500 egyenruhás vett részt.

hvg.hu Világ

Megbénítja Franciaországot a közlekedési sztrájk

Komoly felfordulás okoz Franciaországban a vasutas dolgozók kedden kezdődött sztrájkja. A következő három hónapot ötnapos ciklusokra osztották a munkabeszüntetés szervezői: három nap munkát két nap sztrájk követ. A cél, hogy Emmanuel Macron francia államfő vonja vissza munkaügyi reformtervezetét.

1
5 6 7 8 9
128

A címlapról ajánljuk