hvg.hu Kult

Először jelenik meg magyarul J.R.R. Tolkien első prózai műve

Tolkien Kullervo története című elbeszélését az irodalomtörténészek a szerzői első prózai műveként tartják számon. A most megjelenő kötetet a magyarázatokon és jegyzeteken kívül az eredeti kéziratról készült néhány fotó teszi még izgalmasabbá.

MTI Kult

Tolkien-rajongó? Szombatra ne csináljon más programot

Filmvetítésekkel, ismeretterjesztő előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, vásárral, színpadi előadásokkal, valamint családi és gyerekprogramokkal várja az érdeklődőket a Magyar Tolkien Társaság szombaton az Uránia Nemzeti Színházba.

hvg.hu Plázs

Az Oscar-díj a turizmust is fellendíti

Egy Oscar-díj a presztízsen túl leginkább a marketing területén hozza a legkézzelfoghatóbb eredményeket a díjnyertes film alkotóinak, producereinek. De a turizmus területén is jelentős hatása lehet egy film sikerének. Új-Zéland például sokat profitált a Gyűrűk Ura, és a Hobbit népszerűségéből, de vannak még egyéb példák is a filmek turizmus-élénkítő hatására. Vajon mennyire számít a fotgatási helyszín kiválasztása a turizmus szempontjából?

MTI Kult

Brit tudósok: Gollam vitaminhiányos volt

A D-vitamin hiánya miatt veszíthette el a küzdelmet a hobbitokkal szemben Gollam, A gyűrűk ura trilógia és előzményregénye, A hobbit egyik főgonosza egy brit tanulmány szerint.

Rác András Plázs

Alkoholmámorban írta Tolkien a Gyűrűk Urát

Ha a diákok nem lennének alkoholisták, amióta világ az egyetem, akkor nem készült volna el sem a Gyűrűk Ura trilógia, sem a Hobbit, sem a Narnia krónikái. Itt állnánk télvíz idején hobbitok és kentaurok nélkül.

Rác András Plázs

Itt élnek a hobbitok - Középfölde valóban létezik

Végre egy jó hír: tényleg létezik a Megye, Minas Tirith és Vasudvard! Peter Jackson tulajdonképpen egy dokumentumfilm-hexalógia szerzője. 15 forgatási helyszín, ahol Jackson áthozta a valóságba a Gyűrűk Ura történetet.

Rác András Kult

Valami sötét erő gyülekezik: A hobbit

Tátva marad a szája a látványtól. Tátva marad a szája, amikor elalszik. Még több ork, még több sólyom. Kritika A hobbit - Váratlan utazás című filmről.

hvg.hu Kult

Beperelték a Hobbit készítőit Tolkien örökösei

Beperelték a Gyűrűk ura trilógia és a premier előtt álló Hobbit című film producereit és több mint 80 millió dollárt követelnek J. R. R. Tolkien örökösei és az író kiadója, mert szerintük jogsértő, hogy online szerencsejátékban és más digitális termékeknél is felhasználták fel a Tolkien-könyvek karaktereit.

hvg.hu Plázs

Hobbitrepülők állnak forgalomba Új-Zélandon

Az Air New Zealand légitársaság az Új-Zélandon forgatott Hobbit-filmekre építi legújabb kampányát: ezentúl „Középfölde hivatalos légitársaságaként” hirdeti majd magát a filmeket készítő Warner Bros. céggel aláírt megállapodás alapján - írta a Turizmus Panoráma Bulletin.

1 2

A címlapról ajánljuk