MTI Itthon

Kósa: "kívánok jó píárkodást, eredményes gittrágást"

Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere arra kéri a miniszterelnököt, hogy kímélje meg az olyan "semmire sem jó" akcióktól, mint a kormány és az önkormányzatok egyeztető fóruma. Erről az ellenzéki politikus közleményben tájékoztatott.

MTI Itthon

A békülékeny Kósa szerint Gyurcsány mindenütt elvesztette hitelét

Kósa Lajos szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a jobb- és baloldalon egyaránt elvesztette hitelét. Debrecen polgármestere, a Fidesz országgyűlési képviselője ezt a párt Kossuth Lajos téri gyűlésén mondta szerdán Budapesten, mintegy húszezres hallgatóság előtt, ahol afelől is biztosított: senki nem akarja megdönteni az alkotmányos rendet.

Kovács Andrea (hvg.hu) Itthon

"Miért legyek én tisztességes?"

„Mért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis! Mért ne legyek tisztességes! Kiterítenek úgyis.” József Attila hetven évvel ezelőtt papírra vetett Két hexameter című versével kezdődik az MSZP szombat kora délutáni kampánynyitó rendezvénye.

HVG Hetilap

Új műsorhoz régi férfi

A korábbinál és az előrejelzéseknél meggyőzőbb támogatottságú balliberális koalíciókormány alakulhat a parlamenti választások vasárnapi, második fordulós eredménye nyomán. Gyurcsány Ferenc újrázó miniszterelnöknek az államháztartási reformhoz kell partnereket találnia, exriválisának, a jobboldal vereségét némi hezitálás után magára vállaló Orbán Viktornak viszont eddigi stratégiáját és saját szerepét is újra kell gondolnia.

MTI Választás 2006

Semjén: Gyurcsány kérjen elnézést

Gyurcsány Ferenc a tegnap esti televíziós vitában nem csupán erőszakos volt, de minden alapot nélkülöző, valótlan kijelentést tett a KDNP programjával kapcsolatban is – olvasható Semján Zsolt miniszterelnökhöz intézett nyílt levelében.

Hét nap

IZGALMAK A KAMPÁNYFINISBEN

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök keddi rendkívüli sajtótájékoztatóján közölte: a magyar titkosszolgálat hivatalos...

MTI Választás 2006

Gyurcsány beleborzongott Mikola szavaiba

Értetlenségének adott hangot Gyurcsány Ferenc kormányfő internetes naplójában Mikola István Pécsett tett kijelentéseivel kapcsolatban, amelyek véleménye szerint a hetvenes, nyolcvanas évek mondatai.

MTI Itthon

Gyurcsány kontra Pokorni per: "döntetlen"

Két ponton adott igazat és kettőben elutasította a keresetet első fokon a bíróság abban a polgári perben, amelyet Gyurcsány Ferenc indított még 2004-ben Pokorni Zoltán ellen, a Fidesz alelnökének a Nemzeti Tankönyvkiadó eladása kapcsán tett kijelentései miatt. A döntésről hétfőn a fideszes politikus számolt be, aki azt is jelezte, nem fellebbez az ügyben.

MTI/hvg.hu Itthon

Kormány kontra Fidesz

Gyurcsány Ferenc nem mondta, hogy fajgyűlöletből fakadó bűncselekmény történt, amikor egy 15 éves roma fiút a közelmúltban karddal szúrtak le a 21-es buszon a fővárosban, mondta a kormányszóvivő. A Fidesz-frakció szóvivője szerint Gyurcsány Ferencnek bocsánatot kellene kérnie szavaiért.

Társadalom

A Gyurcsány-kormány 100 lépés programja

A közbeszéd tematizálására irányuló előrehozott kampányakció, a költségvetési bevételek növelésére szolgáló program vagy a lehetőségek figyelembevételével összeállított reformsorozat - bármelyik értékeléshez találni érveket a Gyurcsány-kormány 100 lépés programjában.

MTI Itthon

Pokorni: ha Gyurcsánynak problémája van velem, pereljen

Pokorni Zoltán arra kéri Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, hogy ha vele van problémája, ne fiatal újságírókat "vegzáljon" és idézzen a bíróság elé, hanem fogja perbe őt, nem fog a mentelmi joga mögé bújni. Gyurcsány a kormányszóvivő útján közölte, ha Pokorni vállalja a kijelentést, be lesz perelve ő is.

Hét nap

ÚJABB KORMÁNYMEGBÍZOTT

Húszra nőtt a kormányzati munka koordinálásáért felelős kormányfői, illetve kormánymegbízottak száma, miután Gyurcsány...

HVG Hetilap

Politikusok jóslatai

Mádl Ferenc: "Családom visszakap egy férjet, apát és nagyapát" "Nagyon fontos, hazánkat is érintő kérdés az európai...

Hét nap

RÉGI-ÚJ ÁLLAMTITKÁROK

Gyurcsány Ferenc kormányfő javaslata alapján a múlt héten 24 politikai államtitkárt nevezett ki Mádl Ferenc...


A címlapról ajánljuk