hvg.hu Itthon

Választás – azt kaptuk, amire fogékonyak vagyunk

Idegengyűlöletre fogékony, paternalista államképpel rendelkező, magát jobboldalnak valló magyar társadalom választotta megint a Fideszt, a baloldal pedig elszúrta, nem volt képes megszólítani az embereket. A korrupció önmagában még kevés a diadalhoz – mondta el a HVG-nek a Tárkit vezető szociológus.

Para-Kovács Imre Itthon

Para-Kovács Imre: Fekvő nyolcas

"Most nem ezzel kellene foglalkozni, uraim, nem a bukás lehetőségével, nem azzal, hogy mi lesz, ha..." Képzelt választás előtti eligazítás a Fidesznél. Vélemény.

hvg.hu Itthon

Április 8-ról szóljon az ének

A felmérések azt mutatják, hogy nincs nagyon nyitott kérdés a vasárnapi választás előtt. Azonban a voksolásnak mégis komoly tétje lehet, amennyiben azt nem egy egyszeri mindent eldöntő aktusnak, hanem egy folyamat részének tekintjük – írja választás előtti Fókusz-cikkében az e heti HVG.

HVG Itthon

Kétharmad? – a Medián elsöprő Fidesz-győzelmet mért

A közvélemény-kutatók között nincs vita arról, hogy a Fidesz nyeri a vasárnapi választást, a győzelem arányáról azonban nincs egyetértés. Míg ugyanis a többség valószínűtlennek tartja ezt, a Medián a legfrissebb (a HVG e heti számában megjelenő) mérésében masszív kétharmadot mért a Fidesz-KDNP-nek. Mindeközben Hódmezővásárhely után sokat erősen kételkednek abban, hogy az országban most uralkodó állapotok között lehet-e valójában pontosan mérni a közhangulatot. A Medián maga is figyelmeztet több olyan tényezőre, amely még befolyásolhatja az eredményt.

Nagy Gábor Itthon

Nagy Gábor: Sok a tábor, sok a zászló

A fideszesek korhatára éppúgy a múlté, mint a rendszerváltáskor még tisztának tűnő narancsos erkölcs, csak a többször gúnyát váltó Orbán Viktor látszik öröknek. Igaz, sokáig annak tűnt Kádár János is - olvasható a HVG hetilap friss számában. Nagy Gábor vezető szerkesztő szubjektív lapajánlója.

Vállalkozás

Tudta, hogy Tiborcz István vagy Orbán Ráhel közszereplő?

Egy 2015-ös uniós direktíva alapján ők is kiemelt közszereplőnek minősülnek, ami egy sereg ellenőrzést és megkötést kéne jelentsen pénzügyi szolgáltatói területen – elvileg. Az e heti HVG foglalkozik a rájuk vonatkozó egyes szabályokkal és azok problémáival.

HVG Itthon

Applebaum: Utólag értettem meg Schmidt Mária szándékát

A populista internacionáléról és Orbán Viktor szerepéről beszélt a HVG-nek a CEU vendégeként Budapesten tartózkodó Anne Applebaum. A történész elmondta, miben hasonlít a jelenlegi politikai diskurzus az 1930-as évekre, és azt is, hogyan élte meg félresiklott háttérbeszélgetését Schmidt Máriával.

HVG Itthon

Az Orbán által életre keltett szellemek idősebbek Soros Györgynél

A múlt század diktatúráiban megtorlásra használt idegenrendészeti távoltartás és az állampolgárságtól megfosztás intézménye ma az Orbán-kormány végső fenyegetése a másként gondolkodó civilekkel szemben. A Stop Soros törvénycsomagot elemzi az e heti HVG.

1 2 3 4 5 6 7
25

A címlapról ajánljuk