hvg.hu Világ

Posztszovjet iszlamizmus: amikor rendőr visz borbélyhoz

Egy sor közelmúltban elkövetett terrormerényletet már közép-ázsiai születésű iszlamisták követnek el. A leválthatatlan diktatúrákban nincs más út az ellenállásra, csak a radikalizálódás, írja a friss HVG.

hvg.hu Itthon

Nyugdíjba megy a bírónő, nem akar 20 deka sajt ellopásáért elítélni embereket

Nyugdíjba megy Dénes Veronika büntetőbíró, aki szerint a gyűlöletbűncselekmény tudatlanságból fakad, ezért azt kell megszüntetni, amúgy sem híve az általános szigornak. A HVG-nek adott interjúban beszél a 2006-os zavargások utáni ítéletekről, és arról, miért van elege a szegénységből fakadó kisstílű bűntettekből.

HVG Itthon

A HVG címlapjain Orbán Viktor legyőzhetetlen

Magyar miniszterelnökök eddig 74 alkalommal „bérelték ki” a HVG első oldalát. Ha ez a – 3,7 százalékos – térfoglalás elenyésző is lapunk eddigi 2000 címlapjához viszonyítva, közülük jó néhány emblematikusnak bizonyult. Szerda óta itt a hvg.hu-n olvasóink szavazhattak egy best of-összeállításról, és a jelenlegi miniszterelnök mellett a korábbiak nem rúgtak labdába, az első három helyre Orbán-címlap került. A szavazás részletesebb ismertetését a cikk végén találják.

hvg.hu Itthon

Gémesi: a szociknak vége, Gyurcsánnyal, Juhásszal nem lehet leváltani a Fideszt

Az elmúlt 27 év pártjai lejáratták magukat, a jobbikban volt szkinhedek ülnek, Juhász és Gyurcsány hiteltelenek. Az Új Kezdet pártot megalapító Gémesi György nem sok lehetséges szövetségest lát a színen, ezért is csatlakozott az LMP-hez. Nem fél a 10 százalékos küszöb megugrásától. Gémesi a HVG-nek adott interjút.

hvg.hu Itthon

Az előre megfontolt bűntény, amelynek Orbán és Soros is áldozata

A politikai ellenfelet a nép ellenségévé maszkírozni, érvekkel való vita helyett porrá zúzni a célkeresztbe állított személy hitelességét, tekintélyét, kompetenciáját – ez a karaktergyilkosság képlete a HVG legfrissebb számának szerzői, a Political Capital szakértői szerint.

HVG Itthon

7 kormányfő, 9 címlap - de melyik volt a legütősebb? Szavazzon!

E héten jelenik meg a HVG kétezredik lapszáma. Jubilálunk tehát, ebből az alkalomból pedig megnéztük: hányszor fordult elő, hogy a címlapon magyar miniszterelnök szerepelt. Kiderült, 74 ilyen lapszámunk volt. A HVG most elővett ezekből kilencet, amelyen a főszereplő a rendszerváltás utáni kormányfők valamelyike. Öntől pedig azt kérjük, nosztalgiázzon és ünnepeljen kicsit velünk, nézze meg ezeket a címlapokat, és szavazzon arra, amelyiket a legütősebbnek tartja.

hvg.hu Autó

És szóltak a dudák! – Így búcsúzott a Budapest Auto Show

Az immár ötödik Cégautó Konferencia után a hétvégén lezajlott az első Budapest Auto Show. A rendezvény különlegessége az volt, hogy nem tunning-show volt, nem általános járműipari kiállítás, itt valóban az új autókat mutatták be a cégek, ráadásul a látogatók megannyi tesztvezetésen is részt vehettek. És még valami: a régi Budapesti Autószalon hangulatát idézően zárás után, de még bontás előtt megszólaltak a kiállított autók dudái. Íme.

1 2 3 4 5 6 7
25

A címlapról ajánljuk