#Hitler

Szegő Iván Miklós Tech

Mementó 1941: Hitlert félreérti a világ

Vészjósló hírek láttak napvilágot 1940/41 fordulóján idehaza. Mementó-sorozatunkban ezúttal a hetven évvel ezelőtti eseményeket, az 1941-es januári híreket idézzük fel: Hitler és Roosevelt beszédeit, illetve a magyar kormány csapdahelyzetét, háborúba sodródásunk előjeleit.

hvg.hu Tech

Titkos iratok Hitler diplomatáiról: Pesten is tárgyaltak

A hitleri Németország külügyminisztériumának munkatársai nemcsak a második világháború előkészítésében segédkeztek, hanem még a holokausztban is aktívan közreműködtek – írja a német Die Zeit. A lap Norbert Frei és Moshe Zimmermann történészeket szólaltatta meg két cikkében, amelyekből kiderül: hamarosan közzéteszik a Wilhelmstrasse eddig titkos irataiba betekintést nyerő történészbizottság jelentését. A Frankfurter Allgemeine Zeitung közben olyan iratot közölt, amely egy német külügyi vezető budapesti tárgyalásaira utal.

MTI Tech

Máris tízezren látták a berlini Hitler-kiállítást

Hatalmas az érdeklődés az Adolf Hitler uralmát bemutató kiállítás iránt a berlini Német Történelmi Múzeumban: a pénteki megnyitó óta már több mint tízezer látogató volt kíváncsi a tárlatra.

hvg.hu Tech

Titkos iratokkal a bugyijában énekelt Hitlernek a kémnő

Elárverezik Margery Booth fényképét Angliában - az aukciósház 100 fontot remél a fotó eladásából. A kémnő Nagy-Britanniának dolgozott a második világháború idején, és egy alkalommal Hitlernek is énekelt.

Szegő Iván Miklós Tech

Nagy válságok 1857 óta - II. rész

A nagy válságokról szóló összeállításunk második részében az 1929-33-as nagy gazdasági világválság idejét és a jelenlegi krízis kezdeteit idézzük fel.

Szegő Péter Tech

Édes Erdély, itt voltunk…

Hetven éve, 1940. augusztus 30-án született meg a második bécsi döntés, mely az 1938 és 1941 közötti magyar revíziós lépések közül a legjelentősebb volt – legalábbis a visszatért terület nagyságát és a lakosság létszámát tekintve. Magyarország tovább sodródott a világháborúba a náci Németország oldalán.

hvg.hu/MTI Tech

Belga újságíró: Hitler nem volt "árja"?

Egy belga újságíró megvizsgáltatta Hitler rokonainak DNS-ét, és arra az eredményre jutott, hogy az egykori náci vezér genetikai térképe szerint ősei berberek, szomáliaiak, sőt, akár askenázi zsidók is lehettek, de legkevésbé németek.

hvg.hu Shake

Hitlert ringatja Szűz Mária

Guiseppe Veneziano kiállítása felháborodást keltett a toszkánai Pietrasanta városában. Képein diktátorok és rajzfilmfigurák enyelegnek, Szűz Mária például Hitlert dédelgeti.

hvg.hu Tech

A Cala Boca Galvao jelenség – minden idők legsikeresebb átverése

A focivébé nyitórendezvénye alatt minden idők legsikeresebb netes átverését indították útjára a brazilok. Egy nem létező madárvédő szervezet mellett Lady Gagát és Gisele Bündchent is belekeverték az ügybe, de a történetben szerepel már Hitler is.

hvg.hu Tech

Nem lesz több hitleres paródia?

A Constantin Film szerzői jogokra hivatkozva letiltatott egy iPhone-paródiát, mely a Hitler-film közismert részletének felhasználásával készült. Már nem elérhető a "Hitlert kitiltották az Xbox Live-ról" paródia sem.

hvg.hu Napi merítés

Hitlernek nem tetszik az iPad

Akadnak problémák az Apple legújabb fejlesztésével, az iPaddel. Az Adrenalin blog bemutatja, milyen az, ha a náci diktátor bedühödik. A mindörökké visszatérő vírusvideó legújabb verziója.

Schmidt Mária Vélemény

Schmidt Mária: Amikor a Nyugat két diktátornak dobta oda Közép-Európát

A két gátlástalan, gyilkos diktátor, Hitler és Sztálin közé beszorított kelet-és közép európai népek a második világháború előtt teljesen kiszolgáltatott helyzetbe kerültek, és a saját érdekeiket védő Anglia vagy Franciaország hathatós támogatása is elmaradt. Magyarán: ezt a térséget elárulták, és odadobták koncnak a szovjet birodalomnak. Minderről Schmidt Mária, a XX. Század Intézet igazgatója beszélt, Münchentől Jaltáig címmel tartott, az alábbiakban közölt előadásában, amely a az Intézet és a Lengyel Nagykövetség, „Hetven éve robbant ki a második világháború – Minden Lengyelországban kezdődött” címmel a minap rendezett nemzetközi konferencián hangzott el.

MTI Világ

Mi mindent súgtak az MI5-nak?

Adolf Hitlert Tibetben, a náci vezér első számú munkatársát, Martin Bormannt Brazíliában "látták" Berlin eleste után - legalábbis a brit elhárításhoz (MI5) befutott "szemtanúi" bejelentések alapján.

1 2 3 4 5 6 7 8
Orfűn tért vissza a fesztiválszezon

Orfűn tért vissza a fesztiválszezon

Lezuhant egy repülőgép Szibériában

Lezuhant egy repülőgép Szibériában

Kemenesi: A szúnyogok légi kémiai gyérítése káros az ökoszisztémára

Kemenesi: A szúnyogok légi kémiai gyérítése káros az ökoszisztémára

Orbán Viktor pontokba szedve mondta el, hogy alakítaná át az Európai Uniót

Orbán Viktor pontokba szedve mondta el, hogy alakítaná át az Európai Uniót

A bravúr ezúttal elmaradt – ilyen volt a horvát – cseh meccs

A bravúr ezúttal elmaradt – ilyen volt a horvát – cseh meccs

Messzire kerülje el vasárnap a Lánchidat!

Messzire kerülje el vasárnap a Lánchidat!

A politikusok nem győznek posztolni az apjukról

A politikusok nem győznek posztolni az apjukról

Verstappen nyerte a Francia Nagydíjat

Verstappen nyerte a Francia Nagydíjat

A címlapról ajánljuk
Még több hír a VOLKSWAGEN támogatásával