MTI Itthon

Ipsos: nőtt az ellenzék tábora

A Fideszt a választókorú népesség 26 százaléka támogatja, az MSZP 16, a Jobbik 6, az Együtt-PM 4, a Demokratikus Koalíció (DK) 3, az LMP egy százalékon áll – közölte az Ipsos az október első felében, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatásából származó eredmények alapján csütörtökön az MTI-vel.

MTI Gazdaság

Ipsos: kicsit javult a magyar gazdasági közhangulat

Az Ipsos 25 országban készült felmérése szerint javult az emberek véleménye saját országuk gazdaságáról: a nyár végén 39 százalékuk minősítette azt jónak, míg az év korábbi részében jellemzően 36 százalékuk.

MTI Itthon

Ipsos: Két test, egy lélek az MSZP és az Együtt 2014

A pártpreferenciák csak minimálisan, 1-2 százalékkal mozdultak el az előző hónaphoz képest; a biztos szavazók között kétszer annyi a fideszes, mint az MSZP-s. Az MSZP és az Együtt–PM szavazótábora sok szempontból közös platformon van, de a szocialista szavazók jobban elfogadják Bajnai Gordont, mint Bajnai hívei Mesterházyt. Orbán Viktor népszerűsége a teljes lakosságon belül 100-ből 37 pont – derült ki az Ipsos legfrissebb közvélemény-kutatásából.

MTI Itthon

Ipsos: már többen mennének el választani

Nőtt a választói aktivitás: az egy hónappal korábbi 38 helyett 44 százalék ígéri biztosra választási részvételét, a pártpreferenciák viszont nem igazán változtak a nyári hónapokban és az elmúlt hetekben sem az Ipsos közvélemény-kutatása szerint.

MTI Tech

Szeretnek megosztani a magyar netezők

Az Ipsos legfrissebb felmérése szerint az elmúlt hónapban a magyar internetezők 73 százaléka osztott meg másokkal online tartalmakat a különböző közösségi oldalakon.

MTI Itthon

Ipsos: erőre kapott a Jobbik, az MSZP még mindig gerontopárt

Tanulságos kutatást tett közzé az Ipsos: a pártpreferenciák nem igazán változtak az utóbbi időben, sőt zárványosodtak. A Fidesz-pártiak túlnyomó többsége 2010-ben is Orbánékra szavazott, az MSZP pedig még mindig gerontopárt. A Jobbik is kell hozzá, hogy a biztos pártválasztók körében az ellenzék elérje a Fidesz támogatottságát. A többség elégedetlen a kormánnyal, de az ellenzékre még többen neheztelnek.

MTI Itthon

Bárki is nyer 2014-ben, most 800 ezer embert kellene meghódítania

Nem változott a pártok erősorrendje az Ipsos június első felében végzett közvélemény-kutatása szerint. A biztos pártválasztók közül minden második Fidesz-szavazó, minden negyedik szocialista párti, a teljes népességben az MSZP tíz százalékponttal van lemaradva a kormánypárt mögött, míg a baloldali ellenzék együttes támogatottsága öt százalékkal kevesebb a Fideszénél. Az Ipsos 800 ezerre teszi azok számát, akik részt vennének a választáson, de még nem döntötték el, kire szavaznak.

hvg.hu Itthon

A melegházassággal nem békültek ki a magyarok

A magyarok fele helyesli az azonos neműek élettársi kapcsolatának törvényes elismerését, de azzal, hogy házasságot kössenek ennél kevesebben, háromtizednyien értenek egyet – derül ki az Ipsos felméréséből.

MTI Plázs

Ipsos: Kiábrándultak az egészségügyből a magyarok

A magyarok alapvetően negatív változásokat tapasztaltak az egészségügyben az elmúlt öt évben. Ezzel a világ 15 országában végzett barométervizsgálat rangsorának 14. helyén szerepel Magyarország - közölte az Ipsos kutatóintézet nemzetközi vizsgálatának eredményeiről szerdán.

hvg.hu Karrier

Új vezető került az Ipsoshoz

Idén június 1-jétől Melles Katalin irányítja az Ipsos Zrt. Media, Content&Technology Üzletágát. Az eddigi vezető, Gábos Zsuzsa távozik ebből a pozícióból és saját vállalkozásba kezd.

MTI Itthon

Ipsos: Fidesz 24, MSZP 15, Jobbik 7

Az első negyedév látványos mozgásai után márciusról áprilisra alig változtak a pártpreferenciák – állapította meg legfrissebb elemzésében az Ipsos. A Fidesz 24, az MSZP 15, a Jobbik 7 százalékon áll, a legrokonszenvesebb magyar politikus pedig Áder János államfő.

hvg.hu Gasztro

Szomorú adat: csak elméletben esznek egészségesen a magyar fiatalok

A fiatalok túlnyomó többsége szerint a bőséges reggeli, a meleg ebéd, a sok gyümölcs hozzátartozik a mindennapi étkezéshez, de táplálkozási szokásaik korántsem ideálisak. A 15-25 évesek 82 százaléka szerint kiadósnak, tartalmasnak kell lennie a reggelinek, de csupán 23 százalékuk kezdi mindig ezzel a napot – derült ki az Ipsos kutatásából, amelyet 500, 15-25 év közötti fiatal személyes megkérdezésével végeztek.

hvg.hu Itthon

Meglepő adatok a magyar fiatalok hírfogyasztásáról

Még mindig a tévéből tájékozódik a legtöbb fiatal. A politikai hírek érdeklik a legkevésbé a 15-25 éves fiatalokat, még a gazdasági híreket is többen követik közülük. Az Origót inkább a nők és a fiatalabbak, az Indexet inkább a férifiak és az idősebbek olvassák – derül ki az Ipsos felméréséből.

MLF Itthon

Szorongásaink kifürkészéséből profitál a Fidesz

Ismét kifogta az ellenzék vitorlájából a szelet a Fidesz. Bár a bizonytalanok kezét megkötő regisztrációt az Alkotmánybíróság kilőtte, a rezsicsökkentéssel egy olyan kampányfegyvert vetett be a kormánypárt, mellyel a magyarok legfőbb félelmeire, szorongásaira adhat választ. Hiába magas még mindig az elégedetlenek aránya, még a bizonytalanok körében is a Fidesz tudott újabb támogatókat szerezni.

MTI Itthon

Ipsos: félmillió új szavazót szerzett a Fidesz egy hónap alatt

Nagymértékben aktivizálódtak a választópolgárok, és ebből leginkább a Fidesz, másodsorban az MSZP profitált – állapította meg legfrissebb elemzésében az Ipsos. A kormánypártnak egy hónap alatt 6 százaléknyi, körülbelül félmillió új szavazót sikerült magához vonzania.

M. László Ferenc Itthon

Legyőzhető-e Orbán Viktor 2014-ben?

A Fidesznek 2001 eleje, tehát a Kisgazdapárt ledarálása előtti pillanat óta nem volt ilyen kevés támogatója. Mégis: a jelenlegi kormánypárt 2006 nyara óta megszakítás nélkül vezet a közvélemény-kutatásokban, és ezen a tényen a jelenlegi ellenzéken belüli mozgások sem változtatnak. De mit üzennek a közvélemény-kutatási adatok a Fidesznek és az ellenzéki pártoknak?

MTI Itthon

Ipsos: Erősödött a Jobbik, visszaesett az MSZP

A kampányelemek hatásának tulajdonítja az Ipsos, hogy legfrissebb felmérése szerint az elmúlt hetekben számos változás történt a pártok támogatottságában. A Fidesz 18, az MSZP 13 százalékos az összes választópolgár körében, erősödött a Jobbik és bővült a pártnélküliek csoportja - állapították meg.

MTI Itthon

Ipsos: jobbiknyi különbség sincs a Fidesz és az MSZP között

Minden eddiginél kevesebb a biztos pártválasztó, tehát ismét nőtt a politikának hátat fordítók aránya a magyar társadalomban - derül ki az Ipsos közvélemény-kutatásából. Az MSZP és a Fidesz támogatottsága nem változott jelentősen. A múlt év végi közéleti események, például a diákok megmozdulásai nem éreztették hatásukat a pártpreferenciákon. Az Együtt 2014 8 százalékot szerezne a biztos pártválasztók szavazataiból, az LMP pedig 5 százalékot.

1 2 3 4 5 6 7 8
Egy névelő okozott lengyel-izraeli válságot

Egy névelő okozott lengyel-izraeli válságot

Újított a BKV: megjelent egy sokkal jobb éjszakai térképük

Újított a BKV: megjelent egy sokkal jobb éjszakai térképük

India az új Magyarország, nálunk már nem a call centereké a jövő

India az új Magyarország, nálunk már nem a call centereké a jövő

Blikk: hírhedt bankrabló a meglőtt túszejtő

Blikk: hírhedt bankrabló a meglőtt túszejtő

Hont András: Népértékelő

Hont András: Népértékelő

Varga Mihály: Legalább két fokozattal kellett volna felminősíteni Magyarországot

Varga Mihály: Legalább két fokozattal kellett volna felminősíteni Magyarországot

Nekimegy az oltáselleneseknek a Facebook, kevesebb lesz a hamis információ az oldalon

Nekimegy az oltáselleneseknek a Facebook, kevesebb lesz a hamis információ az oldalon

Bálint gazda az elutasított díszpolgári címéről: "Mosolyogva viselem a dolgot" - videó

Bálint gazda az elutasított díszpolgári címéről: "Mosolyogva viselem a dolgot" - videó

Újabb katasztrófa fenyeget? Zagytározó közeléből evakuáltak embereket Brazíliában

Újabb katasztrófa fenyeget? Zagytározó közeléből evakuáltak embereket Brazíliában

Megszólalt a rendőrség: életveszélyes sérüléssel vitték kórházba a szökött rabot

Megszólalt a rendőrség: életveszélyes sérüléssel vitték kórházba a szökött rabot

"Orbán posztfasiszta rendszert épít"

"Orbán posztfasiszta rendszert épít"

A címlapról ajánljuk