Gomperz Tamás Vélemény

Gomperz Tamás: Messi és a zsidók

Könyvek, mezek, poszterek rituális elégetése ritkán tekinthető a béke és a szeretet megnyilvánulásának, de ebben az esetben igazán morbid reakció lenne. Vélemény.

Seres László Világ

Napi terror Izraelben: ha eljön a naplemente

Nem szűnik az ősszel indult késes-lőfegyveres intifáda: hétfőn például fél órán belül két merénylet is volt, de szinte minden napra jut egy terrortámadás. A hvg.hu izraeli szakértőkkel és diplomatákkal is beszélt arról, hogyan látják a zsidó állam biztonsági helyzetét.

hvg.hu Világ

"Amikor tüzeltek ránk, a britek egy szót se szóltak"

Hatalmas felháborodást keltett Nagy-Britanniában, hogy egy interjúban Simon Peresz izraeli elnök a britek antiszemitizmusáról beszélt, illetve Izrael-ellenességgel vádolta meg a londoni parlament egyes képviselőit, azt állítva, ennek köze lehet a szigetországban élő muszlim szavazók megnyeréséhez. A heves reakciókat követően az elnök közleményben cáfolta az elhangzottakat.

MTI Világ

ENSZ-nyilatkozattervezet: rasszista lenne Izrael?

Izrael elégedetlen az ENSZ jövő hónapra tervezett rasszizmus elleni konferenciájának új nyilatkozattervezetével is, mert a zsidó állam úgy érzi, hogy ő az egyetlen, akit pellengérre állítanak - mondta Genfben Izrael állam nagykövete.


A címlapról ajánljuk