hvg.hu Világ

Így közeledik az USA a G-naphoz

Példátlan dolgokat vág egymás fejéhez James Comey, az FBI tavaly elbocsátott igazgatója, és Donald Trump amerikai elnök. Az első két forduló alapján szinte biztosra vehető, hogy lesznek újabb körök is, s a hangnem még személyeskedőbb és durvább lesz. Comey egy célját mindenesetre már elérte, sikerült nagy reklámot csapni a washingtoni elitről, de leginkább Trumpról szóló könyvének.

MTI/hvg.hu Világ

Washington Post: Nyomozás indult Trump ellen

Nem is új keletű a vizsgálat, amely arra irányul, vajon Donald Trump próbálta-e akadályozni az igazságszolgáltatás munkáját, amikor az orosz beavatkozás nyomait kutatták.

MTI / hvg.hu Világ

"Ostrom alatt állunk" - megszólalt Trump

Donald Trump amerikai elnök azt üzente a támogatóinak csütörtökön, hogy velük együtt "jobbak és erősebbek" lesznek James Comey kirúgott FBI-igazgató szenátusi meghallgatása után.

hvg.hu/MTI Világ

Nem robbant fel a Trump-bomba, csak kisebb petárdák

"Kifejezetten zavaró" volt, amit Donald Trump mondott neki, és bár az elnök nem szó szerint kérte az oroszokkal kapcsolatos nyomozás leállítására, a szavait erre utaló iránymutatásnak vette - mondta várva várt szenátusi meghallgatásán James Comey, az FBI kirúgott igazgatója. Arról is beszélt, úgy érezte, Trump elvár tőle valamit azért, hogy a posztján maradhasson, illetve hogy később őt és az FBI-t is megrágalmazta a kormány.

MTI Világ

Lassan már alig akar valaki Trumppal dolgozni?

A The Washington Post szerint nemcsak az új FBI-igazgató megnevezése majdnem egy hónapja, hanem a magas kormányzati beosztásokra is nehezen találnak embert. Még Kellyanne Conway főtanácsadó férje sem akart magas rangú kormányzati munkatárs lenni.

MTI Világ

Trump megfenyegette a kirúgott FBI-vezetőt

A nemrég elbocsátott James Comey ne szivárogtasson – szólította fel az amerikai elnök egy Twitter-bejegyzésben. A fehér házi sajtótájékoztatóknak is vége lehet.

MTI Világ

Trump már a beiktatása napján kirúgta volna Comeyt?

A mai nap az FBI-vezér kirúgásáról szól. Most újabb adalék érkezett: Trump helyettes szóvivője szerint az elnök a beiktatása napján már kiakarta rúgni Comeyt. Akit egyébként lelkesen dicsért, ha volt a közelében egy bekapcsolt kamera.

1 2

A címlapról ajánljuk