Gyükeri Mercédesz Gazdaság

Brexit: a sorsdöntő EU-csúcs előtt senki nem tud semmit

A pénteki sokk után lassan keserű politikai bohózatba hajlik a britek kilépése az Európai Unióból. Az intézmények egymásra mutogatnak, a jogászok széttárják a karjukat, miközben a britek valahogy próbálnak kihátrálni. A ma kezdődő EU-csúcs sorsdöntő és botrányos is lehet.

MTI Világ

Brexit: holtversenyt jeleznek az utolsó felmérések

Az utolsó pillanatig lázasan kampányolt mindkét tábor: a Nagy-Britannia EU-ból való kilépését szorgalmazók és a maradást pártolók is. David Cameron saját miniszterét bírálva azt mondta, a Brexit-pártiak elvesztették az eszüket.

MTI Gazdaság

Juncker: Meghosszabbítjuk az Oroszország elleni szankciókat

Oroszország ukrajnai és krími magatartásával indokolta az Európai Bizottság elnöke, hogy júliustól meghosszabbítják az Oroszország elleni büntetőintézkedéseket. Juncker egyébként Oroszországba utazik júniusban, egy szentpétervári gazdasági csúcstalálkozóra.

MTI Világ

Juncker nem ijed meg Erdogantól

Erdogan fenyegetőzésére az Európai Bizottság elnöke úgy reagált, a törökök nem Junckerre lesznek mérgesek, ha nem utazhatnak vízum nélkül Európába. Azt is mondta, az EU nem büfé. A brit távozás katasztrófa lenne, és a populista, leegyszerűsítő válaszokat kapó politikusok is kaptak a fejükre.

MTI / hvg.hu Világ

Juncker és Schulz szerint ma megállapodhatnak a britekkel

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön "meglehetősen bizakodóan" nyilatkozott azzal kapcsolatosan, hogy sikerül megállapodásra jutni Nagy-Britannia uniós reformigényeiről az EU-tagországok állam-, illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanács délután kezdődő találkozóján.

MTI Világ

Juncker: A történelem Merkelt igazolja majd

Az Európai Bizottság elnöke szerint ahogy Helmut Kohlt, úgy Angela Merkelt is igazolja majd a történelem, még ha most elszigeteltnek tűnik is menekültpolitikájával.

hvg.hu Világ

Orbánéknak is beolvasott brüsszeli évnyitóján Juncker

Az Európai Bizottság elnöke belefáradt abba, hogy menekültügyi kérdésekben a testületet kritizálják, és egy sor tagállam nehéznek tart végrehajtani olyan döntéseket, amelyeket közösen hoztak meg – a tudósításokat szerint így célzott pénteki évnyitó sajtótájékoztatóján Jean-Claude Juncker a kvóta- és menekültellenes tagállamokra, köztük Magyarországra. Az Európai Bizottság elnöke szerint egyre több a megoldatlan probléma, de azt elutasította, hogy ez a vég kezdete lenne.

MTI Itthon

Nézőpont: Putyint inkább szeretik a magyarok, mint Merkelt

Érdekes külpolitikai preferenciákra mutatott rá a Nézőpont Intézet ezerfős kutatása. Az orosz elnökről 46 százalék jó véleménnyel van, 28 százalék kritizálja. A német kancellárral a válaszadók 39 százaléka szimpatizál, 42 százalékuk inkább rossz véleménnyel van róla.

hvg.hu Itthon

Juncker rendreutasította Navracsicsot

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke rendreutasította Navracsics Tibort, miután a magyar biztos kifogásolta a Magyarország elmarasztalását célzó polgári kezdeményezés befogadásáról szóló döntést – értesült az EUObserver című lap.

hvg.hu Itthon

Juncker kivégzéséről elmélkedett a Prima-díjas főszerkesztő

A vasi Príma-djjal jutalmazott író, Gyurácz Ferenc szerint "az ilyen Junckerek méltó megbüntetése érdekében kell majd visszaállítani a halálbüntetést. Mielőtt még a muszlim hódítók alkalmazzák – ellenünk". Gyurácz egy, a szombathelyi önkormányzat által támogatott lapnál főszerkesztő.

MTI Világ

Minden EU-tagállam kap levelet Junckertől és Tusktól

Az Európai Bizottság azt ígéri, ezentzúl napi rendszerességgel közzéteszi majd az adatokat arról, hogy a tagállamok milyen vállalásokat tettek és mi valósult meg belőlük az úgynevezett Európai Migrációs Menetrend keretében. A tagállamok áttkeintést kaptak a levélben a menekültválság kezelése érdekében hozott intézkedésekről.

1
4 5 6 7 8
16

A címlapról ajánljuk