hvg.hu Itthon

Miért ült 19 évet a Jobbikból kizárt politikus?

A Jobbikból nemrég kizárták vámospércsi alapszervezet elnökségi tagját, mert a pártba való belépésekor eltitkolta büntetett előéletét. Múltját a kampányidőszak kellős közepén a Magyar Nemzet leplezte le: a férfi nagy összegű életbiztosítás reményében megölte feleségét. A hvg.hu - periratok és korabeli sajtótudósítások alapján – rekonstruálta a bűnügyet, melyről főszereplője azt állította: ártatlan, baleset történt.

hvg.hu Itthon

Alapítója szerint a Jobbik már nem az, aminek látszik

A Jobbik már nem az a párt, aminek látszik – állítja Magyar Hírlapnak adott interjújában Nagy Ervin, a radikális párt egyik alapítója, aki 2007-ben hagyta ott a szervezetet. Szerinte a párt körül mára megjelentek a kétes vállalkozók és politikai kalandorok, a Magyar Gárda pedig kontrollálhatatlanná vált.

MTI Itthon

Minden választókerületben állított jelöltet a Jobbik

Mind a 176 országgyűlési egyéni választókerületben jelöltet tudott állítani a Jobbik, a párt 176. jelöltjét csütörtök este vette nyilvántartásba a főváros 7. számú egyéni választókerületi választási bizottsága.

MTI Itthon

Feloszlatná a titkosszolgálatot a Jobbik

A Jobbik szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal a "magyar demokrácia szégyene lett, közönséges pártcélokra használják, különösen a Jobbik ellen", ezért a radikális párt szerint szükséges feloszlatása és a vezetők elszámoltatása. A Jobbik a titkosszolgálati eszközöket elsősorban a szervezett gazdasági bűnözés felkutatására, az elrabolt nemzeti vagyon útjának felderítésére használná - közölte a párt.

MTI Itthon

Rágalmazás miatt indult eljárás a jobbikos Egyed Zsolt ellen

Rágalmazás vétsége miatt indult eljárás Egyed Zsolt ellen, aki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 1-es számú egyéni választókerületben indul a Jobbik képviselőjelöltjeként. Az érintett szerint a magánvádlók vissza fogják vonni feljelentésüket.

Antal Attila Vélemény

Antal Attila a kis pártokról

Újabban a választási-közéleti diskurzusban egy rendkívül negatív, a magyar demokrácia és parlamentarizmus szempontjából kontraproduktív irányzat nyert teret: nevezetesen annak hangoztatása, hogy a Jobbik előretörését azzal lehet megakadályozni, hogy ha nem „pazaroljuk” el szavazatunkat a kis pártokra. Nem árt, ha tisztában vagyunk az ilyenfajta kijelentések valódi tartalmával és cáfolhatóságával.

Riba István Társadalom

Diákképviselőkből politikusok

Politikusneveldeként is működnek az egyetemi hallgatói önkormányzatok, amelyek újabban főleg a Jobbiknak jelentenek utánpótlást.

Itthon

Vona Gábor: el kell törölni a képviselők mentelmi jogát

Március 6-án, a zsúfolásig megtelt ózdi szinházteremben, közel nyolcszáz ember előtt tartott lakossági fórumot Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Kisgergely András, országgyűlési képviselőjelölt. Vona Gábor részletesen szólt a Jobbik programjáról, és megismételte álláspontját: „az ország alapvető problémája az, hogy az elmúlt húsz évben szétverték az emberek nemzettudatát".

MTI Itthon

Vona: lesz Magyarországon feltámadás

A magyar nemzet győztes, lesz Magyarországon feltámadás - hangoztatta több száz fős hallgatósága előtt Vona Gábor, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje és országgyűlési képviselőjelöltje miskolci lakossági fórumán péntek este.

hvg.hu Itthon

Lendvai: az MSZP összeszedte magát

Lendvai Ildikó az MSZP jövőjét illetően bizakodó, de a magyar politika és közélet "egyszínűvé" válásától tart - ez derül ki a Népszabadságnak adott interjújából.

Papp László Tamás Vélemény

Fidesz kontra Jobbik: szétválik, ami nem tartozik össze

A Fidesznek a Jobbik feladta a leckét: nem elég mérsékelt középerőnek lenni, annak is kell látszani. A baloldal pedig jól teszi, ha csak olyankor kiált szélsőséget, ha valami tényleg annak bizonyul. És nem akarja politikai érdekből akkor is összemosni a mérsékelt és radikális jobbot, amikor az előbbi épphogy elhatárolódni próbál az utóbbitól. Ha a pártállamot kiszolgáló volt MSZMP-funkcionáriusokról el kellett hinnünk, hogy ők már baloldali demokraták, akkor a Fidesz-politikusoknak is meg kell adni a bizalmat, mikor érzékeltetik: szemben állnak a nyugati típusú demokráciát megkérdőjelező erőkkel.

hvg.hu Itthon

Forsense: A Jobbik széles bázisból merítve növeli szavazótáborát

A Forsense intézet 2010. februári közvéleménykutatása szerint a Jobbik támogatottsága a fiatalabb korcsoportokban utolérte, vagy meghaladta a szocialisták támogatottságát, a 18-24 évesek között pedig csaknem kétszer akkora bázissal rendelkezik, mint a kormánypárt. Az összes megkérdezett között a Jobbikot magukhoz közel érzők aránya 7-ről 20 százalékra emelkedett alig több mint egy év alatt.

hvg.hu Itthon

"Korrupcióellenes szabadságharc kezd kibontakozni"

A kampányra fordított összegekről nem szívesen beszélnek a pártok, pedig már eddig is közel négyszázmilliót költöttek, s vélhetően idén is átlépik a jogszabályban meghatározott költési plafont. Egy honlap segítségével mostantól követhető lesz, melyik párt mennyit fordít a önmaga és jelöltjei népszerűsítésére.

1
197 198 199 200 201
213

A címlapról ajánljuk