Nagyítás

Így vitték el Vona Gábort - Nagyítás

A rendőrök körbevették a Erzsébet teret és folyamatosan szorították ki a tömeget a térről. Egy idősebb gárdista rosszul lett, hozzá mentőt hívtak. Megdobálták a rendőröket, könnygázzal válaszoltak. A tüntetők dulakodnak a rendőrökkel. Vona Gábort, a Jobbik elnökét elvezették.

MTI Itthon

Vona Gábort még éjszaka elengedte a rendőrség

Elengedte a rendőrség vasárnap kora hajnalban Vona Gábort, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökét, akit a gárdisták Erzsébet téri demonstrációjáról vittek el a rendőrök néhány órával korábban - erősítette meg az MTI értesülését Tafferner Éva, a BRFK szóvivője.

Itthon

Lehet-e majd pincéregyenruhában cigányozni?

A Fővárosi Ítélőtábla – helybenhagyva az elsőfokú ítéletet – csütörtökön jogerősen föloszlatta a Magyar Gárda Egyesületet. Ettől még szabad pincéregyenruhában, Árpád-sávos cuccban, zárt alakzatban cigányt rémisztgetni, de csak magánemberként. Az egykori Magyar Gárda Egyesület ügyvédje bejelentette: fölülvizsgálati kérelmet nyújt be a Legfelsőbb Bíróságnak.

MTI Itthon

Erősítette pozícióját a Fidesz és a Jobbik

Az európai parlamenti választáson való sikeres szereplés erősítette a Fidesz és a Jobbik közvéleménybeli pozícióit; májushoz képest a Fidesz további 6, a Jobbik 5 százalékkal gyarapította táborát - közölte csütörtöki számában a Népszabadság a Szonda Ipsos legutóbbi felmérésének adatait ismertetve.

hvg.hu Itthon

Komolyan veszik a tyúktolvajokat az MSZP-s kontrák

Azonnali választ kellene adni azokra az égető társadalmi problémákra, amelyekről az EP-választás eredménye mutatta meg, mennyire aktuálisak – sürgetik az MSZP fővárosi szervezetének tagjai, akik párton belüli szembenézést és tisztújítást akarnak, s a kisemberek nyelvén jobban értő baloldali pártot képzelnek el. Szombaton kongresszust tartanak a szocialisták.

MTI Itthon

A Jobbik már a kormányzásra készülne

A társadalom azt üzente nekünk, hogy a Jobbik kezdjen el készülni a kormányzásra - mondta európai parlamenti választási eredményüket értékelve Vona Gábor elnök a parlamenten kívüli párt szombati kongresszusa előtt tartott sajtótájékoztatón.

Vélemény

Nem vagyunk következmények nélküli ország

Miközben az EP-választások következtében a hatalmi struktúra nem változott, a Jobbik előretörése véget vetett a pártrendszer duális jellegének. Új, veszélyes helyzet alakult ki, amiben fontos szerepet játszott a nagy pártok hallgatólagos egyetértése: törekednek az időközben elavult jóléti állam megteremtésére, illetve látszatintézkedéseken kívül nem foglalkoznak olyan "kínos" kérdésekkel, mint a cigányság integrációja, vagy a földkérdés megoldása – írja Novák Zoltán, a Méltányosság Politikaelemző Központ kutatásvezetője.

MTI Itthon

Századvég-Forsense: biztos kieső az SZDSZ, bekerülne a Jobbik

Biztos kieső helyen áll az SZDSZ, és biztosan bekerülne az Országgyűlésbe a Jobbik; az LMP támogatottsága közelít az MDF-éhez, a Fidesz és az MSZP közötti támogatottságbeli olló pedig az EP-választáson elért eredményekhez hasonlóan alakul - derült ki a Századvég és a Forsense közös közvélemény-kutatásából.

HVG Itthon

Széthúzás a Jobbik EP-képviselők között

Elválhat egymástól az Európai Parlamentbe (EP) jutott három jobbikos képviselő útja. A HVG információja szerint Morvai Krisztina nem ugyanabban a képviselőcsoportban foglal majd helyet, mint a vele egy listán bekerült Balczó Zoltán és Szegedi Csanád.

Vélemény

Balos, vagy baljós-e a Jobbik?

A magyar politika brüsszeli egén baljós csillag tűnt fel, amely Jobbiknak nevezni magát. Ez a párt azonban többek szerint – balos. Vajon igaza van-e azoknak, akik szerint egyre kevesebb értelme van a politikában a baloldal-jobboldal megkülönböztetésnek? Avagy ellenkezőleg: most igazodhatunk el igazán: merre van a jobb és merre van a bal? (Még ha nem is éppen arra, amerre korábban kerestük.)

Vélemény

Papp László Tamás: Gyógyír radikáljobb áfiumra

Magyarországon véget ért a bipoláris pártrendszer. A Fidesz képében egyetlen, jelenleg igencsak túlsúlyos nagypárt létezik. A választás negatív szenzációja Vona Gábor pártjának döbbenetes méretű áttörése volt. Ebben a gazdasági helyzet, a közbiztonság megroppanása éppúgy szerepet játszott, mint jónéhány valós probléma elmaszatolása a közbeszédben. A Jobbik ezeket tematizálta és demagógiája hatékonynak bizonyult.

MTI Itthon

Bajnai: a demokratikus erőknek kötelessége fellépni a szélsőségek ellen

Bajnai Gordon szerint minden demokratikus erőnek – pártállástól függetlenül – kötelessége fellépni a szélsőséges eszmék ellen. Az MTI-nek adott nyilatkozatában a miniszterelnök méltatlan, lehangoló és gyalázatos cselekedetnek nevezte, hogy ismeretlenek disznólábakat tettek a pesti rakparton található holokauszt-emlékmű cipőibe és a holokauszt tagadását tiltó törvény elfogadását sürgette.

hvg.hu Itthon

Dávid kezet nyújt Orbánnak

Dávid Ibolya a Fidesszel való összefogásra szólított fel az MDF országos gyűlésén elhangzott beszédében. Azt mondta: az MDF kezet nyújt a jobboldali tömb legnagyobb pártjának, s együttműködést sürgetett.

MTI Világ

ÚMSZ: a Jobbik retorikája nevetségessé teheti az autonómiaigényeket

A Jobbik magyarországi sikere és retorikája nevetségessé teheti a romániai magyar autonómiaigényeket, mert az európai fórumokon nem fognak már hallgatni a mérsékeltebb politikusok racionális érveire - ez az aggodalom fogalmazódik meg az Új Magyar Szó (ÚMSZ) pénteki számának két kommentárjában is.

MTI Itthon

Pert nyert Orbán, Áder és Pokorni a Jobbikkal szemben

Megsértette három vezető fideszes politikus, Orbán Viktor, Áder János és Pokorni Zoltán jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogait a Jobbik Magyarországért Mozgalom - állapította meg a Fővárosi Bíróság csütörtökön elsőfokú, nem jogerős ítéletében.

Vélemény

Mivel őrjíti olvasóit a Süddeutsche Zeitung?

Ha a mit sem sejtő újságolvasó átböngészi Michael Franknak a Süddeutsche Zeitungban megjelenő cikkét, azt hihetné, hogy Budapest utcáin feketeingesek masíroznak, az utcákon támadják az ártatlan értelmiségieket, cigányok tömegeit gyilkolják, mindennapiak a lakásrombolások. Miért nem hirdetik ki a szükségállapotot? – kérdezhetik az olvasók, miért nem rendeli ki a tankokat az utcára Szekeres hadügyminiszter? Herr Frank azonban nem bízná a rend helyreállítását a magyarokra, ő Brüsszel intervencióját sürgeti.

HVG Itthon

Vona Gábor erősíti Barikádját

A Jobbik elnöke, Vona Gábor, és a párt EP-képviselője, Szegedi Csanád 500 ezer forint törzstőkével céget alapított, hogy megjelentesse a párt online újságja, a Barikád printváltozatát – közli a HVG friss száma.

1
211 212 213 214 215
218
Papagáj vásároltat az Amazon okoshangszórójával

Papagáj vásároltat az Amazon okoshangszórójával

Személyautó és taxi ütközött az Andrássy úton, csak a járdán álltak meg – fotók

Személyautó és taxi ütközött az Andrássy úton, csak a járdán álltak meg – fotók

80 méterre egymástól szemben állt meg két vonat Gyálnál

80 méterre egymástól szemben állt meg két vonat Gyálnál

Szegedi kutatók rájöttek, hogyan lehet kitrükközni a baktériumok szuperképességét

Szegedi kutatók rájöttek, hogyan lehet kitrükközni a baktériumok szuperképességét

Sípályára irányította a GPS két magyar autóját Ausztriában

Sípályára irányította a GPS két magyar autóját Ausztriában

Már nem iszik, de amíg él nyomja a rock and rollt: Keith Richards 75 éves

Már nem iszik, de amíg él nyomja a rock and rollt: Keith Richards 75 éves

A jobbikos Staudt Gábor lemondott a parlamenti mandátumáról

A jobbikos Staudt Gábor lemondott a parlamenti mandátumáról

Egyre rosszabb a levegő az országban

Egyre rosszabb a levegő az országban

Őrizetbe vettek három embert a törökországi vonatbaleset miatt

Őrizetbe vettek három embert a törökországi vonatbaleset miatt

Hivatalos: számos fejlesztéssel támad az új VW Passat

Hivatalos: számos fejlesztéssel támad az új VW Passat

Gázolt a 3-as metró, pótlóbuszok járnak a Deák tér és Nagyvárad tér között

Gázolt a 3-as metró, pótlóbuszok járnak a Deák tér és Nagyvárad tér között

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Samsung támogatásával