László Róbert Élet+Stílus

A Beatles-forradalom újításai

Állandó kísérletezéssel alig hét év alatt jutott el az egyszerű Love Me Do-tól a legendás Abbey Road című albumig a Beatles, amely fél évszázada kezdte a stúdiókarrierjét. Az együttes hatása messze túlmutat a könnyűzenén.

MTI Shake

Másik börtönbe költöztették John Lennon gyilkosát

Másik fegyházba szállították át John Lennon gyilkosát New York államban. A Buffalo News című lap értesülései szerint az 57 éves Mark David Chapmant kedden vitték át az atticai szigorított felügyeletű fegyházból egy szomszédos büntetőintézetbe - azt nem tudni, miért. Az állami börtönrendszer szóvivője közölte, hogy nem szokták nyilvánosságra hozni az egyes rabok átköltöztetésének okát.

MTI Shake

Ringo Starr a fegyverek ellen kampányol

A Beatles egykori énekese, John Lennon halálának évfordulóján a fegyvert birtoklók elleni erőteljesebb fellépésre szólított fel Ringo Starr, a brit zenekar korábbi dobosa.

hvg.hu Kult

Újabb fotók kerültek elő az ágyban heverő John Lennonról és Yoko Onóról

John Lennon és Yoko Ono nyilvánosság előtt zajló kapcsolata nap mint nap izgalmas témát kínált a bulvársajtónak a hatvanas évek végétől egészen Lennon 1980-ban bekövetkezett haláláig. A furcsa párról nemrégiben előkerült néhány, eddig nem látott fotó, mely a legendás „egy ágyban…” a békéért sorozat idején készült, amikor a pár a vietnami háború ellen tiltakozott.

MTI Shake

A 78 éves Yoko Ono újabb akciót indított

Az egész világot átfogó kampányt indított a gyerekeket sújtó éhezés ellen Yoko Ono, a híresség szeretné, ha nagyobb figyelem hárulna a problémára és több pénzt fordítanának a jelenség felszámolására.

Kult

John Lennon utolsó interjúja a Rolling Stone magazinban

Először közli teljes egészében John Lennonnal készült utolsó interjúját a Rolling Stone amerikai kulturális magazin; a pénteken megjelenő lapszámban olvasható szövegből az AP hírügynökség közölt részleteket.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk