MTI / hvg.hu Shake

Johnny Cash-ről nevezték el a börtön körül kolbászoló madárpókot

A kaliforniai Folsom börtöne mellett fedeztek fel amerikai biológusok egy új madárpókfajt, amelyet egy híres ember híres daláról neveztek végül el. Összesen tizennégyféle fajt találtak egyébként a térségben. Ezek a szakemberek szerint emberre nem veszélyesek.

hvg.hu Kult

Ez minden idők legszebb szerelmes levele

Egy brit életbiztosítással foglalkozó cég szavaztatta meg a valaha írt legszebb szerelmes levelet a közelgő Valentin-nap alkalmából – a top 10-ben megfért egymás mellett Churchill, Hemingway, Napóleon és Jimi Hendrix is, az első helyen mégis egy country-legenda írása végzett.

hvg.hu Kult

Zenészhez nyúlni veszélyes

Sok buktatóval járhat, ha valaki filmen szeretné bemutatni egy-egy legendás előadó, zenekar vagy színtér történetét. A hithű rajongók általában kiakadnak a végeredményen, de azért feltűnt már számos olyan alkotás is, amellyel a többség megbékélt, sőt olyan is, ami újraindított egy karriert. A jelenleg mozikban futó Nick Cave-áldokumentumfilm apropójából összeszedtünk néhány balul sikerült, és néhány nagy sikert arató zenész-portrét.

hvg.hu Kult

Tíz éve halt meg: íme, az öt legjobb Johnny Cash-dal

Tíz éve nincs köztünk az ember, aki a nagyon amerikai country stílust az egész világon ismertté és szerethetővé tette. Közel ötven évet felölelő karrierje során azonban nem ragadt le egy műfajnál, egyedülálló módon került be a country, a rock and roll és a gospel dicsőségcsarnokába is.

R.A. Kult

Új Tarantino-őrület – megérkezett az előzetes

Django Unchained - Ne töltse le. Ne spóroljon a jegyen, inkább spóroljon a jegyre. Ettől a filmtől befelé nő a hajunk, leesik az állunk és colt nő az oldalunkra. És a legfontosabb: lesz mit idézni a filmből.


A címlapról ajánljuk