hvg.hu Itthon

Beiratkozás: "senki nem marad iskola nélkül", új osztályokat indít a Klik

Országszerte összesen 1882 leendő első osztályos kisiskolás elhelyezéséről kell gondoskodni, és több mint 87 ezer leendő elsőst irattak be hétfőn és kedden a szülők. A Klik elnöke szerint nem fordulhat elő, hogy gyerekek iskola nélkül maradnak, lehetőség szerint új osztályok indításával mindenkinek biztosítanak helyet.

Ivanyos Judit Itthon

Kikapcsolták a telefont az iskolában, mert nem fizették a számlát

Még mindig folyamatosak a panaszok az iskolák államosítása óta. Van olyan tanár, akinek december óta nem érkezett meg a fizetése, egy középiskolában a telefonközpontot kapcsolták ki, mert nem fizették a számlát, sok helyen még mindig nem egyértelmű, mi tartozik az önkormányzat és mi a tankerület feladatai közé. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete határozatlan idejű sztrájk hirdetésére készül. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szerint az átvétel rendben zajlott, finanszírozási gondjaik pedig nincsenek.

MTI Itthon

Klik: tömegek mennek elsőbe idén szeptemberben

A szülőknek két napjuk van, hogy elintézzék az általános iskolai beiratkozásokat. Az elsősök estében sok helyen ugrásszerű növekedés tapasztalható a iskolaköteles korhatár leszállítása miatt.

hvg.hu Karrier

Tanév végéig dolgozhatnak a nyugdíjas tanárok

A tanév végéig biztosan taníthatnak a nyugdíjas tanárok - közölte az államosított iskolákat működtető Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK). A kényszernyugdíjazás a központ állományában egyébként több mint 3700 közalkalmazottat érint, akik közül 830 kérte a jelenlegi tanév utáni továbbfoglalkoztatását - tették hozzá.

MTI Oktatás

Egységes cafeteriát adna a pedagógusoknak a Klik

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ azt javasolja a kormánynak, hogy vezessenek be egységes cafeteriarendszert a pedagógusoknak, akár már a szeptemberi tanévkezdéstől, akár jövő januártól - közölte a Klik vezetője csütörtökön.

MTI Itthon

A sajtóval keresteti a hibát munkájában a Klik

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) elnöke egy értekezleten értékelte a központ munkáját. Mint mondta, eszközök nélkül vágtak neki a köztoktatás átalakításának, és sikerrel jártak.

MTI Itthon

Klik: Legkésőbb márciusban pénzükhöz jutnak a tanárok

A decemberi és januári fizetésekben megmutatkozó különbözetet hóközi kifizetéssel februárban, illetve legkésőbb a jövő hónapban rendezi a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) - közölte az oktatási államtitkárság pénteken az MTI érdeklődésére.

MTI/hvg.hu Itthon

Kirúgták az Érpatakon cigányozó konyári tanárt

Azonnali hatállyal, rendkívüli felmentéssel megszüntette a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke annak a konyári tanárnak a közalkalmazotti munkaviszonyát, aki Érpatakon nagy nyilvánosság előtt elítélő módon beszélt tanítványairól és a munkahelyén tapasztaltakról egy gyűlésen – közölték csütörtökön.

hvg.hu Itthon

Klik: hamisítvány az "unortodox űrlap"

Hamisítvány az Index által közölt, a nyugdíjas tanárok továbbfoglalkoztatásáról szóló űrlap – állítja a Pedagógusok Szakszervezete az oktatási államtitkárságra hivatkozva. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) közleményben cáfolta az űrlap hitelességét, szerintük a valódi lapokon pont, hogy csak támogató nyilatkozat közölhető.

MTI Itthon

Meglepetést okozott több pedagógusnak az utalt fizetés

Tíz-tizenöt százalékkal kevesebb nettó fizetést utalt az államkincstár egyes dunakeszi, illetve zuglói iskolákban dolgozó pedagógusoknak - írta keddi számában a Népszava. A Magyar Nemzet arról ír, hogy az átutalt összeg többeknek okozhatott meglepetést, mivel bizonyos önkormányzati pótlékoktól és támogatásoktól elestek a tanárok.

-W- Nyüzsi

Klebelsberg Kuno Parazitaklub

Máris érezhetik az iskolák az államosítás előnyeit: jönnek a csinovnyikok, és visznek lovat, bútort, számítógépet, karórát. Úgyis túl sok a felszerelés a magyar iskolákban.

1
14 15 16 17 18 19 20

A címlapról ajánljuk