hvg.hu Itthon

Idén is dagad a tankönybotrány

A pedagógusok szervezetei és atankönyvesek szövetsége szerint a Klik nem engedi a nem állami tankönyvek megrendelését, de a Klik szerint adott a szabad tankönyvválasztás lehetősége.

MTI Gazdaság

Krétapénzt oszt a Klik, iskolánként 50 ezret

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) áprilistól biztosítja az iskoláknak az úgynevezett működést kiegészítő ellátmányt, ami havonta 50 ezer forintra rúg intézményenként és akár krétavásárlásra vagy fénymásolásra is elkölthető.

hvg.hu Itthon

Ötvenhét darabra eshet szét a Klik, jönnek a köznevelési központok

Az oktatási államtitkár szerint azt javasolják a kormánynak, hogy a Klik helyett hozzanak létre ötvenhét köznevelési központot. Így az iskolák nem lennének távol attól a helytől, ahol a döntések születnek – indokolta az elképzelést Palkovics László az ATV Start című műsorában csütörtök reggel.

hvg.hu Itthon

Nem tetszik a tanároknak, hogy bekérték a nevüket

Egy kaposvári iskola sztrájkoló tanárai nyomásgyakorlásnak érzik az intézményvezető levelét, mondván, nem kötelesek listázni a munkabeszüntetésben részt vevőket. Az iskolaigazgató szerint viszont tudniuk kell, hogy ki nem kap mára fizetést. A Pedagógus Sztrájkbizottság és a Klik megállapodása egyértelműen rendelkezik erről.

hvg.hu Nagyítás

Tizenkét követelés, tizenkét gondolat

A Civil Közoktatási Platform által a közoktatás akut problémáinak orvoslására megfogalmazott 12 pont kapcsán kérdeztünk tanárokat, szülőket és diákokat arról, hogy ők miért tartják fontosnak ezeket a követeléseiket. Gondolataikat a követelések sorrendjében gyűjtöttük össze. A civilek szerint ezek a módosítások nem igényelnek hosszabb előkészítést és ezek a változások akkor lehetnek hatékonyak, ha az óvodák, iskolák, szülők, diákok lehetőséget kapnak a szerepük szerinti véleményalkotásra.

hvg.hu Itthon

Balog: Hatvan kicsi Klik jön az egy nagy helyett

A Klik helyett hatvan olyan szervezetet hozna létre az oktatási államtitkárság, amely önálló jogi személyiséggel, önálló költségvetéssel rendelkezik, és szorosabb kapcsolatot ápol az igazgatókkal. Az Emmi javaslata nemsokára a kormány elé kerül. Csökkentik a pedagógusok minősítési rendszerével járó terheket is – ígérte Balog Zoltán.

hvg.hu Itthon

Palkovics: Az egyetemek nem kerülnek a Klik utódjához

Palkovics László oktatási államtitkár a Magyarul Balóval című műsorban azt mondta, szerinte nem volt jelentős a szerda reggeli sztrájk, és a tiltakozókkal személyesen már biztosan nem is ülne le. A Klik utódjával kapcsolatban tagadta, hogy az egyetemeket is alájuk rendelnék.

MTI Itthon

Balog: Azért kell ma többet tanulniuk a gyerekeknek, mert a felnőttek is többet dolgoznak

Az emberi erőforrások minisztere bejelentette, hogy a jövő hétre összehívja az igazgatókat, vagy legalábbis háromszázat közülük, hogy megismerjék az oktatásirányítás átalakításának részleteit. Balog Zoltán arról is beszélt, hogy a változó világban a felnőtteknek többet kell dolgozniuk, és ez a gyerekekre rótt terhekben is vissza kell, hogy köszönjön.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor a brüsszeli terror szele megcsapta Budapestet is

Egy nap - öt hír, amiről mindenki beszél: a brüsszeli merényletsorozat, az elkerülhetetlennek tűnő tanársztrájk, az Audi dolgozói is leállnának, az NVI-s kopaszok miatt tiltakozó aktivista a bíróság szerint bűnös, és autószerviztől a diszkóig sokféle céget bekötnek a NAV online rendszerébe.

1
4 5 6 7 8
20

A címlapról ajánljuk