Mizsur András Itthon

Nem fél a lejáratástól a sztrájkoló tanár

Nem fél a magányos sztrájkot hirdető zuglói informatika-tanárnő, bár Palkovics László államtitkár egy interjúban azt mondta, ki kell rúgni, ha nem osztályozza le a gyerekeket. A pedagógus a hvg.hu-nak azt mondta, egy gyerek sem fog megbukni az akciója miatt. A Klik szerint tárgyalni kell, nem sztrájkolni.

hvg.hu Itthon

Palkovicsot cáfolják a Köznevelési Kerekasztal résztvevői

Az oktatásért felelős államtitkár a testület keddi ülése után azt mondta, a tanácskozás résztvevői egyetértettek abban, hogy a jövőben is szükség van az állami intézményfenntartóra, a Klikre. Az érintettek azonban azt állítják, ilyesmiről nem született megállapodás.

Balla István Vélemény

Forradalmi pedagógusnapok

Aggódva nézem a magyar közoktatás alakulását. És aggódva nézem az oktatás alakulásáért aggódók lépéseit. Egymást olthatja ki a sok jóhiszemű, de nem átgondolt tiltakozási akció. Ja, és könyörgök: hagyjuk ki a gyerekeket!

Mizsur András Itthon

Annyi a tananyag, hogy a gyerekeknek kérdezni sincs idejük

A március 15-ei tüntetés után az lesz a tanárlázadás legnagyobb kihívása, hogyan tereljék közös platformra a különböző követeléseket megfogalmazó szakmai és civil szerveződéseket - ez volt a Corvinuson tartott kerekasztal-beszélgetés legfontosabb tanulsága. A miskolci Herman Ottó Gimnázium tanára szerint a mostani közoktatási rendszerre már felesleges több pénzt költeni, mert egy teljesen újra van szükség.

hvg.hu Itthon

90 ezer számlatartozást rendezett eddig a Klik

Mintegy 8,6 milliárd forintnyi, közel 90 ezer lejárt számlát fizetett ki a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, a második számlacsomag kifizetésére következő hétvégén kerülhet sor.

hvg.hu Itthon

Klik: Szakmai alapon maximálisan megfelel a plagizáló igazgatónő

A tanárok, az állam és az önkormányzat is elégedett annak a balassagyarmati igazgatónőnek a munkájával, aki oldalakat plagizált pályázatában egy oktatáskutatótól - közölte a Klik. Elsősorban a pályázati anyag megismerését követő, személyes elbeszélgetésre alapoztak, amikor a kinevezése mellett döntöttek.

hvg.hu Itthon

Balog, Czunyiné és a Klik hármasa is tudott egy plagizáló iskolaigazgatóról

A balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium igazgatói posztjára pályázott Fényes-Bók Szilvia, aki több oldalt szó szerint átemelt pályázati munkájába Benedek István oktatáskutató írásából. Az iskolát korábban húsz évig vezető Borenszkiné Imre Éva levelet írt a Kliknek és az oktatási tárcának is. A minisztérium válasza szerint nem illetékesek "szerzői jogi" kérdésekben, valamint a "megújítás jegyében" döntöttek Fényes-Bók mellett.

hvg.hu Itthon

Új szervezet lép a Klik helyébe júliustól

"Július 1-től valószínűleg megszűnik a centralizált irányítás, és egy olyan szervezetet hoznak létre, amely szolgáltatóként működik az iskolák felé" – nyilatkozta Palkovics László a Figyelőnek.

hvg.hu Itthon

Úgy tűnik, totális káosz van az ingyenes tankönyveknél

Ősztől elvileg minden alsós diák ingyen kapja a tankönyveit, sokan azonban mégsem ingyenes könyvből tanulnak. Előfordul, hogy vissza kell adni köteteket az iskolának, miután a gyerekekkel kiradíroztattak belőlük mindent. Arra is van példa, hogy a szülőkkel vásároltatják meg a könyvek egy részét – derül ki azokból az információkból, amelyek a Népszabadsághoz érkeztek a lap EduLeaks nevű kezdeményezésének részeként.

1
5 6 7 8 9
19

A címlapról ajánljuk