MTI Itthon

Schiffer: a politika szólhat a XXI. század Magyarországáról

Az LMP tagjai megmutatták, hogy a politika szólhat a XXI. század Magyarországáról, és tisztességgel végig lehet csinálni egy kampányt - mondta Schiffer András, miután a Lehet Más a Politika (LMP) vezetői csatlakoztak a párt egy dugig tömött belvárosi szórakozóhelyen ünneplő aktivistáihoz.

hvg.hu Itthon

Karácsony és Somogyi: amikor a hóhért akasztják

Az utóbbi fél évben két, szakmájában elismert politikai tanácsadó-elemző is úgy döntött, hogy átáll az "ügyféloldalra", kis pártok kamányfőnöke lesz a 2010-es választásokon. Döntésének hátteréről Somogyi Zoltán és Karácsony Gergely is a HVG hasábjain számolt be. A tanácsadó-kutató szakma azonban nem feltétlenül tapsol az egykori kollégák politikában tett első lépéséhez.

HVG Vélemény

Ezért választja Karácsony Gergely az LMP-t

A független értelmiségi szerep felfüggesztését és a hivatásos politikába lépését indokolja alábbi írásában a Medián Közvélemény-kutató Intézet eddigi kutatási igazgatója, a Lehet Más a Politika (LMP) új kampányfőnöke.

Itthon

Egy "megdöbbentően bölcs" javaslat a választási reformra

Maradna a status quo, fontolva haladva csak apró változásokat vezetnének be, némileg csökkennének az aránytalanságok és hatvanhét fővel csökkenne az Országgyűlés létszáma. Ez áll a Karácsony Gergely szociológus tollából tollából kipattant, a választójogi törvény megreformálását célzó, Kicsitmondás? című, a HVG március 7-ei számában olvasható nagydolgozatban, amelynek apropóján kerekasztal-beszélgetést tartott a HVG és a Medián.

1
17 18 19 20 21 22 23

A címlapról ajánljuk