Kálmán Attila Itthon

"Új közoktatási törvény kellene, de ez a minisztériumnak tabu"

Tárgyalással vagy más módon egy új közoktatási törvényt kellene kiharcolniuk a pedagógusoknak – mondta Nahalka István oktatáskutató a Köznevelési Kerekasztal alakuló ülése előtt. Az áttörésre nemigen számító szakemberrel készült hosszú interjúnkat holnap reggel olvashatják, addig is kivettünk abból egy érdekesebb részt, amelyből kiderül, hogy miben volt igaza Lázár Jánosnak, miért romlik a magyar diákok teljesítménye és miért kell nagyítóval keresni a fizikatanárokat.

Ónody-Molnár Dóra Vélemény

Oktatás: és akkor jött a fülkeforradalom…

Nagyjából mindegy, hogy ki az államtitkár, menesztése nem is szerepelt a tiltakozó pedagógusok listáján. Valódi változásokra viszont azért nincs esély, mert azok a NER lényegét érintik.

delmagyar.hu Itthon

Fellázadnak a szegedi tanárok is?

Vegzálják, zsarolják a tanárokat egy szegedi pedagógus szerint. Nyílt levelet tett közzé a 22 éve tanító pedagógus.

hvg.hu Kult

Se a net, se a telefon nem működik a Klikben

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) elköltözött egy másik épületbe, másfél hete nem működik az internet és a vezetékes telefonok. Azt sem lehet tudni, hogy mikor jön újra helyre a rend.

hvg.hu Gazdaság

Fűnek-fának tartozik az állam

Nagyot ugrott a költségvetési szervek lejárt adóssága. A Kliknek komoly problémái lehetnek, majd 10 milliárd forintos a cech, amit már ki kellett volna fizetnie.

MTI Itthon

Kétszázötven állami iskolában nincs internet

Kétszázötven állami köznevelési intézményben nincs központi internetszolgáltatás - közölte a Népszabadság a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ felmérésére hivatkozva.

MTI Itthon

Szcientológusok az iskolákban – megszólalt a Klik

Az állami iskolafenntartó közölte: a tankerületeket információkkal látják el a szcientológusok módszereiről. A TASZ korábban közérdekű adatkérésen alapuló jelentést tett közzé, amely szerint a szcientológusok a drogterápia "álarca alatt", állami támogatással folytathattak "felvilágosító" tevékenységet iskolákban.

hvg.hu Itthon

Rejtett kamerás felvétel: pénzért adott jobb jegyet az ofő

A Klik is vizsgálódik a Szombathelyi Savaria Szakképző Iskolában történtek ügyében. Egy rejtett kamerás felvétel szerint az egyik osztályfőnök pénzt fogadott el a gyerekektől, cserébe kiválthatták az egyeset, vagy halaszthatták a házi feladat leadását. Egyelőre nem világos, hogy a tanár saját célra gyűjtött, vagy az osztálypénzt gyarapította. A pénzszedést az iskola igazgatója már leállíttatta.

MTI Itthon

Államtitkár: Már elkezdődött az érettségi átalakítása

Tovább emelkednek a pedagógusbérek, racionalizálják a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) működését és biztonságos lesz jövő évben a köznevelési intézmények működése – erről Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár beszélt az MTI-nek adott évvégi interjúban, kiemelve: lesz elegendő férőhely a kötelező óvodáztatáshoz.

MTI Itthon

Kiépítik a Klik egész országra kiterjedő szervezetét

A miniszter és a Klik elnöke nevezi majd ki a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ helyi (járási, fővárosi kerületi, megyeközponti és fővárosi) tankerületeinek vezetőit egy kormányrendelet-módosítás szerint. A tervezet kiépítené az iskolákat felügyelő szervezet egész országra kiterjedő hálózatát.

MTI Itthon

Rétvári: az oktatás minden területére több pénz jut jövőre

A jövő évi költségvetési javaslat szerint az oktatás minden szintjére több pénz jut, egyebek mellett a középfokú oktatásra is; a kormány semmi olyan intézkedést nem tervez, amely pedagógusok elbocsátásával járna - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szombaton budapesti sajtótájékoztatóján.

hvg.hu Itthon

Elmarasztalták a KLIK-et is: szegregáltak Gyöngyöspatán

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokon is elmarasztalta a Gyöngyöspatai Önkormányzatot és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot, mert a bíróság kimondta, hogy a gyöngyöspatai általános iskolában jogellenesen különítették el a cigány gyerekeket, akik egyúttal rosszabb minőségű oktatásban is részesültek. A másodfokon a KLIK-nek is egy jobbikos képviselőjelölt volt az ügyvédje.

Balla István Itthon

Hoffmann Rózsa: „Nem volt itt semmi ellentmondás”

Ma is sikertörténetnek tartja Hoffmann Rózsa a Klik felállítását, az ennek ellenkezőjét sugalló RTL-interjút szerinte félreérthetően vágták össze. Azt ugyanakkor tényleg nem tartja jónak, hogy egy központból irányítsák az összes tankerületet. Nem támogatná azt sem, hogy a kormányhivatalokhoz kerüljön az iskolafenntartás. Szerinte nem jók az OECD adatai az oktatást érintő drasztikus pénzkivonásokról, és úgy véli, igenis jók az új tankönyvek. Interjú a volt köznevelési államtitkárral.

MTI Gazdaság

Gondok a Klikben: három évre visszamenőleg tartoznak a pedagógusoknak

Bár az Emmi azt mondta, területi egyenlőtlenségek felszámolása miatt kell 20 milliárd forinttal kisegíteni a Kliket, a Magyar Nemzet azt írja, a korábbi fenntartói szerkezet öröksége miatt volt erre szükség. A Klik még három évre visszamenőleg tartozik a pedagógusoknak a bankszámla-vezetési költségekkel is.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk