Tóta W. Árpád w.hvg.hu

Tóta W: A Nagy Könyv

Hibás tankönyvek és defektes emberek eddig is voltak. De nem volt monopóliumuk.

hvg.hu Itthon

Balog elmondja, miért nem baj, hogy ostoba kijelentéséért támadták

Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter a Magyar Hírlapnak adott interjúban elismerte, hogy részben talán joggal érték bírálatok az állami iskolafenntartót, de annyi engedményt már nem tett, hogy konkrét hibákról beszélt volna. A romaholokausztos kijelentésében sem érez semmi kivetnivalót utólag, legalábbis azt a következtetés vonta le utólag az ügyből, hogy jó helyen áll, akit mindkét oldalról támadnak.

MLF Itthon

Megbukott a Klik élén Marekné Pintér Aranka

Alig egy hónap telt el a harmadik Orbán-kormány megalakulása óta, máris távozik a 120 ezer pedagógusért felelős Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) vezetője. A Klik másfél éves működése alatt botrányt botrányra halmozott, idén év elején már a kormányon belül is keményen bírálták. A korábban Hoffmann Rózsa által kiválasztott Marekné Pintér Aranka helyét információnk szerint Hoffmann utódjának egy volt munkatársa veheti át.

G. Tóth Ilda Itthon

Bedarált tankönyvpiac

A népbutítás felé tett hatalmas lépés a tankönyvkiadás államosítása: ezentúl nem szakmai szempontok alapján kiválasztott, részben még kísérleti stádiumban lévő, esetenként meglehetősen együgyű egyentankönyvekből tanulhatnak az iskolások.

Zubor Zalán Itthon

Eltűnt Hoffmann Rózsa levele?

Egyelőre kérdéses, hogy eljutott-e az érintettekhez Hoffmann Rózsa levele, pedig az iskoláknak már csak egy szűk hét áll rendelkezésre a válaszadáshoz. A helyettes államtitkár elvileg még decemberben küldött levelet az iskolafenntartóknak, amelyben a PISA-eredmények javításához kért tanácsot. De hiába hívtunk végig nagyjából két tucat tankerületet, és kerestünk igazgatókat, túlnyomó többségük tőlünk hallott a levélről először. Akik pedig tudtak róla, azok szerint is fölösleges az egész felmérés.

MTI/hvg.hu Itthon

Klik-botrány: Hoffmann Rózsa fejét követelik Gyurcsányék

A Demokratikus Koalíció nemcsak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ vezetőjét, hanem Hoffmann Rózsát, a köznevelésért felelős államtitkárt is lemondatná. Az LMP és az MSZP a Kliket ekéző jelentés nyilvánosságra hozatalát követeli.

hvg.hu Itthon

"A második Orbán-kormány egyik leglátványosabb kudarca"

Ellenzéki össztűz zúdult a Klebelsberg Intézményfenntartó Központra (Klik) és vezetőjére az után, hogy az Index nyilvánosságra hozott egy minisztériumi jelentést, amely komoly hibákat állapít meg a Klik működésében.

MTI Itthon

A Klik is vizsgálja a lezuhant diák esetét

Azonnali fenntartói ellenőrzést rendelt el a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) elnöke a tankerület bevonásával a székesfehérvári Árpád Szakképző Iskola és Kollégiumban, ahol az intézmény aulájának harmadik emeletéről kedden leugrott egy diák.

MTI Itthon

Lebontaná a Kliket az MSZP, a Fidesz kiakadt

A szocialisták által lebontani kívánt oktatási rendszerben ma a rendszerváltás óta legnagyobb pedagógusbér-emelési program, ingyenes tankönyvellátásra és a minőségi oktatásra törekvés van – közölte a Fidesz.

hvg.hu Itthon

Közmunka és napocska: "Már a hátuk közepére sem kívánják a sok képzést"

Jövő évi választások, gyorsan elköltendő uniós pénz, ellátás nélküli munkanélküliek: minden egybevág ahhoz, hogy a téli közfoglalkoztatási programot 24 milliárdos képzési projekttel stafírozzák ki, melyből az adóssággal küszködő Klebelsberg Intézményfenntartó Központ is némileg megtámasztható. Arról, hogy mit jelenthet az alapkompetencia-képzés, a legtöbb embernek most a napocska, a felhő és a hópihe jut eszébe. A hvg.hu utánajárt, hogy mi van még ezen kívül az extra költségvetésű képzési program hátterében.

MTI Gazdaság

Megugrottak az állam lejárt tartozásai

A Napi Gazdaság szerint megugrott a költségvetési szervek lejárt tartozása egy hónap alatt, a szeptemberi 97,7 milliárd forintról októberre 120,9 milliárdra emelkedett.

hvg.hu Itthon

Pórázt tesznek a tanárokra, ha levelet írnak

Szigorú előírásokat kell betartani az iskoláknak, ha bármilyen levelet szeretnének elküldeni. Kötelező tértivevényt használniuk, megszabták, mit szabad rövidíteni a borítékokon és mit nem, valamint meghatározták a címblokk maximális dőlésszögét is. A szabályok betartását a Klik ellenőrzi – derül ki a 444.hu cikkéből.

MTI Itthon

MN: 1088 pedagógus kap kompenzációt

Az állami alkalmazású pedagógusok közül 1088 személyt érint a bérkompenzáció, akik korábbi keresetüknél kevesebbet kapnak jelenleg, közülük 664 iskolaigazgató - írta a Magyar Nemzet.

MTI/Magyar Hírlap Karrier

Állásokat hirdet a Klik

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke szerint folyamatosan álláshirdetéseket kell megjelentetniük, a többletfeladatok miatt több pedagógusra van szükség – Marekné Pintér Aranka ezt a Magyar Hírlapnak adott interjújában mondta.

MTI Karrier

Tanár szakosoknak hirdet ösztöndíjat a Klik

Nyolcvanmillió forintot különítettek el a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) költségvetésében a pedagógushallgatók támogatását szolgáló új ösztöndíjprogramra, a tanár szakos hallgatók vasárnaptól pályázhatnak a Klebelsberg képzési ösztöndíjra – írta a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

hvg.hu Itthon

A KLIK belenyúlt a balatonalmádi igazgatóválasztásba

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ eredménytelennek tekinti azt a pályázatot, amelynek eredményeképp új igazgató került volna a listázási ügyéről is elhíresült balatonalmádi kéttannyelvű gimnázium élére - írja a Nol.hu.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk