#Klebelsberg Intézményfenntartó Központ

MTI Itthon

Kiépítik a Klik egész országra kiterjedő szervezetét

A miniszter és a Klik elnöke nevezi majd ki a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ helyi (járási, fővárosi kerületi, megyeközponti és fővárosi) tankerületeinek vezetőit egy kormányrendelet-módosítás szerint. A tervezet kiépítené az iskolákat felügyelő szervezet egész országra kiterjedő hálózatát.

MTI Itthon

Rétvári: az oktatás minden területére több pénz jut jövőre

A jövő évi költségvetési javaslat szerint az oktatás minden szintjére több pénz jut, egyebek mellett a középfokú oktatásra is; a kormány semmi olyan intézkedést nem tervez, amely pedagógusok elbocsátásával járna - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szombaton budapesti sajtótájékoztatóján.

hvg.hu Itthon

Elmarasztalták a KLIK-et is: szegregáltak Gyöngyöspatán

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokon is elmarasztalta a Gyöngyöspatai Önkormányzatot és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot, mert a bíróság kimondta, hogy a gyöngyöspatai általános iskolában jogellenesen különítették el a cigány gyerekeket, akik egyúttal rosszabb minőségű oktatásban is részesültek. A másodfokon a KLIK-nek is egy jobbikos képviselőjelölt volt az ügyvédje.

Balla István Itthon

Hoffmann Rózsa: „Nem volt itt semmi ellentmondás”

Ma is sikertörténetnek tartja Hoffmann Rózsa a Klik felállítását, az ennek ellenkezőjét sugalló RTL-interjút szerinte félreérthetően vágták össze. Azt ugyanakkor tényleg nem tartja jónak, hogy egy központból irányítsák az összes tankerületet. Nem támogatná azt sem, hogy a kormányhivatalokhoz kerüljön az iskolafenntartás. Szerinte nem jók az OECD adatai az oktatást érintő drasztikus pénzkivonásokról, és úgy véli, igenis jók az új tankönyvek. Interjú a volt köznevelési államtitkárral.

MTI Gazdaság

Gondok a Klikben: három évre visszamenőleg tartoznak a pedagógusoknak

Bár az Emmi azt mondta, területi egyenlőtlenségek felszámolása miatt kell 20 milliárd forinttal kisegíteni a Kliket, a Magyar Nemzet azt írja, a korábbi fenntartói szerkezet öröksége miatt volt erre szükség. A Klik még három évre visszamenőleg tartozik a pedagógusoknak a bankszámla-vezetési költségekkel is.

hvg.hu Itthon

Balog elmondja, miért nem baj, hogy ostoba kijelentéséért támadták

Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter a Magyar Hírlapnak adott interjúban elismerte, hogy részben talán joggal érték bírálatok az állami iskolafenntartót, de annyi engedményt már nem tett, hogy konkrét hibákról beszélt volna. A romaholokausztos kijelentésében sem érez semmi kivetnivalót utólag, legalábbis azt a következtetés vonta le utólag az ügyből, hogy jó helyen áll, akit mindkét oldalról támadnak.

MLF Itthon

Megbukott a Klik élén Marekné Pintér Aranka

Alig egy hónap telt el a harmadik Orbán-kormány megalakulása óta, máris távozik a 120 ezer pedagógusért felelős Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) vezetője. A Klik másfél éves működése alatt botrányt botrányra halmozott, idén év elején már a kormányon belül is keményen bírálták. A korábban Hoffmann Rózsa által kiválasztott Marekné Pintér Aranka helyét információnk szerint Hoffmann utódjának egy volt munkatársa veheti át.

Zubor Zalán Itthon

Eltűnt Hoffmann Rózsa levele?

Egyelőre kérdéses, hogy eljutott-e az érintettekhez Hoffmann Rózsa levele, pedig az iskoláknak már csak egy szűk hét áll rendelkezésre a válaszadáshoz. A helyettes államtitkár elvileg még decemberben küldött levelet az iskolafenntartóknak, amelyben a PISA-eredmények javításához kért tanácsot. De hiába hívtunk végig nagyjából két tucat tankerületet, és kerestünk igazgatókat, túlnyomó többségük tőlünk hallott a levélről először. Akik pedig tudtak róla, azok szerint is fölösleges az egész felmérés.

MTI/hvg.hu Itthon

Klik-botrány: Hoffmann Rózsa fejét követelik Gyurcsányék

A Demokratikus Koalíció nemcsak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ vezetőjét, hanem Hoffmann Rózsát, a köznevelésért felelős államtitkárt is lemondatná. Az LMP és az MSZP a Kliket ekéző jelentés nyilvánosságra hozatalát követeli.

hvg.hu Itthon

"A második Orbán-kormány egyik leglátványosabb kudarca"

Ellenzéki össztűz zúdult a Klebelsberg Intézményfenntartó Központra (Klik) és vezetőjére az után, hogy az Index nyilvánosságra hozott egy minisztériumi jelentést, amely komoly hibákat állapít meg a Klik működésében.

MTI Itthon

A Klik is vizsgálja a lezuhant diák esetét

Azonnali fenntartói ellenőrzést rendelt el a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) elnöke a tankerület bevonásával a székesfehérvári Árpád Szakképző Iskola és Kollégiumban, ahol az intézmény aulájának harmadik emeletéről kedden leugrott egy diák.

MTI Itthon

Lebontaná a Kliket az MSZP, a Fidesz kiakadt

A szocialisták által lebontani kívánt oktatási rendszerben ma a rendszerváltás óta legnagyobb pedagógusbér-emelési program, ingyenes tankönyvellátásra és a minőségi oktatásra törekvés van – közölte a Fidesz.

hvg.hu Itthon

Közmunka és napocska: "Már a hátuk közepére sem kívánják a sok képzést"

Jövő évi választások, gyorsan elköltendő uniós pénz, ellátás nélküli munkanélküliek: minden egybevág ahhoz, hogy a téli közfoglalkoztatási programot 24 milliárdos képzési projekttel stafírozzák ki, melyből az adóssággal küszködő Klebelsberg Intézményfenntartó Központ is némileg megtámasztható. Arról, hogy mit jelenthet az alapkompetencia-képzés, a legtöbb embernek most a napocska, a felhő és a hópihe jut eszébe. A hvg.hu utánajárt, hogy mi van még ezen kívül az extra költségvetésű képzési program hátterében.

MTI Gazdaság

Megugrottak az állam lejárt tartozásai

A Napi Gazdaság szerint megugrott a költségvetési szervek lejárt tartozása egy hónap alatt, a szeptemberi 97,7 milliárd forintról októberre 120,9 milliárdra emelkedett.

1 2 3 4 5 6 7
Az SZFE új rektorhelyettese és új tanára is állami támogatást kap filmezésre

Az SZFE új rektorhelyettese és új tanára is állami támogatást kap filmezésre

Akkor is jár és ingyenes a koronavírus elleni oltás, ha érvénytelen a TAJ-szám

Akkor is jár és ingyenes a koronavírus elleni oltás, ha érvénytelen a TAJ-szám

Lövöldözés volt egy francia oltópontnál, a támadó motorra pattanva elmenekült

Lövöldözés volt egy francia oltópontnál, a támadó motorra pattanva elmenekült

Enyhül a norvég járványszigor: már öten is összegyűlhetnek egy lakásban

Enyhül a norvég járványszigor: már öten is összegyűlhetnek egy lakásban

Titkos projektet futtatott a Google, hogy gyengítse a konkurenciát

Titkos projektet futtatott a Google, hogy gyengítse a konkurenciát

Közel kétmillió adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett már Magyarországra

Közel kétmillió adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett már Magyarországra

Kétszáz méteres sor áll oltásért a Városmajor utcában

Kétszáz méteres sor áll oltásért a Városmajor utcában

A kiszáradás miatt találtak meg egy tavaly vízbe ejtett iPhone-t

A kiszáradás miatt találtak meg egy tavaly vízbe ejtett iPhone-t

A címlapról ajánljuk