Joó Hajnalka Itthon

Faképnél hagyják Farkas Flóriánt: kidőlhet a Lungo Drom Orbán tanácsadója alól

Százas-ezres nagyságrendben hagyhatják el a Farkas Flórián vezette Lungo Dromot a miniszterelnök multifunkciós romaügyi biztosában csalódott tagok. A pár éve még az Országos Roma Önkormányzatot, tavalyig pedig a milliárdos visszaélések miatt bedőlt Híd a munkába programot is vezető politikus szerintük nemcsak a konkrét forrásokat, hanem a romák felemelkedési lehetőségét tapsolta el. A kilépők hamarosan új, országos roma közéleti szervezetet alapítanak a hitelét vesztett Lungo Drom helyett. Nagy kérdés, hogy a Fidesz 2018-ban ismét fel meri-e vállalni eddigi szövetségesét.

hvg.hu Itthon

Borult minden Farkas Flórián Híd a munka világába szövetkezeténél

Farkas Flórián elnök már korábban, írásban lemondott, de amúgy is minden tisztségviselőt leváltottak a Híd a munka világába nevű foglalkoztatási szövetkezetnél, mely az ország leghátrányosabb területein élő, többsé­gében roma munkavállalók gazdasági és szociális felzárkózását jelölte meg céljaként és ahol az Emmi is vizsgálódik több kétes kifizetés miatt.

MTI Itthon

Kompromittáló felvétel: saját szövetségéből támadják keményen Farkas Flóriánt

A Lungo Drom-os Hegedüs István ORÖ-elnök kemény vádakkal illeti Farkas Flóriánt, aki szerinte meg akarja szüntetni az Országos Roma Önkormányzatot - és erről a kijelentéséről felvétel is van. Az ORÖ több tagja szeretné, ha Farkas Flórián távozna a közéletből: egyebek mellett azzal vádolják a fideszes politikust, hogy nem osztotta ki a pályázati forrásokat. Az ORÖ négy elnökségi tagja közleményben védte meg Farkas Flóriánt.

MTI/hvg.hu Itthon

Lázár megígérte, és tényleg mennie kell az elítélt Lungo Drom-osnak

Bár Sárközi János Józsefet év elején jogerősen elítélték befolyással üzérkedés miatt, a szekszárdi nemzetiségi önkormányzat megerősítette elnöki tisztségében, így továbbra is ő vezeti a testületet. A kormányhivatal közbelép, ahogy azt a Miniszterelnökség vezetője megígérte a parlamentben.

hvg.hu Itthon

Lázár: Le kell mondaniuk az elítélt Lungo Drom-os és fideszes politikusoknak

A Miniszterelnökséget vezető miniszter több mindenben igazat adott egy hozzá kérdést intéző MSZP-s képviselőnek, és megígérte: elérik, hogy lemondjon önkormányzati elnökségétől a letöltendőre ítélt – majd újraválasztott – szekszárdi romavezető. Egy szintén elítélt fideszes polgármester ügyében a tárcának nincs mozgástere, de Lázár magánvélménye szerint neki is le kellene mondania.

Kadét Ernő - Kovács Richárd Itthon

"Kivittük az Üteget, most hordjuk a Motor utat" – A romák leszavaztak a Fideszre

Még azokban a választókerületekben is, ahol kicsi volt a különbség a Fidesz–KDNP és a helyben második legerősebb párt jelöltje között, a romatelepekhez tartozó szavazókörökben a kormánypárt hatalmas fölénnyel győzött. De ugyanez volt a helyzet azon a telepen, amely iskolai szegregációs peréről híresült el. A Fidesz szövetségese, a Lungo Drom helyben rendkívül eredményesen mozgósított. A Roma Sajtóközpont tíz helyszínen követte az április 6-i eseményeket.

Galyas Gyula - Kadét Ernő - Sárközi Gábor Itthon

Bejuthat-e valaha roma párt a parlamentbe?

Noha az elmúlt évek legszélesebb körű roma politikai összefogásával és Horváth Aladár ringbe szállásával névleg jelentősen megerősödött a Magyarországi Cigánypárt (MCP), meglehetősen borúsak egy roma szervezet parlamenti bejutási esélyei. Óriási helyzeti előnnyel indul ugyanakkor az Országos Roma Önkormányzatot (ORÖ) uraló Fidesz-szövetséges Lungo Drom, amely a szabályozás következtében roma rivális nélkül juthat be a nemzetiségeknek fenntartott kedvezményes országgyűlési helyekre. A Roma Sajtóközpont (RSK) cikke a hvg.hu-n.

MTI/hvg.hu Itthon

"Farkas Flórián elárulta a népét"

Áruló minden kisebbségi vezető és jogvédő, aki egy olyan rezsimet támogat, amely négy év alatt 300 ezer forintot vesz el a legszegényebbektől – mondta Nyakó István MSZP-s képviselő. A Fidesz szerint a szocialisták hagyták, hogy egymás után lőjenek agyon cigány gyermekeket és családapákat.

hvg.hu Itthon

Bejáratott választási csaló segítette Baján a fideszes jelöltet

Az állítólagos bajai választási csalásról szóló videón ugyanaz a Lungo Drom-os politikus szerepel, aki korábban egy kiszivárgott hangfelvételen részletesen elmagyarázta, hogyan láncszavaztatta Kiskunfélegyházán a választókat a fideszes jelölt mellett. Ajtai Tibor Baján azt mondta segítőjének: "akár ötvenszer is fordulhat", akkor sem követ el törvénytelenséget. Állítólag egy romákat fenyegető BMW-s miatt érkezett Bajára.

MLF Itthon

A saját "fegyverét" fordította a Fidesz az MSZP ellen a komlói csatában

Méretes zakót kapott az MSZP vasárnap a párt egykori baranyai fellegvárában. A szocialisták jelentős energiákat fektettek a kampányba, melyet maga a pártelnök jobbkeze irányított, ráadásul a siker érdekében egy nyugdíjas vájárt indítottak az egykori bányászvárosban. Mégis elvéreztek a Fidesz "csodafegyverével" szemben: a kormányzó párt egy olyan roma családot állított maga mellé, amely korábban az MSZP-nek segített.

MTI Itthon

A Lungo Drom jelöltje nyerte a komlói képviselő-választást

Hegedüs Norbert, a Lungo Drom jelöltje nyerte Komló 6-os számú, kenderföldi körzetében a vasárnap tartott időközi önkormányzati képviselő-választást. Berettyóújfaluban független jelölt győzött az időközi képviselő-választáson.

hvg.hu Itthon

Farkas Flórián áthívta Bayert, de egy fórumot lemondott

A Bayer Zsolt cigányozós cikke miatt kipattant botrány után Farkas Flórián fideszes képviselő és helyettese is lemondott egy, a cigányságról szervezett fórumot kedden - írja az Atv.hu. Farkas délután közölte, hogy személyes megbeszélésre hívta Bayer Zsoltot, akinek az írását az általa vezetett szervezet politikai hangulatkeltésnak tartja.

MTI Itthon

Meghalt a Lungo Drom egyik alapítója

Elhunyt Lukács Mihály volt fideszes országgyűlési képviselő, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) képviselője, a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség alapító tagja - közölte az ORÖ csütörtökön.

MTI Itthon

Farkas Flóriánék is felvonulnak Orbán mellett

A Lungo Drom és több mint ötszáz roma kisebbségi önkormányzati vezető is csatlakozik a január 21-ei Békemenet Magyarországért elnevezésű kormány melletti demonstrációhoz - közölte Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke, fideszes országgyűlési képviselő.

MTI Itthon

Farkas Flórián lett az OCÖ elnöke

Az 53 tagú testület megjelent 52 képviselője a mandátumátvétel után tartott zárt alakuló ülésen egyedüli jelöltként, ellenszavazat és tartózkodás nélkül választotta meg vezetőnek Farkas Flóriánt.

1 2 3 4
24 kiló marihuanával bukott le egy kamionos Tompánál

24 kiló marihuanával bukott le egy kamionos Tompánál

Hármas baleset történt az M0-son

Hármas baleset történt az M0-son

Újabb erdőtüzek keletkeztek Görögországban, a legjelentősebb Athén közelében

Újabb erdőtüzek keletkeztek Görögországban, a legjelentősebb Athén közelében

Szakértő: érdemes közjegyzői okiratba foglalni az ingatlan adásvételi szerződését

Szakértő: érdemes közjegyzői okiratba foglalni az ingatlan adásvételi szerződését

Népszava: Leválthatják a honvédelmi minisztert

Népszava: Leválthatják a honvédelmi minisztert

Gázolás miatt késnek a vonatok a Budapest-Székesfehérvár vonalon

Gázolás miatt késnek a vonatok a Budapest-Székesfehérvár vonalon

Donald Trump megmagyarázta, miért tűnik sárgának, de remélhetőleg csak viccelt

Donald Trump megmagyarázta, miért tűnik sárgának, de remélhetőleg csak viccelt

Kövér: A politikának támogatnia kell az egyházi oktatás választását

Kövér: A politikának támogatnia kell az egyházi oktatás választását

Zseniális videón a tűzijáték legszebb pillanatai és Budapest szépsége

Zseniális videón a tűzijáték legszebb pillanatai és Budapest szépsége

Páros lábbal szállt bele James Corden egy műsorvezetőbe

Páros lábbal szállt bele James Corden egy műsorvezetőbe

Washington kész megnyitni olajtartalékát a szaúdi Aramcót ért támadás után

Washington kész megnyitni olajtartalékát a szaúdi Aramcót ért támadás után

A címlapról ajánljuk