MTI Ingatlan

A Gellért és az Astoria szálló is kinyitja kapuit szombaton

A százéves Astoriát épülettörténeti sétákon tekinthetik meg az érdeklődők, a Gellértben Marilyn Monroe- és Elvis Presley-show, valamint a X. Budapest Classic Grand Prix 100 oldtimer autójának befutója és kiállítása szórakoztatja a látogatókat a Múzeumok Éjszakáján.

hvg.hu Kult

170 kilométert kell utazni az 1,50-es fagyiért

Legalábbis, ha az ember Budapestről indul. Ugyanis Szegeden, a Móra Ferenc Múzeumban lesz egy éjszakára ismét 1 forint 50 fillér egy gombóc fagyi. Sajnos csak régi érmékkel lehet fizetni a gombócokért, akinek ilyen nincs, öt forintért vehet egy gombóc fagyit. Más programok is várják a látogatókat a Múzeumok Éjszakáján.

MTI Kult

Munkácsy-festmény érkezik Debrecenbe

A debreceni Déri Múzeumban található Munkácsy-trilógia szombaton a Múzeumok éjszakájára kiegészül a festő Siratóasszonyok a keresztfánál című nagyméretű alkotásával.

MTI Kult

Jövő szombaton lesz a Múzeumok éjszakája

Abasártól Zsámbékig 187 vidéki és 106 fővárosi kulturális intézmény összesen 350 helyszínen várja különleges programokkal a 11. Múzeumok éjszakájának látogatóit június 22-én.

I.N. Gasztro

Unicum Laude – éjszakai kurzus

Nyilván sokakat kínzott a kérdés múlt szombaton este: vajon hol töltse a jobbnál jobb programokat kínáló Múzeumok Éjszakáját? Mi nem bírtuk átlépni a saját árnyékunkat, és egy kultos-kóstolós minimál program mellett döntöttünk. Meg se álltunk a Soroksári útig.

LNT Kult

Kerényi Imre nélkül is van tökéletes hétvége!

Egy tökéletes hétvége körültekintően elkészített tükörtojással kezdődik, következik a borsóleves, néhány szem nem túl jó eper, egy kis sauvignon blanc, fél óra A Finkler-kérdésből, este pedig közös képnézés Wahorn Andrással. Mindegyikért érdemes felkelni.

MTI Itthon

Külön járatokat indít a BKV a Múzeumok éjszakáján

A Múzeumok éjszakáján, szombatról vasárnapra virradóra több körjáratú buszt indít a BKV és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a Deák téri Városi Tömegközlekedési Múzeumban pedig régi, tömegközlekedéssel kapcsolatos plakátokból rendeznek kiállítást.

MTI Kult

Börtönvilág: rabszállítóval mehet múzeumba

Rabszállítóval érkezhetnek az érdeklődők a Nógrád Megyei Levéltárba szombaton, ahol a börtönök és a bűn világába adnak betekintést a Bűn és bűnhődés című programon a Múzeumok Éjszakáján.

MTI Kult

Rendőri felügyelet mellett érkeztek Munkácsy-képek Szegedre

A közelmúltban zárult, nagy sikerű bécsi Munkácsy-kiállítás helyszínéről, a Künstlerhausból csaknem negyven alkotás érkezett szerdán a szegedi Kultúrpalotába, ahol a Múzeumok éjszakáján nyílik kiállítás a festő műveiből.

MTI Kult

A Puskás-stadiont is kinyitják a Múzeumok Éjszakáján

Idén először a Magyar Sportmúzeum és a Nemzeti Sportközpontok is csatlakozik a Múzeumok Éjszakája programsorozathoz, így június 16-án különleges élményben lehet részük a Puskás Ferenc Stadion látogatóinak.

MTI Kult

Több mint háromszázezren voltak a múzeumok éjszakáján

Idén csaknem 330 ezren voltak kíváncsiak a múzeumok éjszakája rendezvényeire: Budapesten 191 ezer 328, vidéken pedig 138 ezer 133 látogatót regisztráltak a múzeumok - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkársága.

MTI Shake

Sorbanállással indult a Múzeumok Éjszakája

Sorban állás Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiájánál, érdeklődő tömeg, számos gyerek jellemezte a budai Várban található múzeumokat pénteken a múzeumok éjszakájának első óráiban.

hvg.hu Kult

Múzeumok éjszakája 2011: 15 kihagyhatatlan program ma estére

A múlt heti vidéki Múzeumok éjszakája után június 24-én a fővárosban lesz szabad az esti bejárás 92 intézménybe. Körülnéztünk, hogy milyen, a szokásostól eltérő, érdekes vagy bizarr programokat kínálnak a rendezvényhez csatlakozó budapesti múzeumok, kertek és városi kiállítóterek.

hvg.hu Kult

Fotó: autólegendát mutatnak be a Múzeumok Éjszakáján

Az autótörténelem egyik exkluzív modellje, egy Maybach Zeppelin érkezik autószállító tréleren a Közlekedési Múzeum épülete elé a 2011. június 24-i múzeumok éjszakája alkalmából megrendezésre kerülő, oldtimer autó- és motorritkaságokat bemutató kiállításra.

1 2 3

A címlapról ajánljuk