hvg.hu Kult

Két egyéjszakás kaland

Idén két alkalommal rendezik meg a Múzeumok éjszakáját: június 18-án a vidéki, június 24-én pedig a fővárosi intézményekbe lesz szabad az esti bejárás. Milyen különleges programokkal szeretnék becsalogatni a látogatókat a vidéki intézmények? Körülnéztünk.

MTI Kult

Múzeumok éjszakája: programok Zala megyében

Zalaegerszegen régészeti leleteket bemutató kiállítás nyílik, Nagykanizsán a sport köré szerveződnek a programok június 18-án, a Múzeumok éjszakáján, Kehidakustányban pedig ekkor nyitja meg kapuit a Deák-kúria.

MTI Kult

Nézegessen kriptát Mosonmagyaróváron!

Mosonmagyaróváron, ahol a Múzeumok éjszakáját a legtöbb vidéki városnál egy nappal korábban, június 17-én tartják, a Habsburg-kripta megnyitása ígérkezik a legkülönlegesebb eseménynek. Fertődön az Esterházy-kastély megújult díszudvarán pedig közös lampioneregetéssel köszöntik a különleges éjszakát a múzeumlátogatók június 18-án.

MTI Kult

A váci Múzeumok éjszakájának programjai

Változatos programokkal készülnek a váci kiállítóhelyek a múzeumok éjszakájára: június 18-án például koncert, csillagászati túra és szubjektív tárlatvezetés is várja az érdeklődőket.

MTI Itthon

Ciki: megvan, ki vitte el az aknavetőt Tapolcáról

A veszprémi Laczkó Dezső Múzeum pénteken közölte, hogy a tapolcai hadtörténeti emlékparkból eltűnt fegyvereket munkatársaik szállították a múzeumba, mert kiállításra készülnek a múzeumok éjszakáján. A rendőrség megszünteti az ügyben indított nyomozást, ha igazolódik a bűncselekmény hiánya.

MTI Kult

Múzeumok éjszakája: több száz program országszerte

Idén is izgalmas, különleges programokkal készülnek a Múzeumok éjszakájára a fővárosi és vidéki múzeumok. Budapesten összesen 84 helyszínen várják a látogatókat szombat estétől másnap hajnalig.

MTI Kult

Múzeumok éjszakája Olaszországban

Május 15-én Olaszországban is megtartják a múzeumok éjszakáját a múzeumi világnaphoz kapcsolódva. A kulturális kínálatot Róma vezeti, de rendkívüli lesz a firenzei Uffizi képtár és a pompeji ásatások éjjeli nyitva tartása is.

Nagyítás

Akt és performansz a Múzeumok Éjszakáján - Nagyítás

A rossz idő ellenére több ezren voltak kíváncsiak a VIII. Múzeumok Éjszakájára. Nyolcvanegy budapesti és 179 vidéki helyszínen közel kétezer programmal, köztük zenei koncertekkel várták az érdeklődőket a múzeumok országszerte.

MTI Tech

Vadászgépet vezethetünk a Hadtörténetiben

Vadászrepülőgép-szimulátor, infrakamerás hőfotó készítés, a Nádor Honvéd Díszőrség díszőrjárata és térzene is szórakoztatja a látogatókat szombaton a Múzeumok éjszakáján a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban.

1 2 3

A címlapról ajánljuk