hvg.hu Itthon

Fotó: Így trükközték ki Kövér László EU-zászlófóbiáját az MSZP-sek

Magyar és EU-zászlós laptopmatricákkal ruházták fel az MSZP-frakciótagok gépeit hétfőn. Kövér László házelnök, illetve Jakab István fideszes levezető elnök a múlt héten többször is eltávolíttatta az EU-zászlót a parlamentből. Kövér ma nem lépett fel a szocialista laptoplázadás ellen.

Kósa András - M. László Ferenc Itthon

Kötéllel fogják a süllyedő MSZP új kapitányát

Csaknem unalomba fulladt forrásaink szerint az MSZP szombati választmánya, ahol eredetileg Mesterházy Attila pártelnök leváltására készültek. Ám az elnök beelőzte a "lázadást" és csütörtökön lemondott. Úgy tudjuk, most két fiatalabb politikust, Botka Lászlót és Tóbiás Józsefet győzködik, hogy álljanak az MSZP élére, a frakcióvezetésért viszont komoly harcok dúlnak majd az MSZP-ben.

MTI Itthon

Újra frakcióvezetőnek választotta Mesterházyt az MSZP

Egyhangúlag ismét Mesterházy Attila pártelnököt választották az MSZP parlamenti képviselőcsoportjának vezetőjévé. Ezt maga a pártelnök jelentette be szerda este, a frakció alakuló ülése után az újságíróknak.

MTI Itthon

Hiller parlamenti alelnök lehet, Mesterházy frakcióvezető maradhat

Alakuló frakcióülést tart szerdán az MSZP - erősítette meg Ferencz Gábor sajtófőnök az MTI információját kedden. A hírügynökség úgy tudja, a 29 fős frakció vezetője várhatóan ismét Mesterházy Attila pártelnök lesz, a ház alelnökének pedig Hiller Istvánt javasolhatják.

hvg.hu Itthon

Forrong az MSZP: ki mer nekimenni Mesterházynak?

Parázs vitára számítanak a szombati választástértékelő választmányi ülésen az MSZP-sek. Ám még arról is vita folyt, hogy folyjék-e vita. A pártvezetéssel szemben kritikus politikusok szerint megkerülhetetlen Mesterházy felelősségének felvetése, de többen is úgy vélik, kevesen maradtak, akik ezt meg merik kockáztatni.

MTI Itthon

Lendvai Ildikó és Kovács László visszavonul a parlamentből

A hétvégén véglegesítik választási listájukat a szocialisták. Az már most biztos az MTI szerint, hogy Mesterházy Attila és a szegedi Botka László foglalják el a lista első két helyét. A frakció egyharmada lecserélődik. A pártban érvényes kvótaszabályok alapján a lista ötödét nőknek, ötödét 35 éven aluli politikusoknak kell elfoglalniuk. A jelenlegi közvélemény-kutatási adatok alapján körülbelül 25-30 képviselőjük szerezhet listás mandátumot, de mivel a befutó helyen szereplő politikusok egy része egyéniben is indul, akár az ötvenedik hely is érhet mandátumot.

M. László Ferenc Itthon

Mesterházy taktikázása fékezte le Gyurcsány frakcióalakítását

Nem tudott elég támogatót összegyűjteni Gyurcsány Ferenc az MSZP frakciójában ahhoz, hogy új pártot és új képviselőcsoportot alakíthasson - ezzel magyarázzák a szocialista pártban, miért írták alá a volt miniszterelnök hívei a párt mellett hitet tevő nyilatkozatukat. Mesterházy Attila jól taktikázott ugyan, amikor hűségnyilatkozatot kért a frakciótagoktól - és ezzel átmeneti győzelmet aratott Gyurcsány felett -, ám nem adott elég időt a korábbi kormányfő körül csoportosulóknak, hogy megszervezzék a kilépést. Így viszont a pártelnök tovább fokozta a párton belüli feszültséget, tovább gyengítve az MSZP-t - vélik a hvg.hu-nak nyilatkozó szocialisták.

MTI Itthon

Csak egy képviselő nem írta alá az MSZP hűségnyilatkozatát

Az MSZP-frakció 58 tagja közül 57 aláírta hétfőig azt a nyilatkozatot, amelyben vállalják, hogy a szocialista képviselőcsoport tagjai maradnak. Mesterházy Attila pártelnök hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: személyes konzultációkon kiderült, közülük 48-an legalább a következő választásokig az MSZP-frakcióban folytatnák, 9 politikus azonban "másképp értelmezte" a nyilatkozatot. Aláírták a papírt a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció Platformhoz tartozó képviselők is, a volt miniszterelnök ugyanakkor levélben közölte: a következő napokban, hetekben döntik csak el, hogy kilépnek-e az MSZP-ből.

MTI Itthon

Rendkívüli közgyűlést akar az MSZP-frakció Pest megyében

Rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte szerdán a Pest megyei MSZP-frakció a kormány és a megyei közgyűlési elnökök között létrejött - a megyei önkormányzati intézmények átvételéről szóló - megállapodás megkötése ügyében.

hvg.hu Itthon

Az „öregek” lázadása állhat az újabb MSZP-s belháború mögött

Jelentős hatalmi átrendeződés indult el a nyáron az MSZP-ben, amely Mesterházy Attila, a pártelnök pozícióit is gyengítette. Az idősebb szocialista politikusok elégedetlenek a vezetés teljesítményével, és a párt sorainak rendezése érdekében tárgyalásokat kezdtek a Gyurcsány-vonallal a békés elválásról – tudta meg a hvg.hu. A szerdán kirobbant vita viszont átírta a forgatókönyveket.

hvg.hu Itthon

Gyurcsány híveinek távollétében értekezik az MSZP-frakció

Gyurcsány Ferenc támogatói nélkül kezdte el rendkívüli csütörtöki értekezletét az MSZP parlamenti frakciója. A pártelnök-frakcióvezető által összehívott tanácskozáson Gyurcsánynak azt a felvetését vitatják meg, mely szerint a listán bejutott képviselőknek a párt megújulása érdekében le kellene mondaniuk mandátumukról.

MTI Itthon

Mesterházy egyenként vár választ a képviselőktől Gyurcsány javaslatára

Gyurcsány Ferenc és támogatóinak távollétében megkezdte ülését csütörtökön dél körül az MSZP képviselőcsoportja. A frakciót Mesterházy Attila hívta össze miután a volt miniszterelnök vezette Demokratikus Koalíció Platform azt javasolta: a szocialista képviselők erősíttessék meg mandátumukat az őket jelölő párttagokkal, pártszervezettel.

hvg.hu Itthon

Gyurcsányék lecserélnék a teljes MSZP-frakciót

A Demokratikus Koalíció Platform az MSZP elnökének, Mesterházy Attilának írt levelében azt kéri, hogy minden listás mandátumot szerző szocialista képviselő adja vissza a mandátumát, hogy új arcok ülhessenek be a parlamenti képviselőcsoportba - értesült a Népszabadság.

hvg.hu Itthon

Mesterházy is szolgálati "luxuskocsival" furikázik

Bár az ellenzéki MSZP napok óta élesen bírálja a kormány legutóbbi autóbeszerzését, a párt elnöke és frakcióvezetője maga is egy felsőkategóriás gépkocsit használ a képviselőcsoport finanszírozásában.

MTI Itthon

Mesterházy: senki sem akar távozni a frakcióból

Az MSZP-frakció minden tagja megerősítette, hogy továbbra is a szocialista pártban kíván politizálni, és elfogadhatatlannak tartja, hogy közülük bárki másik pártot szervezzen vagy támogasson - közölte Mesterházy Attila szerda este, a képviselőcsoport kilenc órán át tartó ülése után.

1 2
Az Északi-sarkon rajtol az extrém Forma-1 sorozat

Az Északi-sarkon rajtol az extrém Forma-1 sorozat

Vitézy Dávid: Nagyon helyes, hogy kevés a Puskásnál a parkolóhely

Vitézy Dávid: Nagyon helyes, hogy kevés a Puskásnál a parkolóhely

Hogy áll az Audi, a BMW és a Mercedes csatája?

Hogy áll az Audi, a BMW és a Mercedes csatája?

Feleslegesen szedjük, mit sem ér az omega-3?

Feleslegesen szedjük, mit sem ér az omega-3?

Orbán nemzetpolitikája: „Magyart csak magyarral lehet pótolni”

Orbán nemzetpolitikája: „Magyart csak magyarral lehet pótolni”

Balavány: Nagyapák, fiúk, turulok

Balavány: Nagyapák, fiúk, turulok

Törökország kijutott az Európa-bajnokságra

Törökország kijutott az Európa-bajnokságra

Magyar katonáknak is készülhet fegyver a csendben megvett osztrák fegyvergyárban

Magyar katonáknak is készülhet fegyver a csendben megvett osztrák fegyvergyárban

Mindenkit meglepett a Ferrari újdonsága, a Roma

Mindenkit meglepett a Ferrari újdonsága, a Roma

830 lóerős lett a legújabb Aston Martin

830 lóerős lett a legújabb Aston Martin

Baranyi Krisztina újabb érdekességre bukkant Ferencvárosban: hiányzik 17 millió forint

Baranyi Krisztina újabb érdekességre bukkant Ferencvárosban: hiányzik 17 millió forint

A címlapról ajánljuk