Vélemény

Papp László Tamás: Vége a kétpólusú pártrendszernek?

Az MSZP a félelemgerjesztésre, a Fidesz a gazdaságot tönkretevő elit felelősségre vonására e hegyezte ki a kortescsatát. Ugyanakkor a kérdés jelenleg az, mi lesz azután, hogy a választási eredmény igazolja a jobboldal diadalmas fölényéről és a baloldal mélyrepüléséről szóló előrejelzéseket? Döbbenetes, legalább háromszoros különbség van a két nagypárt viszonylatában. Innentől feltehető ama kérdés is: lehet-e jelenleg kétpólusú pártrendszerről beszélni?

hvg.hu Vélemény

Kiss Péter: "Nehéz helyzetben az MSZP képes összezárni"

Kiss Péter társadalompolitikai miniszter volt a vendége a Hit Gyülekezetéhez közelálló hetilap, a Hetek által rendezett közéleti klubnak. A politikus a többek között kifejtette: „az országgyűlési választásokat követően, az MSZP, habitusát megváltoztatva, alulról építkezve, kísérletet tesz a váltópárti magasságra”. A hvg.hu az MSZP további szándékairól kérdezte Kiss Pétert.

Itthon

Az MSZP "kibeszélő show"-t tart

Július 4-én, az Európa Parlamenti (EP) választások után egy hónappal tart pártértekezletet az MSZP - tudta meg az MTI szocialista forrásból.

hvg.hu Itthon

Kocsmai szlogenek és Gyurcsány-metamorfózis

Igazából jól sikerült kampányfilmekkel készültek a pártok az EP-választási kampányra. Már ami a külalakot és az eszmei mondanivalót illeti. A tartalom azonban hibádzik. Az európai témákat és törvényhozást ugyanis lényegében meg sem említik, s arra sem vennénk mérget, hogy bármelyik film képes lesz a bizonytalan szavazókat mozgósítani.

MTI Itthon

MSZP-s ajándék nyelvkönyv Ádernak

Cserey Gyula, az MSZP EP-listájának hetedik helyén álló politikus angol nyelvtankönyvet küldött Áder Jánosnak, a Fidesz-KDNP lista negyedik helyén szereplő politikusnak.

MTI Itthon

EP-kampány: zárócsúcs csütörtökön

Csütörtökön tartja EP-választási kampányának zárórendezvényét, illetve záró sajtótájékoztatóját a legtöbb párt, így az MSZP, a KDNP, az MDF, a Jobbik és az LMP. A Fidesz kampányzárásaként Orbán Viktor pártelnök vidéki városokban tart választási gyűléseket. A Munkáspárt szerdán, az SZDSZ pénteken zárja kampányát. Az MCF Roma Összefogás Párt nem tart ilyen jellegű rendezvényt.

MTI Itthon

Pécsett lemond a másik két MSZP-s alpolgármester is

Tóth Bertalant követve Pécs másik két szocialista alpolgármestere is távozik posztjáról a napokban, helyettük az MSZP új alpolgármestert jelöl a párt városi elnöksége és a közgyűlési frakció kedd esti döntése értelmében.

MTI Itthon

VC: a Fidesz nem tud most veszíteni

Nem tud veszíteni a Fidesz az európai parlamenti (EP) választáson; nem tud annyira rosszul szerepelni, hogy azt a közvélemény vereségnek élje meg - írta a Vision Consulting EP-prognózis című anyagában, amelyet kedden juttatott el az MTI-hez.

MTI Itthon

Kósa Lajos: nincs semmiféle jachtom

Semmiféle jachtom nincs, nem is volt soha - közölte Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke kedd este annak kapcsán, hogy a szocialisták - mint mondta - az ingatlanadó népszerűsítésére indított országos telefonos kampányban azt állítják, hogy jacht van a tulajdonában.

MTI Itthon

Hazugságnak tartja a püspök az MSZP szórólapját

Tiltakozását fejezte ki Veres András szombathelyi katolikus megyés püspök pénteken az MSZP európai parlamenti (EP) választási szórólapjai miatt, azok tartalma ugyanis véleménye szerint megtévesztő.

MTI Itthon

Áder mondjon le, mert nem tud angolul! - véli az MSZP

Az MSZP szerint Áder Jánosnak vissza kell lépnie a fideszes európai parlamenti (EP) képviselőjelöltségtől, mert hiányos nyelvtudása miatt alkalmatlan arra, hogy képviselje az ország érdekeit az Európai Unióban - mondta Cserey Gyula, az MSZP európai parlamenti képviselőjelöltje.

HVG Hét nap

Fővárosi MSZP-lista

Szokatlanul korán, már a hétvégén véglegesítette az MSZP budapesti küldöttgyűlése a következő országgyűlési...

hvg.hu Itthon

Fidesz-MSZP: 71-17

A Fidesz utoljára a 2008 márciusi népszavazás során tudta olyan mértékben mozgósítani és növelni szavazótáborát, mint a mostani EP-kampány hajrájában. A Századvég és a Forsense legfrisebb felmérése szerint tovább nőtt a két nagy párt közötti támogatottsági különbség.

Vélemény

Eredeti vagy hamis a Gyurcsányékat alázó, interneten keringő levél?

Profi médiahekker? Sértett, kiábrándult szocialista funkci? Netán a célba vett Veres-Gyurcsány-Szilvásy trió a tettes, valótlanságokkal spékelte a leleplező írást, hogy így hiteltelenítse? Vagy éppenséggel egy Fidesz-közeli ember rakta össze ügyesen a tényeket és a feltételezéseket? Vagy éppen egyik verzió sem igaz? Botladozunk a sötétben – kampányszezon van.

1
308 309 310 311 312
320

A címlapról ajánljuk