Németh András Vállalkozás

Így csinálják a jók – az YPO innovációs csúcstalálkozója Budapesten

Az innováció a jövőbeli üzleti siker kulcsa, s bár a múlthoz hasonlóan a most is sok magyar találmány segíti az embereket, a viszonylag kisméretű magyar gazdaságnak komoly kihívást jelent a globális versenyben való helytállás. A vállalatvezetőket tömörítő nemzetközi szervezet, a Young Presidents Organization (YPO) május 10-11-ei budapesti innovációs csúcstalálkozóján a legjobban teljesítő cégek mutatkoznak be.

Világ

Oroszország tapsol Orbán győzelmének

Önállóság, pragmatizmus, EU-szkepticizmus és szakítás a megfoghatatlan összeurópai értékekkel – ezekkel a szavakkal értékelik Oroszországban a Fidesz választási győzelmét. A moszkvai hatalom nagy örömmel fogadta a magyarországi eredményeket, s azt is, hogy most már könnyebb lesz megszabadulni a sorosistáktól.

Világ

A magyarországi demokráciadeficit az USA-t is fenyegeti

Magyarországon leépül a demokrácia, Orbán rendszere a félelemkeltésre a korrupcióra és a sorosozásra épül. A magyarországi fejlemények az USA biztonságát is fenyegetik, Orbán ugyanis Putyin legfőbb európai szószólójává vált. Amerikának lépnie kell, de a külső segítség csak akkor lehet hatékony, ha a magyarok is változást akarnak – véli Thomas O. Melia volt amerikai helyettes külügyi államtitkár.

RTL Hírek Itthon

Balog Zoltán nem válaszol a diákoknak

Ígéretet tett, mégsem válaszolt a diákok 12 pontos követelésére Balog Zoltán miniszter. Az RTL klub híradója szerint ezt állítja a Független Diákparlament, amelynek tagjai március közepén egy rendezvény után faggatták a minisztert arról, hogy miért nem tárgyal velük.

Élet+Stílus

Nyúltetemek a Lajta partján

Zacskóban találtak meg egy nőstény nyulat és kicsinyét csütörtökön, a Lajta partján, Mosonmagyaróvárnál - számolt be az RTL Klub híradója.

Németh András Világ

Moszkva vs. Washington: Mi lesz, ha már nem lesz kit kiutasítani?

A több mint száz orosz diplomata kiutasítása után még inkább megromlanak a Nyugat és Oroszország kapcsolatai. Főleg azért, mert az USA, illetve szövetségesei azért küldték haza a diplomáciai fedésben tevékenykedő hírszerzőket, mert így vállaltak szolidaritást Londonnal, amely szerint a Kreml megrendelésére követhették el az egykori orosz-brit kettősügynököt, Szergej Szkripalt és lányát kómába taszító dél-angliai mérgezéses merényletet. Az érintettségét tagadó Moszkva válaszlépéseket tesz, az USA pedig már azt fontolgatja, hogyan reagáljon a válaszra.

hvg.hu Világ

Melyik a legboldogabb ország?

Finnország átvette a legboldogabb ország tisztét az eddigi bajnoktól, Norvégiától – legalábbis az ENSZ fenntartható fejlődési hálózatának „Boldogság jelentése” szerint. Az élen az észak-európai államok taroltak, Magyarország a középmezőnyben.

MTI Világ

Kijev – felmerült a magyar nagykövet kiutasítása

Magyarország kijevi nagykövete túllépte diplomáciai hatáskörét, amikor kárpátaljai autonómiáról és ukrajnai magyaroknak kiadott útlevelekről nyilatkozott – jelentette ki Olena Zerkal ukrán külügyminiszter-helyettes az ukrán Ötös tévécsatorna egyik műsorában.

hvg.hu/ élelmiszer online Itthon

Hol várható ónos eső?

Az érintett területeken tartós, több órás ónos eső várható. A csapadékmennyiség meghaladhatja az 1 millimétert.

1
4 5 6 7 8
131

A címlapról ajánljuk