hvg.hu Tech

3,4 milliárd éves tavat találtak a Marson

Többmilliárd éves tó maradványait találták a Marson a Coloradói Egyetem kutatói. Ha a bolygón volt valamikor szerves élet, akkor a tó csaknem érintetlen üledékében remélhetően megtalálják annak nyomait, írja a Discovery.

hvg.hu Tech

Kozmikus katasztrófa a levegőben: Mars a Vénusz ellen

Francia csillagászok legutóbbi tanulmányukban azt állítják: Földünk egy nap ütközhet a Vénusszal vagy akár el is pusztíthatja civilizációnkat a gravitációnktól szétforgácsolódó Mars is, írja a New Scientist.

MTI Tech

Egy hatodikos lány nevezte el az új Mars-járművet

Kíváncsiságra (Curiosity) keresztelte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA a következő Mars-járművet, amely egy hatodik osztályos lánytól kapta nevét - jelentette csütörtökön az AHN hírügynökség.

hvg.hu Tech

Nincs élet a Marson, mert elégettük a bizonyítékokat

Sem a Viking, sem a Phoenix nem talált semmilyen szerves molekulát a Marson, amiből azt gyaníthattuk volna, hogy más bolygón is van élet. A NASA kutatói most egy konferencián bevallották: lehet, hogy volt élet, csak a kutatási módszereknek köszönhetően hamarabb eléghettek a bizonyítékok, minthogy érzékelhettük volna azokat - írja a New Scientist.

MTI Tech

A Mars egyszerre lehetett hideg és nedves

A Mars egykor hideg, egyúttal nedves lehetett, a fagyos vidéken is előfordulhatott az élet fenntartásához szükséges víz - állítják kutatók a Nature tudományos magazin csütörtökön megjelenő számában.

hvg.hu Tech

Mi látható a “rejtélyes” Mars-felvételen?

A Spirit marsjáró április 8-án készített felvételén sokan egy űrlény fejét vélték felfedezni. Az Urbanlegends.hu legendavadász oldal szerint már többször is előfordult, hogy a vörös bolygó sziklái megtréfálták az internetezőket.

MTI Tech

Extrém életformák a Marson?

Extrém életformák lehetőségét vetik fel a Marson magyar kutatók eredményei, akik a vörös bolygó felszínéről készített felvételeken a sarkvidékek dűnéin folyékony vízrétegre emlékeztető alakzatokat azonosítottak.

hvg.hu Tech

A Holdon gyakorolnak a Mars-programra a NASA űrhajósai

Kedden láthatták először az érdeklődők a washingtoni National Mallban annak az űrhajónak a prototípusát, ami 2020-ban viszi majd az űrhajósokat a Holdra, 2030-tól kezdve pedig valószínűvé válik a marsra szállás is.

1
10 11 12 13 14 15 16

A címlapról ajánljuk