hvg.hu/MTI Sport

Mekkora esélyünk van túlélni a halálcsoportot?

A magyar férfi kézilabda-válogatott hétfőn Oroszország csapata ellen kezdi a szerbiai Európa-bajnokságot, és a továbbjutás kérdése már ekkor eldőlhet. Mivel csak az első helyezett (illetve Franciaország győzelme esetén a második) szerez kvótát, Mocsai Lajos csapatának óriási bravúr lenne a kijutás. Erre inkább az április kvalifikációs tornán lesz esély. Esélylatolgatás.

MTI Sport

Férfi kézilabda Eb: Katzirz kikerült a keretből

Utolsóként Katzirz Dávid került ki a magyar keretből, így eldőlt, ki az a 18 játékos, aki utazhat a vasárnap kezdődő szerbiai férfi kézilabda Európa-bajnokságra. A tornára legfeljebb 16 fő nevezhető.

hvg.hu Sport

Kiderül, mit tud most a Kemény- és a Mocsai-csapat. Lesz-e végre cselgáncsos magyar kvóta?

Január 15-én és 16-án rajtol a férfi kézilabda és vízilabda Európa-bajnokság. Mocsai Lajos csapata a nyolc között szeretne végezni, Kemény Dénesé éremmel. Hétvégén végződik a 2012-es Dakar-rali, és játszanak selejtezőt a magyar teniszezők (Czink Melinda, Babos Tímea, Jani Réka) az év első Grand Slam versenyén, így szombat estére kiderül, lesz-e társa Arn Grétának a főtáblán. Mint ahogy az is, szerez-e végre kvótát a magyar cselgáncs. A hétvége legfontosabb sportkérdései.

hvg.hu Sport

Mindenki a magyarok elleni győzelemre épít - Halálcsoportban a Mocsai-csapat

A január 15-én kezdődő szerbiai Európa-bajnokságra készülő férfi kézilabda válogatottunk szegedi edzésén jártunk. A mieink célja, hogy 1.-8.-ba jussanak, ami az Eb halálcsoportjából nem lesz túl egyszerű. Csoportellenfeleink a szintén kvalifikációs kényszer alatt játszó Oroszország, a vb-harmadik Spanyolország valamint az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Franciaország lesznek.

MTI Sport

Győztek a németek ellen a kézis fiúk

A magyar férfi kézilabda-válogatott a szombati háromgólos vereség után vasárnap 22-21-re nyert a német csapat ellen Magdeburgban, az egy hét múlva kezdődő szerbiai Eb előtt álló együttesek felkészülési mérkőzésén.

MTI Sport

Legyőzték a szlovákokat férfi kéziseink

A magyar férfi kézilabda-válogatott remek második félidei védekezésének köszönhetően 33-24-re legyőzte a szlovák csapatot Veszprémben a jövő vasárnap kezdődő szerbiai Európa-bajnokságra készülő együttesek mérkőzésén.

hvg.hu Sport

Kézilabda: a franciák mindenkitől tartanak, de senkitől sem félnek

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címvédő francia férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya Claude Onesta az európai szövetség honlapjának adott interjúban beszélt a január 15-én kezdődő szerbiai Európa-bajnokságról is, ahol a spanyol, az orosz és a magyar csapattal játsszák majd csoportmérkőzéseiket.

MTI Sport

Íme a férfi kézilabda Eb magyar kerete!

Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte azt a 28 játékost, akik közül 16-an pályára lépnek majd a január 15. és 29. közötti szerbiai Európa-bajnokságon.

Vincze Szabolcs Sport

Új korszak előtt a magyar női kézilabda

A női kézilabda Magyarországon az egyik legnépszerűbb sportágak közé tartozik. Hiába van azonban komoly hagyománya, az utóbbi években nem hozta a korábban megszokott eredményeket. Új szövetség, új szemlélet, új megoldás.

MTI Sport

Balhé a női kéziseknél Mocsai állítólagos felkérése miatt

A magyar női kézilabda-válogatott tagjainak nevében Pálinger Katalin csapatkapitány arra kéri Mocsai Lajost, a férfi válogatott szövetségi kapitányát, nevezze meg azokat, akik korábban arra kérték, hogy vállalja el Mátéfi Eszter helyett a női nemzeti csapat irányítását.

MTI Sport

Mocsai kijelölte a macedónok elleni keretet

Tizenhat játékosnak küldött meghívót a macedónok elleni, e heti Európa-bajnoki selejtezőre Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

MTI Sport

Mocsai kijelölte keretét

A macedónok elleni, jövő heti két Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Mocsai Lajos kijelölte bő keretét.

Sport

Mocsai Lajos: a vb-n a magyar kézilabda presztízse volt a tét

A veszprémi klub törzsállományára, valamint néhány szegedi és külföldön játszó sportolóra épített magyar csapat elsődleges célja és a világbajnokságon való szereplésének tétje a magyar kézilabdázás presztízsének helyreállítása volt – jelentette ki szerdán a férfi válogatott szövetségi kapitánya klubja, az MKB Veszprém sajtótájékoztatóján.

Vincze Szabolcs Sport

Kézilabda-vébé: jön-e a feltámadás?

Január 13-án kezdődik a férfi kézilabda-világbajnokság Svédországban, 24-es mezőnyében a magyar válogatottal. Tavaly a nők és a férfiak is gyengén szerepeltek az Európa-bajnokságon, holott nyáron Magyarország ötödik lett a kézilabda-világranglistán. Mire számítsunk az idén?

Vincze Szabolcs Sport

Mi történt a női kézilabdával az elmúlt tíz év alatt?

2000-ben a Mocsai Lajos vezette magyar női kézilabda-válogatott csak az olimpiai döntő hajrájában kapott ki a dánoktól, az idei Európa-bajnokságon viszont már a nyolcba sem jutottunk be. Miben változott a magyar női kézilabda az elmúlt tíz évben?

1 2 3 4 5 6 7
Időzített bombaként tekintenek a várandós nőkre a munkaadók

Időzített bombaként tekintenek a várandós nőkre a munkaadók

Eladó egy régi VW Bogár 31, azaz harmincegy kilométerrel

Eladó egy régi VW Bogár 31, azaz harmincegy kilométerrel

Rekordnyereséggel zárta 2019-et a magyar bankszektor

Rekordnyereséggel zárta 2019-et a magyar bankszektor

Lecseréli a 100 forintos érméket az MNB

Lecseréli a 100 forintos érméket az MNB

Beszállhat az állam a háziorvosi ellátásba, de kötelező államosítás nem várható

Beszállhat az állam a háziorvosi ellátásba, de kötelező államosítás nem várható

Osztrák-magyar koronavírusvakcina-fejlesztés indul

Osztrák-magyar koronavírusvakcina-fejlesztés indul

A haverunk veri a feleségét? Így nézünk félre

A haverunk veri a feleségét? Így nézünk félre

Nemzeti összetartozás másként: Rudolf Schuster volt szlovák államfő nótára fakad

Nemzeti összetartozás másként: Rudolf Schuster volt szlovák államfő nótára fakad

A címlapról ajánljuk