hvg.hu Itthon

NOlimpia: Jeszenszky Géza is népszavazáspárti

Aláírta a NOlimpia gyűjtőívét Jeszenszky Géza, az Antall-kormány külügyminisztere is. Szerinte is meg kell kérdezni az embereket, akarják-e, hogy ötkarikás játékokat rendezzen az ország.

hvg.hu Itthon

Lázár üzent a Heinekennek: ne csak a markukat tartsák

A miniszter szerint a cég úgy viselkedik, mint egy multi. A Bethesda Kórház és a Budai Irgalmasrendi Kórház 8,7 milliárdot kap fejlesztése, cserébe nem fogadnak el hálapénzt, és nem végeznek abortuszt. Lázár sok sikert kívánt Angela Merkelnek és az olimpia ellen kampányoló Momentum Mozgalomnak.

Mizsur András Itthon

A Momentum tervei: márciusban párttá válnak, országot járnak

A hajrához közeledve újra felpörögni látszik az olimpiaellenes aláírásgyűjtés: kezd beérni a Momentum Mozgalom által kitalált önszerveződő társadalmi gyűjtés. A szervezet elnöke, Fekete-Győr András azt mondja: konzekvens kommunikációjuknak is köszönhetik, hogy a Mediánnál megjelentek a pártok versenyében. És országjárással akarják bővíteni támogatói körüket. A Momentum elnökéről készült portrénkat az e heti HVG-ben olvashatják.

hvg.hu Itthon

Nem látja a Momentum Mozgalmat a Századvég

Nem szerepel a Momentum Mozgalom a Századvég pártpreferencia-kutatásáról szóló közleményben, pedig a Medián szerint az olimpiai népszavazásra aláírásokat gyűjtő szervezet támogatottsága a biztos szavazók körében már 2 százalékos.

Szalai Anna Gazdaság

Budapest 2024 - így nézne ki a trükkös olimpia

Akár a 8 ezermilliárd forintot is elérheti a budapesti olimpia összköltsége, ha a főváros megkapja a 2024-es rendezés jogát. A főpolgármester szerint a városfejlesztés érdekében kell az olimpia, a politikai hasznot remélő kormányzat pedig elszámolási trükkök sorát veti be, hogy spórolós világjátékokat ígérhessen.

hvg.hu Itthon

Beleállt az MSZP az olimpiai aláírásgyűjtésbe

Kedden a főváros húsz pontján a szocialisták is gyűjteni kezdték az aláírásokat az olimpiáról szóló népszavazási kezdeményezéshez. Január végén még több polgármesterük leszavazta azt a javaslatot, hogy Budapest vonja vissza a pályázatot.

Dercsényi Dávid Itthon

Bezzeg a zsidó olimpia! – Egy aláírásgyűjtő élményei

Minek népszavazni, ha a kormányt egyszer már megválasztottuk? – kérdezték Budán a Momentum Mozgalom alkalmi aktivistájától a hétvégén. A nyugdíjas tanár három órát segített a fiataloknak gyűjteni az aláírásokat. Azt mondja, mindenkinek ajánlja az élményt, aki apatikus, kiábrándult és jó közéleti élményekre vágyik.

Hont András Itthon

A negyedik pólus?

Ma új elnököt választ az Együtt, ami nem is önmagában fontos, hanem az ellenzéken belüli újabb kísérletezésekre világít rá.

hvg.hu Itthon

Fotók: Ilyen a Kétfarkúak által szétplakátolt Budapest

Ígéretüknek megfelelően február 1-jén kerültek ki az utcára a Magyar Kétfarkú Kutya Párt közadakozásból készült olimpiaellenes plakátjai. Akkor már két NOlimpia-mozgalmat támogató plakátot megmutattunk, most további képeket kaptunk a párt elnökétől, Kovács Gergőtől.

MTI Itthon

Tarlós elvileg nem kifogásolja az olimpiai népszavazást

Felelős budapesti főpolgármester nem ellenezheti az olimpiát - mondta Tarlós István a Magyar Katolikus Rádióban szerda este. Úgy fogalmazott, nem hivatott eldönteni, hogy az ország nyerne-e az olimpiarendezéssel, Budapestnek azonban mindenképpen jót tenne.

1
15 16 17 18 19 20 21

A címlapról ajánljuk