MTI Világ

Németh: a román miniszterelnök valamit félreért

Németh Zsolt külügyi államtitkár szerint Victor Ponta román miniszterelnök "valamit félreért", amikor a székelyzászló-használat ügyével összefüggésben úgy nyilatkozik, Románia nem tűri el, hogy kioktassák.

MTI Világ

Román kormányfő: nem tűrjük a magyar "szemtelenségeket"

Románia nem tűr el senkitől leckéket, hogyan alkalmazza a törvényeit - mondta Victor Ponta román miniszterelnök szerdán arra reagálva, hogy Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a Székelyföldön dúló "zászlóháború" ellen emelt szót kedden és azt kérte a román kormánytól, szüntesse be a szimbolikus agressziót az erdélyi magyar közösség ellen. Ponta bejelentése után a román külügy bekérette a bukaresti magyar nagykövetet.

MTI Világ

Egzotikus találkozója lesz Németh Zsoltnak

Mianmarba látogat Németh Zsolt. A Külügyminisztérium parlamenti államtitkárát csütörtökön fogadja Thein Szein államfő és Vunna Maung Lvin külügyminiszter. Németh Zsolt mianmari útja 25 év után az első magas szintű magyar látogatás lesz az ázsiai országban - tájékoztatta a tárca szerdán az MTI-t.

MTI Itthon

Németh Zsolt elégedett a kormány nemzetpolitikájával

Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint az elmúlt egy évben komoly eredményeket ért el a kormány a nemzetpolitikában, különösen az oktatáspolitikában, a határ menti térségek fejlesztésében, a temerini fiúk esetéhez hasonló szimbolikus kérdésekben és abban is, hogy konszolidálódott a nemzetpolitika intézményrendszere.

MTI Világ

Németh: jelenleg Magyarországnak erős partnere Szlovákia

Németh Zsolt külügyi államtitkár a Sme című pozsonyi lap hétfői számában megjelent interjújában kijelentette: Pozsony "jelenleg Magyarországnak erős partnere", és azokat a dolgokat, amelyekben sikerült megegyezni a szlovák kormánnyal, az képes teljesíteni is.

M. László Ferenc Itthon

Gyöngyösi pályája: a multik tanácsadójából lett a Jobbik vasökle

Nem először bírálta Izraelt és tett zsidóellenes kijelentéseket Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő, aki hétfőn arra szólította fel a kormányt, készítsen listát a kabinet és a parlament zsidó származású tagjairól. Az azeriekkel és irániakkal barátkozó radikális politikus sajátos pályát futott be: a diplomata apjának köszönhetően bejárta az iszlám világot, külföldön diplomázott, majd évekig dolgozott a világ két legnagyobb multinacionális tanácsadó cégénél. Ám hiába a radikalizmusa, két évvel ezelőtt őt sem kímélte a kuruc.info.

MTI Itthon

Németh Zsolt: Gyöngyösi "elfogadhatatlan fajelméletet" fogalmazott meg

Németh Zsolt külügyi államtitkár szerint Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő hétfőn, az Országgyűlésben egy új, számára elfogadhatatlan és a leghatározottabban elítélendő fajelméletet fogalmazott meg, amikor arról beszélt, hogy a kormányban, illetve a parlamentmentben helyet foglaló zsidó származású személyek nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek Magyarországra nézve.

hvg.hu Itthon

Megszámolná a Jobbik a "veszélyes zsidókat" a kormányban

"Itt lenne az ideje a gázai konfliktus kapcsán, hogy felmérjük: a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára" - ezt Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő mondta hétfőn a Parlamentben.

Petri Lukács Ádám Nyüzsi

Mindennapi rendőrállam

Olyan szépen beszélt Németh Zsolt az emberi jogokról egy konferencián, talán eljött az idő, hogy a gyakorlat is ehhez igazodjon.

MTI/Népszabadság Itthon

Németh Zsolt: még nincs vége a Safarov-ügynek

Németh Zsolt szerint nem lehet lezárni Ramil Safarov azeri katonatiszt átadásának ügyét, mert a magyar kormány döntéséből sok következmény és feladat adódik. Előbbiek között említette a nehezen kezelhető magyar-örmény viszonyt, illetve azt, hogy az üggyel összefüggésben "komoly kétoldalú bizalomvesztés jelei mutatkoznak" az amerikai-magyar kapcsolatokban, de ezek alapvető félreértésen alapulnak.

hvg.hu Itthon

Tóásó-ügy: bolíviai képviselők is küzdenek a jogaiért

41 napja tartják úgy előzetes letartóztatásban Tóásó Elődöt, hogy nem kezdődött el a bírósági pere, és pontosan nem lehet tudni, hogy mivel vádolják - mondta egy hétfői sajtótáájékoztatón Adrian Oliva Alcázar bolíviai parlamenmti képviselő, aki Tóásó Edittel és Németh Zsolt külügyi államtitkárral együtt tartott sajtótájékoztatót hétfőn az országgyűlésben.

Zubor Zalán Itthon

Safarov-ügy: a külügy belső anyaga is megállapodásról ír

„A tervezett finanszírozási megállapodás miatt jelenleg Azerbajdzsán sokkal fontosabb Magyarországnak, mint fordítva” – olvasható abban a nol.hu által közölt dokumentumban, amelyben a külügyi tisztségviselőknek nyújtanak útmutatást arra, hogyan kezeljék a Ramil Safarov kiadatása körüli botrányt. A dokumentum azt javasolja a diplomatáknak: „merjenek buták lenni”, az anyagi érdekek helyett hivatkozzanak a magyar külügy inkompetenciájára. A külügyi intézet vezetője szerint "nem szerencsés", hogy a dokumentum kiszivárgott.

Seres László Nyüzsi

Ilyen külügy minek nekünk?

Magyarország de facto külügyminisztere Szijjártó Péter, még de factóbb döntéshozója tudjuk, kicsoda. Mi a kérdés?

hvg.hu Itthon

Németh: tisztában voltunk vele, hogy Safarov kegyelmet kaphat

A kormány tisztában volt azzal, hogy kaphat elnöki kegyelmet az Azerbajdzsánnak átadott Ramil Safarov – mondta Németh Zsolt külügyi államtitkár a köztévében. Szerinte az azeriek azért közölték, hogy nem vesznek magyar állampapírt, mert érzékelték a vádat, miszerint itt valamiféle "hullakereskedelemről" lenne szó.

MTI Itthon

Németh Zsolt: baráti gesztus volt az azeri gyilkos átadása

Mind az azeriekkel, mind az örményekkel együtt kell működni a jövő érdekében - mondta Németh Zsolt külügyi államtitkár, aki szerint a magyar kormány nem számolt azzal, hogy Azerbajdzsán a magyar kormány "baráti gesztusára" úgy reagál, hogy megszegi ígéretét és az átadás után nem tölteti le büntetését az örmény katonát Budapesten meggyilkoló Ramil Safarovval.

1 2 3 4 5 6 7 8
Tíz kilométeres a dugó az M7-esen a Balaton felé

Tíz kilométeres a dugó az M7-esen a Balaton felé

Megint felbukkant egy furcsa független jelölt Miskolcon

Megint felbukkant egy furcsa független jelölt Miskolcon

Elegük lett a turistabuszokból az I. kerületieknek

Elegük lett a turistabuszokból az I. kerületieknek

Mészáros Lőrincnek eggyel kevesebb cége van

Mészáros Lőrincnek eggyel kevesebb cége van

Letartóztatták a mohácsi férfit, aki a gyanú szerint egy serpenyővel ölte meg az anyját

Letartóztatták a mohácsi férfit, aki a gyanú szerint egy serpenyővel ölte meg az anyját

Éremesővel zárták a magyar úszók a világkupát

Éremesővel zárták a magyar úszók a világkupát

Nincs türelmi idő, büntetik a parlagfűirtást elmulasztókat

Nincs türelmi idő, büntetik a parlagfűirtást elmulasztókat

Pars Krisztián szinte biztos, hogy megy Dohába

Pars Krisztián szinte biztos, hogy megy Dohába

Felhúzta magát Észak-Korea, inkább rakétáznak, mint béketárgyalnak

Felhúzta magát Észak-Korea, inkább rakétáznak, mint béketárgyalnak

Itt van, mire panaszkodnak a legtöbbet a magyar netezők

Itt van, mire panaszkodnak a legtöbbet a magyar netezők

Szinte hihetetlen értéket, közel 35 fokot mértek az északi sarkkörnél

Szinte hihetetlen értéket, közel 35 fokot mértek az északi sarkkörnél

A címlapról ajánljuk