hvg.hu Nagyítás

Kórházi ágyak, tehenek és MSZP-sek az utcákon - a hét képei

Őrség az NVI előtt, Hitelesített aláírásgyűjtés Nyakótól, tehenek vonultak Budapest utcáin, lemondott Kiss László, tüntetés az egészség világnapján, gyűrűzik az offshore-botrány, olimpiai kvóta vízilabdában - képes összeállításunk a hét fontosabb eseményeiből.

hvg.hu Itthon

Nyakó István kérdését engedte át a Kúria

Megvan a Kúria döntése, Nyakó István kérdését engedték át – ezt mondta a helyszínen várakozó újságíróknak az MSZP-s Lukács Zoltán szerda reggel fél 9 után. A Kúria honlapján olvasható közlemény szerint a testület megtagadta annak a kérdésnek a hitelesítését, amelyet Erdősi Lászlóné nyújtott be. Ezt egyebek mellett "az NVI előterében tartózkodó csoport jogellenes magatartásával" indokolták, vagyis a kopaszbalhéként emlegett eseményekkel. A Nyakó István által benyújtott kezdeményezést hitelesítették, a szocialisták kezdhetik az aláírásgyűjtést.

hvg.hu Itthon

"Új találmány a kör alakú sorban állás" – videó

Szerda reggel hat óra előtt pár perccel simán elsőként léphetett be a Nemzeti Választási Iroda épületébe a szocialista Lukács Zoltán, hogy helikopterleszállóra emlékeztető területen várja ki, amíg a Kúria ítélete alapján esetleg újra beadhatnak népszavazási kezdeményezést a vasárnapi zárva tartás ügyében. Egyelőre nincs konkurenciájuk.

hvg.hu Itthon

A Kúria zöld utat adott Nyakó kérdésének

A Kúria jóváhagyta Nyakó István népszavazási kezdeményezését szerda délelőtt, pedig számítani lehetett rá, hogy a Fidesz-kormányzáshoz köthető legkínosabb jelenetekre kerülhet sor szerdán az Alkotmány utcában, a Nemzeti Választási Iroda előtt. Úgy nézett ki, hogy az adhat be népszavazási kezdeményezést, aki jobban tud vetődni. Az MSZP Lukács Zoltánt küldte a ringbe. Ez volt percről percre-tudósításunk az eseményről.

Gergely Zsófia Itthon

Átrendezték az NVI-t a kopaszbalhé után: már vetődni is kell egy népszavazásért

Új nemzeti sportágat teremtett a február óta zajló kopaszbalhé: a választási iroda áthelyezte a beadványokat fizikailag fogadó időbélyegzőnek a helyét az elhíresült kapualjból a székház belső udvarának a közepére. A Kúria döntésére ugrásszerűen váró szocialistáknak szó szerint ugraniuk kell a kör centrumába, ahová átpakolták a masinát. Ha fel akar dobódni, vizualizálja, hogyan vetődött volna a levegőben Erdősiné, Nyakó és néhány kopasz, ha ezt már az előző körben feltalálják.

MTI Itthon

A kopaszok híváslistáit is ellenőriztetné az MSZP

A Nemzeti Választási Iroda előtt kempingező MSZP azt kéri, hogy a rendőrség tegyen már végre valamit a február 23-i kopaszbalhé ügyében. Amíg a Kúria döntésére várnak, a párt virágot is ültetett az Alkotmány utcában.

Gergely Zsófia Itthon

24 órán át tudta az NVI, kik a kopaszok

Igazolványt villantott, és szabályosan beregisztrált négy kopasz a választási irodánál, a boltzár miatt kitört népszavazási csata hevében – tudta meg a hvg.hu. Mivel múlt héten mégis feljelentés lett az ügyből, ez most ziccer lenne a rendőröknek, csakhogy a jogkövető NVI megsemmisítette az adataikat. Közben mindenki mást mond arról, mikor kellett kitárni a kapukat az „erős testalkatú személyeknek”, az MSZP-sek viszont ezen felbuzdulva holnap már 6 órakor nekifeszülnek az ajtónak.

hvg.hu Itthon

Fotó: Kunhalmi és Nyakó éjszakai ügyelete a kopaszbotrány helyszínén

Este is több vezető szocialista politikus volt a Nemzeti Választási Iroda Alkotmány utcai épülete előtt. Az MSZP-sek azért táboroztak le az irodánál, hogy amikor a Kúria szerdán várhatóan valamilyen döntést hoz majd a vasárnapi nyitvatartásról szóló népszavazási kezdeményezésükről, jó eséllyel adhassanak be újabb kezdeményezést. Erre akkor lehet szükség például, ha az MSZP és a kopaszok által támogatott Erdősi Lászlóné népszavazási kérdését egyaránt elutasítja a Kúria.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor eldőlt, hogy közpénz nem vesztheti el közpénzjellegét

Egy nap - öt hír, amiről mindenki beszél: Nem titkolhatják pénzügyeiket a jegybank alapította alapítványok, fordulat az NVI-botrány ügyében, meghalt Kertész Imre, az egyetlen Nobel-díjas magyar író, kinyomoztuk, hogy a külgazdasági tárca keleti és a déli nyitása messze nem sikersztori, és megvolt az első sztrájk a munkaerőhiánnyal küzdő és bérvitákkal terhelt hazai autóiparban.

hvg.hu Itthon

"Ez egy politikai ítélet" - bűnösnek mondták ki Gulyás Mártont

Egy évre próbára bocsátották Gulyás Márton aktivistát, amiért leszedte, majd földre hajította a Nemzeti Választási Iroda két tábláját. Ez azt jelenti, hogy a büntetés kiszabását egy évre elhalasztották. Gulyás az ítélethirdetés után azt mondta, hogy ez őt a továbbiakban sem fogja semmilyen tiltakozó akciótól visszatartani.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk